Un proxenet vrea să pună mâna pe sute de apartamente în Tg-Jiu - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Un proxenet vrea să pună mâna pe sute de apartamente în Tg-Jiu

Un proxenet vrea să pună mâna pe sute de apartamente în Tg-Jiu

Adrian Iovan

Recuperarea datoriilor de la rău platnicii asociaţiilor de proprietari tinde să se transforme într-o afacere imobiliară de proporţii. Asocierea dintre firma senatorului Ion Florescu şi lichidatorul judiciar al Aquaterm a născut un monstru: o societate a unui proxenet care încearcă să pună mâna pe câteva sute de apartamente în Tg-Jiu. Afacerea imobiliară se află acum în fază incipientă, cea de încercare de recuperare a datoriilor în instanţă, urmând ca mai apoi, speculanţii să-i scoată afară din apartamente pe datornici, deşi unele debite deja s-au prescris.

Firma Titanic SPRL, cea care s-a ocupat de lichidarea judiciară a falimentarei Aquaterm, acordă acum o atenţie deosebită recuperării debitelor de la locuitorii rău platnici.

Florescu-PopescuSute de dosare civile, care au ca obiect “pretenţii”, se află în acest sens pe rolul judecătoriei şi tribunalului. Asociaţiile de proprietari au acţionat în instanţă, prin intermediul unei alte firme, Jurilexi Prest SRL, pe toţi cei care, dintr-un motiv sau altul, nu şi-au achitat datoriile către fosta societate de apă-canal.

De ce a apelat lichidatorul judiciar, Titanic SPRL, la altă societate pentru a recupera datoriile? E foarte simplu: la un moment dat, la definitivarea acţiunilor civile, este posibil să se ajungă la executări silite sau chiar la evacuarea oamenilor din apartamente şi vânzarea acestora. Ori se ştie deja că falimentara Aquaterm a intrat în portofoliul Titanic SPRL, după ce, iniţial, fusese administrată financiar de către firma senatorului PSD, Ion Florescu, Cabif Expert S.A. Societatea, la care Florescu deţine 23% din acţiuni, a predat în decembrie 2006 dosarul de administrare judiciară a falimentarei Aquaterm SA, către Titanic, odată cu mare parte din portofoliu, senatorul rămânând în schimb cu acţiuni la noul lichidator. Aşadar nu dădea bine la electorat ca tocmai cel care cerşeşte voturi să-i lase fără case pe alegători.

Asociere cu un proxenet

Jurilexi Prest are ca obiect de activitate recuperarea de creanţe şi a fost înfiinţată în decembrie 2007 cu scopul clar de a colecta datoriile oamenilor pe orice cale, deocamdată pe cele legale, deşi există unele zvonuri care spun şi altceva.

Printre asociaţii acesteia se află şi un anume Virgil Dobroiu, un proxenet din Rovinari care a fost anchetat pentru trafic de persoane şi arestat în dosarul fraţilor Cămătaru. Acesta a fost reţinut pe 5 iunie 2006 şi arestat a doua zi sub acuzaţia de trafic de minori, ulterior fiind condamnat la 4 ani de închisoare.

Activitatea infracţională a “recuperatorului” Dobroiu este una destul de laborioasă după cum au descris-o, în rechizitoriul cauzei, procurorii CCOA din cadrul Parchetului General.

Infractorul Dobroiu a cunoscut-o pe viitoarea sa victimă Mădălina Ionela Mândrilă, în cursul anului 2001, în Rovinari, relaţia de prietenie durând până la sfârşitul anului 2003, când, profitând de problemele familiale ale minorei, Dobroiu a convins-o să practice prostituţia. Doi ani mai târziu, în noiembrie 2003, Dobroiu i-a predat-o pe Mădălina, în vârstă de 17 ani, unui “locotenent” al fraţilor Cămătaru, urmând ca infractorul din Tg-Jiu să primească o parte din banii obţinuţi de minoră în urma practicării prostituţiei.

Acum, infractorul Dobroiu vrea să scoată mai mulţi bani de pe urma amărâţilor care nu şi-au plătit “asociaţia”, şi asta cu complicitatea madamei care conduce, la vedere, Titanic SPRL, Ana Bârhoată şi având în spate influenţa senatorului Florescu.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  01.09.2008. 08:21

Comentarii

vestea
20.09.2010. 19:28

Acest Dobroiu, mai nou este asa zis executor judecatoresc, daca mergeti la biroul executor Basasteanu Florin din Tagu Jiu o sa dati de acest Dobroiu care face dreptate si "vinde" apartamente la licitatii. Ar trebui ca voi sa verificati ce este cu el de sa da executor...?

io
28.07.2010. 18:01

fmm de nenorocit ca si familiei mele ai loat casa mm de om

maris gheorghe
26.07.2009. 22:11

ce studii are acest escroc,care invarte banii cum vrea el?
poate cineva verifica cand a terminat liceul si facultatea?

Incredibil
01.09.2008. 12:53

Cred ca este cel mai socant caz prezentat in gorj de vreo publicatie... Deci un om politic ce se vrea aparatorul intereselor cetatenilor in cel mai inalt for legislativ a creat acest "monstru" cum il numiti dv. si peste 3 luni vine sa ceara amaratilor votul iar in acelasi timp le ia pielea de pe ei!? Va multumesc pentru avertisment!
Ca tot veni vorba, Titanicu mai are invarteli de natura penala si prin Dolj:
http://www.expresul.ro/articole.php?rubrica=10&stire=9775

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: