Surupăceanu - reloaded la DNA - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Surupăceanu - reloaded la DNA

Surupăceanu - reloaded la DNA

Nicolae Mischie a fost chemat să dea cu subsemnatul la DNA, în dosarul Romsilva, în care apare şi numele afaceristului Mugurel Surupăceanu. Acesta din urmă aîncheiat tranzacţii cu Regia Naţională a Pădurilor, în 2004, prin firma pe care o deţinea la Rovinari, reuşind să obţină, dintr-un singur contract, un profit de 8.685.695.760 lei.

Dara Pumneanu
dara.pumneanu @ scandaldegorj.ro


Afacerea care a băgat un profit de peste 8,5 miliarde de lei vechi, în conturile firmei afaceristului Mugurel Surupăceanu, în anul 2004, a creat un nou dosar penal. Afacerea, păguboasă pentru societatea Romsilva, a ajuns în atenţia procurorilor, după trei ani de la încheierea ei. În luna iulie a anului trecut, aceiaşi procurori anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a fostului director al Regiei Naţionale a Pădurilor, Ion Dumitrescu, cel care şi-a dat girul pentru parafarea tranzacţiei între firma lui Surupăceanu şi Romsilva. Surupăceanu a scăpat doar cu calitatea de martor în proces, deoarece administrator al firmei era Bogdan Florin Stanciu.

suru-mischieProcurorii au dispus disjungerea faţă de Mugurel Surupăceau şi alte persoane implicate în afacerea “Tancul”.

Fostul prefect de Gorj este acum cercetat în dosarul nou creat şi care se află în lucru la Direcţia Naţională Anticorupţie Bucureşti. Surupăceanu este cercetat în prezent de procurorii bucureşteni, pentru implicarea în fraudarea Societăţii Romsilva. Dacă anul trecut, cel pe care l-a “avansat” administrator al firmei Eufrat SRL, Florin Bogdan Stanciu, a fost trimis în judecată, pentru infracţiunea de abuz contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, acelaşi lucru riscă să i se întâmple şi fostului prefect pesedist.

Mugurel, tancul şi adaosul comercial

Firma lui Mugurel Surupăceanu, SC Eufrat SRL, administrată de Florin Bogdan Stanciu, a achiziţionat un tanc, de la o societate fantomă, ce reuşise să-l importe la valoarea de 6.250 USD, în 2003. Firma târgujiană reuşeşte, la rândul ei, să-l “mărite” societăţii Romsilva, un an mai târziu, cu un adaos de 1.744%. Cei 294.330 USD plătiţi de Romsilva, în urma unei aşa-zise licitaţii, au fost calculaţi la Băncii Naţionale Române leu/dolar, din ziua cumpărării, respectiv 10 decembrie 2004. Profitul firmei administrate de Florin Bogdan Stanciu, de 8.685.695.760 ROL a fost stabilit de către procurori, drept prejudiciu produs societăţii Romsilva.

Aceiaşi procurori DNA au stabilit faptul că utilajul fusese în cursul lunii iulie 2003, din Ucraina, de către firma fantomă S.C. Severom Trans S.R.L. Mastodontul fusese introdus în ţară ca buldozer, anchetatorii stabilind că era, de fapt, un vehicul militar model 1978, care era folosit pentru îndepărtarea, respectiv aşezarea de obstacole, de către trupele de geniu.

Utilajul s-a dovedit a fi păgubos pentru activităţile din domeniu, el consumând 80 de litri de motorina pe oră, motiv pentru care fusese testat şi declarat ca necorespunzător, de către trei direcţii silvice din ţară. Mai mult decât atât, tancul transformat în buldozer nu avea niciun document în afara celor vamale şi a facturii, respectiv nu avea carte tehnică, certificat de calitate sau conformitate emis de producător, certificat de garanţie sau certificat de omologare.

Mischie, martor al nebuniilor lui Mugurel

Nicolae Mischie, fostul baron de Gorj, a fost audiat, ieri, la DNA, în legătură cu prejudiciul adus societăţii Romsilva.Cunoscut este faptul că “naşul” Mischie a fost cel care l-a susţinut pe Mugurel Surupăceanu, în 2004, pentru ocuparea postului de prefect al judeţului. Mischie a afirmat, însă, că a avut cunoştinţă de “ghiduşiile economice” ale celui pe care l-a ţinut sub aripa-I protectoare, de lider al PSD şi al judeţului la acea vreme.

“Eu nu ştiu ce dosar este ăsta. La mine, în citaţie, scrie . Mă întrebară cum a ieşit Surupăceanu prefect, ei au crezut că eu l-am propus. M-au pus să-i fac o caracterizare, pe care i-o făcui în trei rânduri. M-au mai întrebat dacă eu am ştiut că el are firme şi dacă ştiu ceva de treaba asta cu utilajele din minerit. Într-o pagină dădui toată declaraţia”, a afirmat Mischie, după ce a ieşit din sediul DNA.

Procurorii DNA au declarat că în dosarul aflat în lucru sunt cercetate mai multe persoane, atât din judeţul Gorj, cât şi din ţară, pentru modul în care au obţinut unele produse, pe care le-au vândut ulterior Romsilva, la preţuri ce conţineau adaosuri de câteva mii de procente.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  01.03.2008. 02:36

Comentarii

crez
07.03.2008. 08:02

sot si sotie! mischie are aere de mascul si doamna...de domnisoara!!!!

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: