Un penal pentru Parlament - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Un penal pentru Parlament

Un penal pentru Parlament

Un penal pentru Parlament“Scandal” va face, începând din acest număr, în fiecare săptămână, o adevărată radiografie a celor care se vor aleşi în această toamnă. Demersul jurnalistic are drept scop informarea electoratului despre cine sunt cei care vor să ne reprezinte în Parlament în următorii patru ani. Este dreptul alegătorilor să ştie cui acordă încredere, în cazul în care vor merge la vot în noiembrie, mai ales că partidele şi-au făcut deja un obicei din a aduce mereu în faţă persoane suspectate de corupţie sau chiar anchetate penal pentru astfel de fapte.

Adrian Iovan
adrian.iovan @scandaldegorj.ro

Azi, Mugurel Surupăceanu

Politician minuscul, al unui partid obscur, până în toamna anului 2000 când a devenit cunoscut în urma scandalului mediatic provocat de fabricarea unui dosar penal ziaristului Claudiu Matei şi a arestării acestuia, Mugurel Surupăceanu şi-a găsit adăpost tocmai sub aripa baronului Nicolae Mischie, personaj care a marcat negativ acest judeţ. În 2000 a candidat la functia de deputat pe listele ApR, ca mai apoi, la scurt timp, să devină secretar al Biroului Executiv Judeţean al PSD Gorj. Mischie l-a învăţat că, pentru a reuşi trebuie să fi mai perfid decât o curvă, lucru pus în practică de Surupăceanu nu după mult atât în politică, cât şi în afaceri.

Pentru cotizaţiile grase la partid, în aprilie 2004, a fost numit în funcţia de prefect cu sprijinul tătucului Mischie, cu care a complotat de altfel împotriva fostului prefect Greblă. Doar nouă luni a prins Surupăceanu scaunul de prefect după care a redevenit la fel de neînsemnat politic ca şi până atunci însă a rămas un apropiat al lui Mischie şi după căderea baronului.

Urmărit penal de DNA

La începutul acestei luni, Direcţia Naţională Anticorupţie l-a pus sub urmărire penală pe Mugurel Surupăceanu, acesta fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu. Dosarul în care este urmărit penal Surupăceanu a fost disjuns de procurorii anticorupţie din cel în care fostul şef al ROMSILVA, actualul deputat PSD Ion Dumitru, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu. În calitate de director al ROMSILVA, Ion Dumitru a primit ordin pe linie de partid să cumpere „un morman de fiare vechi” de la Surupăceanu şi a dispus achiziţionarea de la fosta societate a acestuia a unui vehicul militar din 1978 pe post de buldozer. În fapt, era vorba de un tanc modernizat, căruia îi fusese ataşată o lamă de buldozer. În luna februarie a acestui an, în acelaşi dosar a fost audiat, în calitate de martor şi Nicolae Mischie. Potrivit anchetatorilor, societatea controlată de Mugurel Surupăceanu şi administrată de Florin Bogdan Stanciu, S.C. Eufrat SRL, a cumpărat un tanc de la o societate-fantomă, Severom Trans, care l-a importat la valoarea de 6.250 de dolari, în anul 2003, ca, peste câteva luni, Eufrat să vândă vehiculul către ROMSILVA cu un adaos de peste 1700 la sută, reprezentând aproape 300.000 de dolari.

Alte şmenuri penale marca Surupăceanu

În urmă cu trei ani, Surupăceanu a fost suspectat că ar fi fost implicat într-o rambursare de TVA de aproape un miliard de lei vechi însă, acel dosar a rămas prăfuit prin sediul Finanţelor Publice odată cu numirea acestuia în funcţia de prefect.

Rambursarea taxei pe valoarea adăugată s-a produs în vara lui 2003, când firma unde era acţionar Surupăceanu, SC ACTYV SRL, a achiziţionat o sucursală a ENERGOREPARAŢIA SA, care avea deschis un punct de lucru în Rovinari. De altfel, atunci, numele firmei ACTYV a fost schimbat în ENERGOREPARATIA Rovinari. Societatea a fost cumpărată cu 5,4 miliarde de lei vechi, iar TVA aferentă acestei sume a fost solicitată Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj şi încasată. În arhivele DGFP au fost identificate ca depuse două balanţe contabile ale firmei respective, una pe profit şi alta pe pierdere, amândouă înregistrate cu aceeaşi dată. De altfel, altă firma care i-a apartinut lui Mugurel Surupaceanu, MEGTYL Horezu SRL a încercat în 2004 să ramburseze TVA în valoare de 1,6 miliarde de lei vechi de la DGFP Vâlcea.

La ascensiunea fulminantă în afaceri a lui Surupăceanu o contribuţie importantă are amicul său Nicolae Mischie. Pe când acesta era la conducerea consiliului judeţean, Surupăceanu a derulat o serie de afaceri extrem de profitabile cu instituţii publice. Primăria Cătune - peste 5 miliarde de lei pentru utilaje supraevaluate, Inspectoratul Teritorial de Munca Gorj - aproximativ un miliard de lei pentru mobilă, Primăria Motru pentru achiziţionarea de aparate de aer condiţionat - peste 490 de milioane de lei, Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” - 370 de milioane de lei, Primăria Târgu Jiu - 60 de milioane de lei, Direcţia Silvică Gorj - 300 de milioane de lei şi Direcţia de Drumuri şi Poduri - 1,5 miliarde de lei, sunt doar câteva dintre acestea.

Spre exemplu, la Societatea de Drumuri şi Poduri Gorj, Surupăceanu a vândut utilaje defecte cu 1,5 miliarde. Societăţile MAGICO TRADING SRL Petroşani şi EXECUTIV SRL Târgu Jiu care i-au aparţinut acestuia în trecut, Întreprinderea de Drumuri şi Poduri a achiziţionat un încărcator frontal în valoare de 1,2 miliarde de lei şi o instalaţie de pompare sub presiune cu peste 260 de milioane de lei. Ambele utilaje au fost cumpărate defecte, însă în contabilitate IDP s-a înregistrat cu cheltuieli de amortizare, deşi utilajele nu au funcţionat nici măcar o oră. În urma scandalului declanşat de presă la acea vreme, directorul IDP, Gheorghe Rodeanu s-a ales cu dosar penal şi a fost nevoit să părăsească funcţia.

La Primăria Rovinari, şmenul licitaţiilor trucate i-a băgat în buzunar lui Surupăceanu aproape jumătate de miliard. La o licitaţie din decembrie 2002, a cărei valoare depăşea 7200 de euro au participat SC MAESTRO SRL din Rovinari, SC MOBIA 94 PRODIMPEX SRL Bucureşti şi SC MAGICO TRADING SRL Petroşani. Prima şi ultima firmă aparţineau lui Surupăceanu. Câştigătoare a fost desemnată SC MAESTRO SRL din Rovinari, care a aprovizionat primăria cu 30 de mese pentru calculator, nouă dulapuri, nouă birouri, patru etajere, 47 de scaune, şase draperii, o masă pătrată, un scaun de manager şi o masă de discuţii. La cea de-a doua selecţie de oferte pentru mobilier, din iulie 2003 au participat SC MAESTRO SRL Rovinari, SC MEX IMPEX SRL din Turnu Severin şi SC IDOL IMPEX din Târgu Jiu. Câştigătoarea selecţiei a fost tot MAESTRO, iar valoarea contractului a fost de 148 de milioane de lei vechi.

Cam aşa ar arăta prima radiografie a personajului pe care PSD l-a propus pentru a ne reprezenta în Parlament.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  29.07.2008. 09:39

Comentarii

MASTAN VASILIU
05.11.2012. 19:52

speram ca si Gorjenii s-au saturat de acesti nemernici de la usl si pdl( azi ARD ),si sa nu ai mai voteze Romania nu mai are nevoie de aceste lichele care au distrus tara 23 de ani ! TREZITIVA OAMENI BUNI !

prosti
02.08.2008. 09:56

credem ca este normal sa avem astfel de parlamentari,ca si pana acum

penal
30.07.2008. 23:33

Penalu asta poponar nu va ajunge niciodata in Parlament pentru ca e un nemernic, care a nenorocit multi oameni

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: