Zapciul Vamvu - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Zapciul Vamvu

Zapciul Vamvu


Primarul comunei Crasna, Aurel Vamvu, a creat în jurul său un adevărat cartel care a pus monopol pe tot ce înseamnă lucrări, reabilitări, investiţii, până la urmă bani, în zona pe care vremelnic o administrează.
Şcolile din comuna Crasna au rămas în paragină după anularea unei licitaţii şmenuite de către un apropiat al primarului. Şi căminul cultural e în aceeaşi situaţie, chipurile din lipsă de fonduri.
Pentru a demonstra că el e miezul din varză la Crasna, Vamvu a oprit apa în satele în care participarea la votul de la europarlamentare a fost scăzută.

 

Claudiu Matei
claudiu.matei@scandaldegorj.ro

Aurel Vamvu, tortorul local al comunei Crasna, ajuns întâmplător pe scaunul de primar în urmă cu trei ani şi jumătate, simţind că mai sunt şase luni până va fi scos de guler şi cu şuturi în cur din primărie, s-a pus pe căpătuială.
Recent, redactorii “Scandal” descoperiseră, în cursul unei investigaţii jurnalistice, că una din firmele de casă ale primarului urma să reabiliteze şcolile din satele Radoşi, Cărpinişi şi Dumbrăveni pentru 6,5 miliarde de lei vechi. Pentru ca întreaga afacere să nu ajungă din ziar direct pe masa procurorilor, Vamvu a anulat licitaţia şmenuită. Fără să aibă habar de legea achiziţiilor publice sau de vreunul din principiile care stau la baza atribuirii contractului de achiziţie publică gen tratamentul egal, transparenţa, eficienţa utilizării fondurilor ori asumarea răspunderii, primarul şi-a desemnat omul care să “rezolve” problema în beneficiul propriilor interese: Gheorghe Sanda.

Omul potrivit
Nici că putea face altă alegere mai bună primarul Vamvu în privinţa alegerii omului de încredere, tocmai de aceea consilierul Sanda e acum jupânul comunei. Orice problemă, ca de pildă reabilitarea unui drum comunal, o rezolvă consilierul la birtul din sat. Pentru cele 500 de milioane recent alocate de consiliul judeţean pentru drumuri la Crasna, Sanda a purtat negocieri, la un restaurant din zonă, la o friptură, stropită cu multe pahare de vin, chiar cu afaceristul Ştefănoiu, om de-al locului de altfel.
Asta nu e singura afacere perfectată de Sanda, în folosul cetăţenilor bineînţeles, ci multe altele de care vom aminti în curând.
Ce nu ştie primarul este faptul că Sanda activează exact în zona care-i place mai mult, cea penală.
Personajul a trecut însă uşor de la găinării, în care a fost adânc implicat, în sfera afacerilor.
Nu cu mulţi ani în urmă actualul consilier a fost acuzat de un vecin că i-a furat motocicleta şi a dat cu subsemnatul pe la poliţie. Păgubitul îl ştia pe Sanda cu această meteahnă că, doar în tinereţe fusese plimbat prin comună, cu sticlele de vin şi salamul pe după gât de către miliţieni şi pus să strige “cine o face ca mine, ca mine să păţească!”. Numai că obiceiul de atunci s-a cam schimbat aşa că DNA-ul, o să-l arunce la beci că doar n-o să-l plimbe cu fripturile, vinul şi banii prin satele comunei.

Voturi contra apă

Primarele Vamvu, lipitorul de afişe al PSD în zonă, nemulţumit de prezenţa la votul pentru alegerile europarlamentare al locuitorilor din satul Buzeşti, a oprit apa potabilă, fiindcă aşa vrea muşchiul lui.
Chiar de a doua zi după publicarea rezultatelor privind prezenţa la vot, cel care habar nu are de doctrina socială propovăduită de partidul său a hotărât să lase câteva sute de familii fără apă.
Semn că pe Vamvu l-a cam luat valul, când a văzut scorul PSD la Crasna şi deja se visează încă un mandat în scaunul de primar, e faptul că nu-l mai interesează soarta conţăranilor săi. Şi ca să nu ne creadă proşti îi spunem că meritul pentru cei 46 la sută nu e al lui ci, al celui care a făcut pe ziaristul prin secţiile de votare.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  22.12.2007. 09:57

Comentarii

gogu
16.07.2012. 23:04

sa va ******* pe toti in gura cei care sunt lucratori in primaria CRASNA SUNTETI niste scursuri ale comunitatii

gigel
04.01.2008. 08:59

ai drept gica.patronu i din buzesti si e omu pd-ului.cretu stie mai multe

gica
04.01.2008. 07:44

bai! patronul nui din crazna . il confundati. dar ca primarul vamvu e bun - e alt ceva ! dar il mananca puiu diaconescu zis trita zapzaucul carei ceausescu in crasna - acest incult.

@marian
26.12.2007. 11:56

patronu ziarului e din crasna. ale cui carti le face? despre faptele bune facute nu spuneti nimic? sanda este un simplu consilier care chiar se implica.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: