Lista penalilor PSD începe cu Surupăceanu - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Lista penalilor PSD începe cu Surupăceanu

Lista penalilor PSD începe cu Surupăceanu

Lista penalilor PSD începe cu SurupăceanuŞmenurile cu utilaje supraevaluate marca “Surupăceanu” nu i-a împiedicat pe cei de la PSD să-şi completeze lista cu candidaţi cu un personaj cercetat penal şi cel puţin dubios din punct de vedere moral. Ba mai mult, Surupăceanu este dat ca favorit pe unul din colegiile electorale de către lătrăii roşii ai partidului.

Cel mai înfocat susţinător al surupăceanului este copilul de suflet al nepotului mătuşei Tamara, Victor Ponta, şi el candidat pe un “coledz” la Gorj, precum Agamiţă Dandanache.

Ultimul şmen a candidatului PSD la deputăţie datează din iunie, anul trecut, când firma sa a băgat pe “gâtul” Complexului Energetic Turceni un morman de fiare vechi de vreo 7 miliarde.

Claudiu Matei
claudiu.matei @scandaldegorj.ro

Cu ajutorul directorului CE Turceni, Mirel Cristea, firma în spatele căreia se află Mugurel Surupăceanu, Voron Trans Mediaş, a vândut către EM Jilţ un utilaj multifuncţional pentru smuls buturile rămase în urma tăierii copacilor din zonele defrişate. Cei de la exploatarea minieră s-au trezit în curtea unităţii cu un morman de fiare, vechi de vreo 27 de ani, care a necesitat reparaţii serioase până să fie pornit, şi pe care CE a plătit peste 7 miliarde de lei vechi. Pentru aşi putea duce operaţiunea la bun sfârşit a fost nevoie de două procese verbale de recepţie a utilajului numai că l-a scurt timp după virarea banilor către Surupăceanu jaful a clacat definitiv fără nicio şansă de a mai fi reparat. Dosarul penal pentru această nouă escrocherie se află deja pe masa procurorilor care, urmăreau de mult traseul utilajului, intrat în ţară odată cu altul, de acelaşi fel, vândut de altă firmă a lui Surupăceanu către Regia Naţională a Pădurilor cu 8,6 miliarde de lei vechi şi care face obiectul altei cercetări penale.

N-ar fi exclus, având în vedere relaţiile de prietenie pe care Surupăceanu le are cu Victor Ponta, ca acesta să-l reprezinte, ca avocat, în cauzele penale instrumentate în prezent de procurorii DNA.

Ponta, protectorul lui Surupăceanu

Pentru cotizaţiile grase la partid şi având susţinerea deputatului Ponta, Mugurel Surupăceanu a fost desemnat ca fiind unul dintre candidaţii la deputăţie din partea PSD Gorj. Povestea cum că stabilirea candidaţilor pentru Parlament s-a făcut după un vot secret pe care membrii Biroului Executiv al filialei l-au exprimat în cadrul unei sedinţe extraordinare este doar o gogoaşă aruncată presei. Surse din interiorul partidului afirmă că aşa zisul secret asupra desfăşurării unui scrutin intern a fost doar pentru neştiutori, altfel nu se explică prezenţa surprinzătoare a unor membrii ai Biroului care nu mai participaseră la şedinţe de câţiva ani şi care au votat pentru Ponta şi Surupăceanu. Sursele i-au menţionat pe fostul consilier judeţean Iulia Vână, fiica directorului Ansamblului “Doina Gorjului”, Gheorghe Porumbel şi Constantin Preoteasa, directorul DGASP, tatăl lui Claudiu Preoteasa, fost consilier al lui Ponta în cadrul Corpului de Control al Guvernului, când instituţia era condusă de deputatul PSD, actual angajat, la biroul de la Bruxelles, al europarlamentarului Daciana Sârbu, soţia lui Ponta.

Aceleaşi surse afirmă că actualului deputat Ponta, paraşutat de la capitală să facă curăţenie (pardon!) în fosta ogradă a lui Mischie, pripăşit ulterior în judeţul fostului baron, i s-ar fi atras atenţia asupra legăturii sale cu legăturii sale cu Surupăceanu, în sensul de a-l scăpa din braţe însă, deocamdată, legătura dintre cei doi pare indestructibilă.

Mai abili au părut a fi, la un moment dat, capii filialei judeţene a PSD care îl propuseseră, iniţial, pe Surupăceanu ca candidat (uf!) pe Colegiul 1. Din ghearele pierzaniei l-a scăpat din nou acelaşi Ponta – intuind că, trimiţându-l la luptă cu Morega, se dorea în acest fel să se scape de el şi l-a propus pentru Colegiul 2.

Comisia de etică are ce să vadă

Comisia de etică din cadrul PSD este ultimul hop în calea candidaturii celui mai slab fost prefect pe care l-a avut vreodată judeţul. Forul intern al partidului se va reuni nu peste mult timp pentru a decide persoanele care nu au o imagine demnă pentru a reprezenta partidul în cursa electorală. La Surupăceanu chiar au ce vedea cei din comisie, de la şmenurile sale mai vechi, până la cele actuale, ori dosarele penale în care este cercetat PSD-istul. Singura soluţie, în acest caz, fiind aceea de excludere de pe listă a surupăceanului. Comisia de etică a demonstrat că nu-i e indiferentă imaginea negativă pe care o fac partidului unele persoane, unul din exemple fiind şi excluderea de pe lista pentru europarlamentare a lui Toni Greblă. În cazul acestuia istoria se poate repeta, având în vedere că pretendentul la un fotoliu de senator dă şi el cu subsemnatul pe la Parchet. Nici în noiembrie trecut, motivul excluderii acestuia n-a fost pentru că a fluierat în biserică, poate doar că a făcut microfonie.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  09.09.2008. 12:32

Comentarii

costy
13.09.2008. 23:17

ponta a uita cit rau a facut cit a fost procuor
a uita de cristi
il are pe constiinta
il tine pe surupaceanu in brate
oare acesti psd-isti de seama au impresia ca noi suntem prosti sau retardati si uitam ce a facut surupaceanu,hairsu , florescu... sau mai bine zis ce nu au facut..si uitasem marele deputat scarlat iriza care a laut toate spatiile de la stat si saracul de el ... vrea sa intre in parlament sa mai faca niste afaceri ...........ce au facut NIMIC
cei care ar trebui sa faca curatenie in partide tac
au si ei de cistigat si de aceea tac
eu nu cred ca acesti oameni in afara de distractii si afaceri facute prin toate cotloanele si restaurantele mai stiu altceva decit sa-si bata joc de cine munceste .nu cred ca dorm bine noapte si nu stau cu frica .. oare le va bate cineva la usa ?
cred ca totusi o sa li se stringa latul
atit am avut de spus
si ma mai mir de ceva
oare de ce Vlaicu nu a fost niciodata pus pe nici o lista....nu prezinta incredere oare?

didilau
11.09.2008. 08:55

ponta cam are grija sa ii scape pe toti.inclusiv pe vlaicu lda la parcul industrial.votati-l baieti

Marcel
10.09.2008. 14:24

Cum nu le este rusine sa mai vrea iar la ciolan?

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: