Soţul judecătoarei Diaconu, implicat într-o afacere cu iz ilicit - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Soţul judecătoarei Diaconu, implicat într-o afacere cu iz ilicit

Soţul judecătoarei Diaconu, implicat într-o afacere cu iz ilicit

Un contract de creditare obişnuit, la prima vedere, între BCR Novaci şi un cetăţean din Bumbeşti – Piţic, a dat naştere la multe semne de întrebare atunci când acesta n-a mai fost achitat, iar banca a trebuit să scoată la vânzare imobilul ipotecat. Surpriza a apărut atunci când reprezentanţii băncii au constatat că imobilul care figura ca ipotecat nu era acelaşi cu cel care figura scriptic in documentaţia care a stat la baza încheierii contractului. Mai mult, clădirea reală care fusese ipotecată se afla pe trerenul altei persoane şi nu pe cel al clientului băncii. Totul a căpătat un înţeles atunci când, ca partener de afaceri al debitorului a apărut numele soţului unei judecătoare de la Tribunalul Gorj, iar mai târziu, pentru a nu se ajunge la belele penale, finul acestuia s-a obligat să plătească datoria către bancă.

Terenul cu doi proprietari
În urmă cu 13 ani, Angela Udrea, din Bumbeşti – Piţic, a solicitat Prefecturii Gorj să-i dea, la schimb, 1200 mp de teren din cele deţinute de Zoopomicola SA. După câteva luni, comisia judeţeană o pune în posesie pe femeie şi pe fiul acesteia, Ion Udrea, documentul fiind semnat doar de către primarul şi de către secretarul comunei, eliberându-i-se, la scurt timp, şi titlu de proprietate. În acelaşi an, 1996, Ion Udrea şi partenerul său de afaceri, Gigi Diaconu, soţul judecătoarei Mirela Diaconu, de la Tribunalul Gorj, la acea vreme, recent numită magistrat la Judecătoria Novaci, s-au apucat de construcţia unei clădiri pentru ca acolo să funcţioneze firma acestora UTRATRANS SRL.
Proprietarul de drept al terenului respectiv, Ion Giura, i-a atenţionat în repetate rânduri pe Udrea şi Diaconu să stopeze lucrările întrucât pe rolul instanţelor se află deja un proces pentru reconstituirea dreptului de proprietate. Cu toate insistenţele şi promisiunile de despăgubire pentru acel teren din partea celor doi, Giura a continuat procesele şi a câştigat dreptul de proprietate asupra terenului, anularea titlului de proprietate a lui Ion şi Angela Udrea şi stoparea construcţiei imobilului. Numai că, până a intrat în posesia titlului său de proprietate şi a unui extras de carte funciară, imobilul fusese pus gaj la bancă.

Imobilul pus gaj  avea cu un etaj mai puţin

În ianuarie 2000, societatea UTRATRANS SRL din Bumbeşti – Piţic, a contractat un credit la BCR Novaci pentru suma de 1,6 miliarde de lei vechi, garanţia imobiliară a acestuia fiind un imobil P+1, conform extrasului de carte funciară. Societatea nu şi-a onorat obligaţiile faţă de bancă şi, după câţiva ani, instituţia a demarat procedurile pentru recuperarea sumei de...5,4 miliarde de lei. Cum a ajuns creditul la această sumă, este ştiut doar de reprezentanţii băncii şi cei ai UTRATRANS. Cert este că la nouă luni de la acordarea acestuia apare în documentele băncii un act adiţional la contractul iniţial încheiat, iar mult mai târziu, când executorul bancar s-a deplasat la locul imobilului a constatat că acesta era ... P+2, adică exact imobilul de pe terenul lui Giura. De fapt, pe terenul unei alte persoane, Artur Belgher, cel care, între timp, a cumpărat terenul respectiv ştiind situaţia acestuia. După ce a cumpărat terenul, iar banca a scos imobilul la vânzare pentru recuperarea banilor, Belgher a încercat să cumpere clădirea care-i ocupă terenul însă, creanţa a fost preluată, în septembrie anul trecut, de către finul lui Gigi Diaconescu, Dan Mihai Marinescu.
Afaceri de familie
Societatea UTRATRANS a fost înfiinţată în 1996, odată cu începerea construcţiei clădirii, însă a funcţionat doar şase ani, maximul cifrei de afaceri fiind de 17 miliarde de lei vechi, în anul 2000. În tot acest timp societate nu a înregistrat profit, ci doar pierderi, fiind dizolvată în 2002.
Anul trecut, în declaraţia de avere a judecătoarei Mirela Diaconu a apărut un teren agricol de 2964 mp cumpărat în Bumbeşti – Piţic. Culmea este că terenul e situat chiar lângă cel pe care se află imobilul gajat la bancă. Legătura familiei Diaconu cu familia Udrea este şi ea confirmată de declaraţia de avere a judecătoarei. Mirela Diaconu a vândut, în acest an, autoturismul Volkswagen, fiicei familiei Udrea, Denisa Georgiana. Soţul judecătoarei, Gigi Diaconescu, apare ca asociat la o singură societate, SC ATLAS SRL Tg-Jiu, având un salariu destul de modest, în schimb, a câştigat, relativ recent, din ... zootehnie, un miliard de lei vechi.
Magistratul Mirela Diaconu a apărut, în urmă cu doi ani, în scandalul falimentării ICM, ca apropiată a lichidatorului BNP Consult, fiind cea care a decis că falimentul în procedură simplificată este cea mai bună variantă, nefiind de acord cu reorganizarea societăţii.

Claudiu Matei
claudiu.matei@scandaldegorj.roRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  27.11.2009. 13:47

Comentarii

Ileana T
30.11.2009. 23:33

Ca de fiecare data , mortul e de vina, el avea probleme psihice...Nu-si pune nimeni problema cine este persoana care i-a provocat aceste tulburari psihice, care l-a adus la disperare...

unknown
28.11.2009. 21:40

Gura pacatosului adevar graieste

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: