Arhivă Scandal de Gorj - Numarul 35 - 21 - 27 octombrie 2004 - Arhivă - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Arhivă · Arhivă Scandal de Gorj - Numarul 35 - 21 - 27 octombrie 2004

Arhivă Scandal de Gorj - Numarul 35 - 21 - 27 octombrie 2004

Primarul Aurel Vladimirescu pune in practica promisiunile facute concetatenilor sai

Locuitorii comunei Vladimir au ales in urma cu cateva luni sa-l aiba alaturi de ei, inca patru ani, pe primarul Aurel Bacanu Vladimirescu. O alegere inspirata, avand in vedere ca primarul continua ceea ce a inceput, adica sa se preocupe de soarta semenilor sai si de rezolvarea problemelor acestora, lucru demonstrat din plin de proiectele puse deja in practica in ultimele luni.

Rep.: Care sunt cele mai importante proiecte care urmeaza sa se deruleze pana la sfarsitul anului?

A.B.V.: Avem programul Sapard si B.C.R. cu care am discutat problema finantarii, dar asteptam sa semnam contractul cu Sapard-ul. O sa vina cei de la Sapard zilele urmatoare pentru semnarea acestuia. Acest contract prevede o lucrare la drumul comunal D.C. 44 Frasinu finantata prin fonduri Sapard. Valoarea proiectului este de 985.000 de euro. Dupa semnarea contractului urmeaza licitatia, iar lucrarea va fi definitivata in primavara.

Rep.: Alte proiecte care ar fi?

A.B.V.: Punerea in functiune si a tronsonului telefonic la Vladimir-Valea Desului. S-a montat tot echipamentul in acea zona, urmeaza ca Romtelecom sa monteze un stalp in vederea montarii telefoanelor in zona, la populatie. Cablul telefonic va fi extins si in alte zone si cred ca terminam, mai avem doar niste ulite prin alte zone, foarte putin. Dupa aceea la podul din Marasti montarea grinzilor pe care de fapt le-am si adus pentru largirea podului, precum si amenajarea lui in bune conditii pentru iarna.

Rep.: Televiziunea prin cablu era introdusa anul trecut in proportie de 70%, anul acesta procentul s-a mai ridicat?

A.B.V.: Lucrarea urmeaza sa fie finalizata. Aproape sigur pana in luna decembrie toata comuna va beneficia in mod integral de TV cablu.

Rep.: In urma cu cateva luni considerati ca oamenii din zonele periferice ale comunei au mai multa nevoie de ajutor. Ce proiecte puneti in practica pentru ajutorarea lor?

A.B.V.: Urmeaza ca prin sprijinul MLPAT – chiar aseara am vorbit cu ministrul Tomoiala – sa executam 3 km pietruire drum Vladimir-Frasinu prin Ruginoasa. In aceste zone periferice cea mai importanta realizare este pietruirea drumurilor, motiv pentru care voi pune foarte mult accent pe acest lucru.

Rep.: Comuna Vladimir are nevoie de un spatiu in care actul medical sa se desfasoare in bune conditii. Ati facut ceva pentru asigurarea acestui spatiu?

A.B.V.: Avem cladirea noastra la Vladimir, repararea acesteia se va realiza dupa viitoarea aprobare a bugetului local. Acest proiect este de mare importanta, asa ca vom face tot posibilul sa devina realitate.

Rep.: Imi puteti da exemplu o investitie eficienta facuta recent?

A.B.V.: Acum am achizitionat 40 de lampi pentru a asigura in conditii propice iluminatul public. Initial luasem de la Elba Timisoara 15 bucati la 3.400.000 de lei bucata, fara bec si fara suport. Intre timp am vazut o oferta de la o alta firma din Ploiesti, care era mult mai avantajoasa, la 1.400.000 de lei bucata, total utilata. Am trimis lampile inapoi la Elba si am facut comanda la Ploiesti, pentru ca de aceeasi suma iau 40 de lampi care urmeaza sa vina in aceasta saptamana. Nu ne intereseaza sa cumparam obiecte extrem de scumpe, ci ne intereseaza sa fie bune si la un pret acceptabil.

• Scandal de Gorj

Turnatorul de serviciu

• Judecatorul Florin Encescu va cobori de cateva ori din fotoliul de magistrat pentru a aparea in fata unui complet de judecata care-l va trage la raspundere cu privire la un conflict cu fosta nevasta si ea judecator. Aceasta se pare ca l-a actionat in judecata pentru abandon de familie. Mai exact, Encescu a “uitat” sa plateasca pensia de intretinere pentru propriul copil, ramas in grija mamei la divortul intervenit intre cei doi. Encescu risca o condamnare intre 6 luni si 3 ani de puscarie, iar daca in timpul procesului va plati sumele restante poate lua o condamnare cu suspendare.

Cert este ca judecatorul nu duce lipsa de lichiditati, care de cele mai multe ori il incomodeaza prin buzunare, asa ca se deplaseaza la BRD pentru a depune banii pe card. Ultima depunere s-a facut chiar acum cateva zile, lucru care inseamna ca o eventuala trecere a lui in spatele gratiilor nu-l sperie momentan. Sau se bazeaza ca orice magistrat pe importanta pe care o are in fata colegilor care nu vor avea tupeul sa-l condamne.

• Fostul sef al Politiei Economice gorjene, col. Toma se pregateste sa-l urmeze la “racoare” pe fostul sau stapan Alexandru Crisan. Abia acum la urechile cui trebuie au ajuns informatii conform carora Toma s-ar fi ocupat in mod special de arestarea fostului director al Urex Rovinari, Eric Saftescu, pentru ai face cale libera lui Crisan sa cumpere societatea. Imediat ce a iesit la pensie, politistului i-a fost rasplatita slugarnicia, acesta fiind numit consilier la Urex. Acum, daca lucrurile o sa decurga in mod normal va primi o recompensa diferita de cea oferita de Crisan – o vacanta binemeritata pe str. V. Alecsandri.

Bani publici in buzunarul prefectului Surupaceanu

Firmele prefectului Mugurel Surupaceanu au fost alimentate de-a lungul timpului cu zeci de miliarde de lei din bani publici. Acest lucru s-a intamplat dupa ce Surupaceanu a devenit membru al PSD si implicit unul dintre principalii finantatori ai partidului.

Cetatean de onoare pentru 500 de milioane

Surupaceanu incearca sa se recompenseze acum, din functia de prefect, fata de cei care l-au ajutat in afaceri. Actualul consilier judetean PSD, Ion Iorga, fostul primar al municipiului Motru este unul dintre acestia. Prefectul ar fi sugerat voalat autoritatilor locale de la Motru ca Iorga ar merita sa fie declarat cetatean de onoare al municipiului.

Recompensa ar fi pe masura, deoarece, in urma cu trei ani, cand Ion Iorga era primar, SC Aktyv SRL, a incasat de la primarie 492 de milioane de lei pentru aparatele de aer conditionat furnizate acesteia.

Cel putin doua miliarde de lei au intrat in conturile SC Aktyv din afacerile derulate in ultimii trei ani cu mai multe institutii publice. Societatea, administrata de Surupaceanu pana in martie a.c., a incasat, pentru mobilierul livrat Inspectoratului Teritorial de Munca aproape un miliard de lei, iar pentru cel de la Teatru “Elvira Godeanu”, peste 325 de milioane de lei. Aceeasi firma a incasat, in urma cu doi ani, aproximativ 60 de milioane de lei de la Primaria Tg-Jiu, pentru 4 birouri, 15scaune si 2 ghisee.

Chiar daca firmele detinute de Surupaceanu nu se mai afla in administrarea sa, din scaunul de prefect, acesta isi mai rezolva cateva afaceri ramase nerezolvate.

Un utilaj ciudat zace de cativa ani, ba pe la sediu SC Maestro SRL Rovinari (firma care a apartinut prefectului),ba pe un teren de langa barajul de la Vart, fara insa a fi folosit.

Ruginitura cica se folosea in urma cu multi ani la smulsul copacilor din pamant. Zilele trecute, utilajul a fost revopsit si pregatit pentru a fi vandut. Chiar Surupaceanu s-a deplasat la Rovinari, luni 18 octombrie, in jurul orelor 18.00, pentru a verifica starea masinii, careia in sfarsit i s-a gasit un cumparator. Sa fie cumva Directia silvica, al carui director, Costel Bobic este PSD-ist de frunte?

Alte smenuri marca Surupaceanu

O situatie a proiectelor aprobate prin programele speciale de sprijinire a investitiilor, reliefeaza faptul ca, la sfarsitul anului 2001, SC MAESTRO SRL Rovinari, fabrica de panouri din lemn masiv, proprietatea lui Surupaceanu, primise sase miliarde de lei, finantare din fonduri publice. Ulterior, Surupaceanu a schimbat sediul social al societatii de la Rovinari, la Petrosani, iar in iulie 2003, a scos-o spre vanzare ca firma profitabila, scutita de impozite pana in 2010, dotata cu 12 utilaje noi din import, a caror valoare era de aproximativ cinci miliarde de lei, pretul de vanzare fiind insa de aproape doua miliarde de lei(!?).

In anul 2000, fara a avea aprobarea consiliului local, primarul comunei Catunele, Haralambie Viasu, a achizitionat de la firma lui Surupaceanu, autoturisme si utilaje agricole, in valoare de patru miliarde de lei.

Plata catre SC AKTIV SRL s-a efectuat prin procese verbale de stingere a datoriilor.

Camera de Conturi a Romaniei a contestat, in urma controlului din 10 august 2001, ca decontarea propriu-zisa nu s-a efectuat pin trezorerie, evitandu-se astfel plata impozitelor catre stat, nu exista lista de investitii aprobata de consiliul local, pentru aceste activitati si nici viza de control financiar preventiv pe documentele care angajau patrimoniul primariei.

Mai mult, Primaria Catunele nu a inregistrat cele trei oferte de pret si nici contractul de vanzare-cumparare cu societatea lui Surupaceanu. Astfel, in patrimoniul primariei au intrat o combina Gloria, un tractor U650, un autoturism Dacia si doua ARO, precum si mobilier.

Camera de Conturi Gorj a descoperit ca, intre pretul din oferta si cel din factura, pentru autoturismele ARO si Dacia, exista o diferenta de 220 de milioane de lei, prin calcularea de TVA dublu, de catre societatea lui Surupaceanu. Asadar, Primaria Catunele a platit, nejustificat, catre SC AKTIV SRL, aceasta suma.

stiind ca atat ofertele, cat si contractul de vanzare cu SC AKTIV, sunt sub incidenta legii, primarul Haralambie le-a tinut ascunse acasa pana in iunie 2000, cand a fost debarcat.

Organele financiare de control au sesizat, la vremea respectiva, politia si parchetul, pentru stabilirea vinovatilor, dar Surupaceanu devenise deja secretar executiv al PSD Gorj.

• Mihai Popescu

Paulian Pasarin vs. Nicolae Ceausescu

Conspiratia securitatii

Colonelul Paulian Pasarin, fostul sef al Contraspionajului in timpul lui Nicolae Ceausescu, este initiatorul Frontului Democrat si al conspiratiei din ’84 care urma sa-l inlature pe conducatorul statului de la putere. Conspiratia a esuat din cauza tradarii unui subofiter, Luca. Acest lucru a dus la derularea unei anchete din partea apropiatilor lui Ceausescu impotriva lui Pasarin. De frica repercusiunilor, cei care au realizat-o nu i-au dezvaluit niciodata dictatorului ca se aflase in pragul unei lovituri de stat, multumindu-se doar sa-l inlature pe conspirator. Insa acesta a pus la cale o noua conspiratie, mult mai puternica, chiar in 1989…

Carte de vizita

Nascut: 1933, sat Magheresti, comuna Sacelu

Studii: scoala Generala din Sacelu; scoala Normala Tg-Jiu; Liceul Comercial Hateg; scoala de Zbor fara Motor Preajba; scoala Militara de Aviatie “Aurel Vlaicu” Buzau;

Cea mai importanta functie detinuta: seful Serviciului de Contraspionaj pentru conducatorul statului roman, Nicolae Ceausescu.

Cea mai importanta actiune: pilon de baza al conspiratiei impotriva lui Ceausescu, din 1984.

“Cele mai grele momente le traiam cand venea Yasser Arafat”

Reporter: Cum ati ajuns in apropierea lui Ceausescu?

Paulian Pasarin: Dupa venirea la putere a lui Nicolae Ceausescu printre masurile de reorganizare pe care acesta le-a luat a fost si crearea unei flotile specializate pentru conducerea de partid si de stat. S-au facut recrutari si niste cadre din armata au fost luate si duse pe specialitati in aparatul de contrainformatii militare. Am fost si eu selectionat si de acolo m-au luat sa ma ocup de probleme de securitate aviatica pentru conducerea de partid. si asa am ajuns sa fiu mai tarziu seful Serviciului de Contraspionaj pentru conducatorul statului roman. La Directia a V-a s-a infiintat Serviciul 5, al carui sef am fost numit si care avea drept profil apararea contrainformativa pentru toate persoanele care erau in nomenclatura. Asta se intampla prin 1972.

Rep.: In anii in care ati fost sef al Contraspionajului ati descoperit vreodata vreun complot impotriva lui Ceausescu?

P.P.: Problema e putin spinoasa pentru ca dupa ’89 au aparut tot felul de oameni care pretind ca au facut, ca au cunoscut…Nu au dreptate, vorbesc despre ceea ce n-au facut niciodata. Cat am lucrat eu si in pozitia asta de sef al Contraspionajului si de cel care a coordonat securitatea lui Ceausescu pe timpul deplasarilor, si asta a fost ani in sir, n-a fost niciodata macar o informatie din care sa rezulte ca se punea la cale un atentat. Eu instituisem un sistem informativ destul de evoluat ca sa pot sti tot timpul ce se intampla. A fost totusi o situatie cu Golda Mayer. Era prim-ministrul Israelului si a facut o vizita in Romania prin ‘71-’72. Atunci am fost obligati sa luam niste masuri de dezinformare, iar Mayer n-a calatorit in masina oficiala, in asta calatorea altcineva. Mayer a mers tot timpul cu mine intr-o Dacia 1100, albastra. Cele mai grele momente le traiam atunci cand venea Yasser Arafat (presedintele Palestinei – n.r.) la noi, pentru ca el nu respecta niciodata programul, zicea ca vine azi la 14.00 si venea a doua zi pe la 4.00 dimineata. Aveam probleme destul de serioase sa schimbam obiectivele, oamenii erau obositi, era nevoie de destule efective, ca sa le schimbi mereu si sa asiguri toate conditiile era foarte greu. Insa in privinta lui Ceausescu nu s-a pus niciodata problema unui atentat. Am auzit niste povesti ca in Canada ar fi fost pregatit un nepot al Rodicai Bujor (cantareata de muzica usoara – n.r.) sa comita un atentat. Imi pare rau sa spun, dar a fost o bataie de joc. Un emigrant roman si-a batut joc de el, l-a declarat la politia canadiana ca are un pistol si ca vrea sa comita un atentat si aia, ca sa nu aiba necazuri, l-au luat si l-au retinut pentru o declaratie. Atat. A mai fost la Lima o chestie unde protocolul nostru nu s-a priceput si s-a organizat receptia lui Ceausescu la Clubul Opozitiei si aia in timpul receptiei au stins lumina. Asta a fost toata tentativa.

“Planul era sa-l arestam pe Ceausescu si gruparea din jurul lui”

Rep.: Care a fost motivul conspiratiei din ’84?

P.P: Conspiratia n-a avut un motiv legat de ’84. Ea are motiv legat de ’77. Pana in ‘77-’78 lucrurile au mers oarecum bine in Romania cata vreme Ceausescu a acumulat imprumuturi si le-a folosit destul de bine. Dupa ‘77-’78 incepuse sa nu mai fie atat de placuta toata treaba care o facea Ceausescu. Noi am inceput cu Frontul Democrat din Romania, cu conspiratia impotriva lui Ceausescu prin primavara lui 1977, pornind de la cateva lucruri principale. Frontul Democrat avea adepti din securitate si Ministerul Apararii, numai generali si colonei. Inainte de asta fiecare dintre noi, cei care am gasit de cuviinta sa ne asociem, studiasem ceea ce se intampla, cum merge tara. Dupa ce ne-am intors din Nigeria, la cutremurul din 1977 eu am participat la toate punctele pe care Ceausescu le-a vizitat. Dintr-o data am inceput sa-mi dau seama ca una zice si alta face. De fapt aceasta idee imi incoltise in cap la deschiderea anului universitar la drept, cand in cuvantul lui Ceausescu a zis ca el a invatat sa fie om de omenie de la tatal lui. Asta m-a suparat extraordinar de mult, mai ales ca tatal lui a fost un om de omenie, cinstit. Sigur, sa-i fie tarana usoara, dar lumea stia altceva. In ’77 am vazut ca peste toate nevoile tarii si tragedia care se abatuse asupra ei, Ceausescu si-a permis sa dea indicatii contrare tuturor specialistilor in materie de constructii. Dadea numai indicatii care sa-l scoata in evidenta cu o pozitie speculativa. Alt moment a fost cand am vizitat linia de metrou din Statia Republica, cand un specialist i-a explicat ca e nevoie ca tunelul sa fie construit sub forma de oval, iar el a zis ca nu, sa fie construit sub forma de potcoava. Specialistul a insistat, iar Ceausescu i-a luat bagheta din mana si l-a chemat pe gen. Constantinescu de la Armata, iar omul care se ocupase pana atunci de metrou a fost mutat pe alta functie. Am mai constat niste lucruri cu privire la starea lui de sanatate, rezultand ca are niste afectiuni neuro. Ne-am convins ca si sistemul pe care il introdusese era unul absolutist. Era o dictatura deghizata destul de slab in numele poporului si al democratiei. Au fost foarte multe lucruri care au condus la convingerea ca nu exista alta cale decat ca Ceausescu sa fie inlaturat de la conducere, fara a lua in discutie problema lichidarii lui, sau scoaterea poporului in strada.

Rep.: Care era planul?

P.P.: Planul era sa-l arestam pe Ceausescu si gruparea principala din jurul lui. Situatia s-a inrautatit in tara, au inceput sa apara cozile, au aparut o serie de lucruri pe care membrii CPEx-ului nu le impartaseau, dar erau obligati de conjunctura, pe de o parte, iar pe de alta s-a infiintat, la viclenia lui Ceausescu, acel principiu de rotire si cum deranja careva era rotit cu acelasi salariu, dar intr-o pozitie mai putin influenta. Noi aveam un sistem de supraveghere a lucrarilor CPEx-ului si atunci cand stiam ca se discuta probleme mai deosebite ma duceam la monitor si vedeam ce se intampla in sala. Era un monolog al lui Ceausescu intrerupt cateodata doar de Elena.

Rep.: Cand urma sa-l arestati?

P.P.: Prima varianta a fost pentru 1984. Dupa 23 august pana pe 2-4 septembrie, pentru ca Ceausescu venea de la mare pentru 23 august si dupa aceea se retragea la Snagov pentru doua saptamani. In perioada asta voiam noi sa actionam. Erau planuri stabilite. Noi aveam un sistem bine stabilit de bruiaj ca sa nu se mai poata lua legatura si anunta evenimentul in cazul in care se iveau ciocniri. Aveam o combinatie pregatita pentru oamenii din garda personala, o combinatie pentru garda de la resedinta care era formata din trupe. De exemplu, garda urma sa plece la un incident pe care il cream noi in padure, timp in care din castel se ridicau toate armele. Am facut si recunoasterea trunchiului de transmisiuni, recunoasterea pe harta a locului, ca nu putea sa intre oricine ca te intreba unde te duci, dar daca intram eu, Antoniade, Boldea, toti cei cunoscuti, nu era nici o problema.

“ Nisipeanu n-a fost adus sa fie presedinte”

Rep.: De ce nu a reusit conspiratia?

P.P.: Din cauza tradarii subofiterului Luca, denuntului lui si din cauza anchetarii mele. La un moment dat s-a ivit ideea gen. Bucur ca ar fi bine sa fiu dus la Directia de Cercetari Penale, care era condusa de col. Vasile, ca acolo mai repede am spune noi tot. Nu s-a facut acest lucru pentru ca nu prea au avut motivatii.

Rep.: Urma sa-l puneti presedinte pe Nisipeanu? Cine era acesta?

P.P: Nu, asta era o gogorita. In primul rand, Nisipeanu a fost adus in conspiratie din greseala mea. L-am adus pentru ca lucra la Ministerul Tehnico-Materiale si aveam nevoie sa cunoastem date cu privire la folosirea fondurilor, la investitii, cu privire la evaluarile in economie. El n-a fost adus sa fie presedinte. Astea sunt naivitatile lui, cred ca el a capatat o suferinta neuropsihica, pentru ca un om sanatos nu poate vorbi asa ceva.

Rep.: Ati incercat sa-l atrageti de partea dvs. si pe gen. Plesita?

P.P.: Nu. Erau gen. Plesita, gen. Stan, gen. Cosma despre care stiam ca nu au atata atasament incat la o adica sa nu accepte o anumita colaborare, dar aceasta era dupa ce ne reusea noua. Noi aveam in chestia asta trei categorii de oameni: oameni angajati care stiau despre ce e vorba, foarte putini; oameni care ne ajutau, dar nu stiau de ce; oameni pe care urma sa-i aducem dupa aceea, ca sa nu se creeze un vid de putere.

Rep.: Cine erau cei “de dupa”, cei care urmau sa guverneze?

P.P.: Cei mai multi urmau sa aiba functii importante.

Sovieticii si-au dat acordul pentru eliminarea lui Ceausescu

Rep.: A fost aceasta conspiratie de sorginte sovietica?

P.P.: Nu. E regretabil ca s-a inteles asa. S-a intamplat asta si din cauza unor ineptii spuse de Nisipeanu. La vremea respectiva cine crede ca putea face ceva in sistemul socialist fara sa te lase URSS, e un naiv. Aveam patru probleme: Daca sovieticii sunt de acord. Pana la moartea lui Brejnev nu erau de acord. Cand a murit, a venit Andropov. Inaintea instalarii acestuia Ceausescu ne-a dat noua o gura mare de oxigen, pentru ca la TVR si-a spus parerea ca Andropov n-ar fi cel mai potrivit in locul lui Brejnev si atunci si-a atras ura lui Andropov; A doua problema era sa nu intervina sovieticii. Pentru ca ei puteau oricand sa zica “da” si a doua zi sa intervina ca intr-unul din statele sistemului, recte Romania, a fost o contrarevolutie, sau un puci; A treia problema, sa nu-i lase pe ceilalti din jur sa intervina, pe cei care aveau pretentii teritoriale. A patra problema care era extraordinar de importanta – ce facem dupa? Acest dupa era asa: de unde luam bani, de unde imbunatatim nivelul de trai, cum raspundem fata de ce-am facut, ne vrea, nu ne vrea lumea, cat vom fi sprijiniti si cum vom modela societatea romaneasca. Nu ne puneam problema sa schimbam sistemul, ci sa modelam sistemul in aceeasi idee in care si sovieticii si alte tari din sistem isi puneau problema. Acestea erau problemele care ne framantau pe noi. Eu m-am intalnit de doua ori, prin interventiile lui Antoniade - seful Serviciului Garda Personala pentru toti sefii de state care vizitau Romania - cu o persoana venita din partea lui Andropov, o data la Viena si o data la Amsterdam. Ultima data la Amsterdam mi-a comunicat ca a zis tovarasul Andropov ca: “ ceea ce vreti voi sa faceti e mai bine decat ce vrem noi si sa faceti voi intai”. Tragedia e ca Andropov a murit subit, a venit Cernenko, a stat un an si ceva si mai mult a bolit decat a condus si atunci lucrurile s-au daramat aici, intr-o oarecare masura. Deci, problema ca, conspiratia ar fi de sorginte sovietica e o interpretare pe care o da Plesita, nu stiu de ce, banuiesc ca dintr-o discutie cu Nisipeanu.

“Iliescu era lucrat de securitate”

Rep.: In categoria celor care urma sa-i aduceti dupa, era inclus si Ion Iliescu?

P.P.: Nu.

Rep.: L-ati cunoscut pe Iliescu?

P.P.: Da. L-am cunoscut foarte bine cand era ministru la tineret. L-am cunoscut destul de bine, am jucat si volei in aceeasi echipa la mare in timp ce era Ceausescu la Olimp. stiu si cand a fost schimbat de la Iasi si de ce. Deci, el n-a fost in acea categorie. Noi l-am tinut pe Iliescu la o anumita distanta pentru ca stiam ca este banuit, stiam ca e lucrat. si noi ne feream de toate persoanele care erau lucrate de securitate.

Treburile astea care le spune Nisipeanu sunt niste lucruri nascute in capul lui care n-au nici o legatura cu Frontul, n-au nici o legatura cu conspiratia, absolut nici o legatura. De fapt el dispare din conspiratie in ’84. Nisipeanu fantazeaza, n-am avut tenta sovietica, dar nici sa nu se creada ca fara ei se putea merge.

Rep.: Generalii Militaru si Ionita ce conspiratie aveau in acelasi timp cu dvs.?

P.P.: Este o inventie a lui Militaru, treaba asta. Pe Ionita nu l-am considerat niciodata impotriva lui Ceausescu.

Rep.: Dupa episodul “Luca” Ceausescu a aflat ce se punea la cale impotriva lui?

P.P.: Nu. Dupa ce Postelnicu i-a pus in brate lui Plesita dosarul si n-a rezultat nimic a ramas sub semnul intrebarii toata treaba. Cert este ca eu am fost pedepsit, eram loctiitorul sefului Securitatii Capitalei pentru problemele sefului de stat si pentru oaspeti straini, cu asta ma ocupam. A venit gen. Bucur la o saptamana, sau cred mai putin dupa ce s-a terminat ancheta cu mine, a convocat conducerea Securitatii Capitalei, la care a fost gen. Danescu, col. Raduca, col. Stancu, col. Apostol si col. Teodorescu Filip si au prelucrat cazul meu. Precizez ca am fost foarte grav acuzat de lovitura de stat, dar ca nu s-au obtinut date prin care sa rezulte ca este reala acuzarea si totusi s-a hotarat in consiliu de conducere sa fiu pedepsit cu mustrare scrisa pentru lipsa de discernamant in alegerea anturajului. Era cea mai grava pedeapsa pe care putea sa o primeasca un colonel. Lucrurile au continuat insa, pentru ca in ’84, in toamna, am fost mutat, inainte de congres, pe principiul rotirii cadrelor, la Valcea, inspector sef. De ce n-a stiut Ceausescu? Era foarte periculos ca Postelnicu sa se duca sa-l informeze pe Ceausescu ca subsemnatul pregateste o lovitura de stat, fiindca ar fi fost intrebat: “Nu l-ati propus voi sa vina aici? Nu l-ati avansat voi?” si atunci s-ar fi produs un seism care i-ar fi cutremurat pe toti si nu se stia ce se alege. Postelnicu a jucat foarte bine, ca sa ia totusi o masura ca sa ma indeparteze pe mine din sfera unde aveam influenta m-a trimis la Valcea. Aici am facut o conspiratie mai mare decat prima, cu scopul de a-l aresta pe Ceausescu chiar in ‘89…

Detalii explozive despre aceasta conspiratie, precum si despre Revolutia din ’89, povestite de fostul sef al Contraspionajului lui Ceausescu, va vom oferi in numarul urmator al publicatiei noastre.

• a consemnat Claudiu Matei

Miron Cozma ar putea fi gratiat

Miron Cozma, liderul incontestabil al minerilor, ar putea fi gratiat de catre Ion Iliescu. Cozma este condamnat la 18 ani inchisoare pentru “subminarea puterii de stat si a economiei nationale” si zace de cativa ani in puscarie pentru ca a indraznit sa apere locurile de munca ale ortacilor din Valea Jiului. Acesta, alaturi de alti lideri sindicali sunt judecati in prezent in dosarul “Costesti” de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Administratia Prezidentiala, prin consilierul Mihai Constantinescu, a analizat solicitarea Fundatiei Nationale a Mineritului si Energiei, de anulare totala a sanctiunilor penale aplicate liderilor minerilor si i-a comunicat acesteia ca presedintele Ion Iliescu are in atentie problema acordarii unor gratieri individuale in ceea cei priveste pe acestia.

Federatia Nationala a Mineritului si Energiei CGM a adresat, in urma cu cateva luni, un memoriu, presedintelui Iliescu in care erau semnalate abuzurile savarsite de regimul Emil Constantinescu dupa manifestarile revendicative din ianuarie 1999 impotriva lui Miron Cozma si a liderilor minerilor din Valea Jiului.

Departamentul Constitutional Legislativ din cadrul Administratiei Prezidentiale considera ca nerespectarea acordurilor incheiate intre Guvernul Radu Vasile si reprezentantii minerilor nu poate fi imputata actualei puteri.

Un nou termen in recursul procesului in care cinci lideri de sindicat, alaturi de Miron Cozma, au fost condamnati in dosarul Costesti, a avut loc saptamana trecuta la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Constantin Cretan, Romeo Beja, Vasile Lupu, Ionel Ciontu si Dorin Lois au fost condamnati la cate cinci ani de inchisoare pentru subminarea puterii de stat pentru evenimentele din timpul mineriadei de la Costesti. In acelasi proces, Miron Cozma a primit o condamnare de 10 ani inchisoare.

Liderii minerilor au declarat recurs impotriva hotararii de condamnare.

Acestia sunt sustinuti in demersul lor de trei organizatii internationale care si-au manifestat indignarea fata de atitudinea autoritatilor romane care refuza sa-si asume responsabilitatea unui verdict drept care sa-l absolve pe Cozma si pe colegii sai de ridicola culpa care li se reproseaza.

• Daniel Dumitriu

Viorel Dragusin ramane in continuare primarul cel mai potrivit pentru comuna Cruset

Primarul Viorel Dragusin isi concentreaza in continuare toata atentia asupra bunului mers al comunei Cruset, comuna de ale carei destine se ocupa de ani de zile. Misiunea sa nu este deloc usoara, deoarece comuna Cruset este compusa din 10 sate. Cu toate acestea primarul reuseste, prin multa munca, sa duca la indeplinire tot ceea ce-si propune, iar atunci cand se ivesc impedimente gaseste solutii sa rezolve situatia creata, demonstrand ca orice chestiune se poate bucura de succes atata timp cat cel care o intreprinde isi da silinta sa ajunga la un rezultat favorabil concetatenilor sai.

Rep.: Anul acesta ati semnat un contract de finantare cu Agentia Sapard pentru proiectul de “Alimentare cu apa potabila” a comunei. In ce stadiu se afla derularea acestui proiect?

V.D.: Astazi a aparut in presa anuntul de organizarea licitatiei pe data de 27.12.2004 , pentru executia propriu-zisa a lucrarii. Aceasta va incepe din ianuarie anul viitor si va avea o durata de executie de 9 luni, la o valoare de 40 de miliarde de lei.

Rep.: In baza Legii 76/2002 ati avut o colaborare cu AJOFM pentru angajarea persoanelor fara un loc de munca pentru o perioada determinata de timp. Aceasta colaborare mai continua?

V.D.: Da, bineinteles! Acum avem angajate 11 persoane pana la data de 31 martie. Ele sunt folosite la desfundari de santuri, igienizari la scoli, igienizare la dispensarul medical, care la 19 noiembrie are reacreditarea, dar lucrarile vor fi definitivate in maxim o saptamana. Acolo facem o soba, am terminat zugravelile exterioare si acum facem zugravelile in interior. Acoperisul l-am dat jos si l-am refacut pentru ca era extrem de deteriorat.

Rep.: Ce proiecte se vor finaliza pana la sfarsitul acestui an?

V.D.: Pietruirile de drumuri se vor face integral pana la sfarsitul acestui an. In satul Urda, la cererea mai multor locuitori, amenajam un drum prin pietruire in lungime de 800 m, cu cei angajati conform Legii 76, deoarece acolo curgeau apele si se ingreuna accesul la cimitir.

Rep.: Pana anul trecut terenurile agricole fusesera retrocedate fostilor proprietari in proportie de 97%, iar cele forestiere de 80%. Cum se prezinta acum situatia?

V.D.: La terenurile agricole nu sunt probleme, ci la cele forestiere. La acestea, la Slamnesti si Marinesti, ar mai fi 120 de ha pentru punerea in posesie a proprietarilor, dar oamenii vor pe vechile amplasamente si nu prea sunt cuprinse in protocol. Din cauza asta avem probleme cu cetatenii.

Rep.: Modernizarea DC 27 Cruset-Miericeaua-Urda in ce stadiu se afla?

V.D.: Incercam sa o introducem pe unul dintre proiectele de fonduri de restructurare ale Ministerului Integrarii Europene si drumul comunal DC 51 Slamnesti- Maiag de 7,3 km.

Rep.: De televiziune prin cablu beneficiaza toata comuna?

V.D.: Introducerea televiziunii prin cablu decurge acum cam anevoios. A avut un ritm alert, acum a mai incetinit. Am avut niste discutii cu patronul firmei care se ocupa de proiect si in cateva zile, extindem si in satele ramase, Marinesti si Slavuta. Speram ca pana in decembrie, de sarbatori, sa se bucure toata lumea de televiziune prin cablu.

Rep.: In centrul civic al comunei urma sa se construiasca o sala de sport. Ce s-a mai facut in privinta realizarii acestui proiect?

V.D.: Ieri am primit de la Compania Nationala de Investitii o adresa prin care se spune ca: “Avand in vedere definitivarea programului de construire sali de sport 2005-2008 va rugam sa ne transmiteti pana pe 30 octombrie urmatoarele documente: certificatul de urbanism insotit de planul de situatii, planul de incadrare in zona, cu marcarea salii de sport vizata spre schimbare de arhitectul sef al judetului si extrasul de carte funciara”. Urmeaza sa le trimit ori prin fax, ori le duc personal. Mai am un proiect privind alimentarea cu apa a satului Valuta, in valoare de 75.000 de euro. Nu este suprapunere cu proiectul Sapard. El a venit ca respingere pe un motiv cam bizar, prin Fondul Roman de Dezvoltare Rurala. Asta se instituie, prin dispozitia primarului, in baza unui grup de sateni, minimum 10, si am acolo un presedinte, Sultan C-tin, care a primit de la Fondul Roman de Dezvoltare, o adresa prin care se respingea proiectul, motivand ca : la evaluarea de teren s-a constatat ca implementarea proiectului reprezinta un grad de risc in ceea ce priveste participarea comunitatii atat la realizarea proiectului, cat si la intretinerea lui dupa finalizarea lucrarilor. Asta in conditiile in care eu am semnat un contract de parteneriat cu aceasta comunitate de sateni prin care le asigur conditii dupa terminarea proiectului cu un serviciu public pentru asigurarea functionalitatii acestui proiect. Am facut o interventie la presedintele Consiliului Judetean, Ion Calinoiu, sa vedem cum rezolvam la Fondul Roman de Dezvoltare. Eu sper sa se rezolve.

Rep.: Pregatirile pentru sezonul rece le-ati facut?

V.D.: Da. La toate unitatile scolare am transportat cate 10 mc de lemne, sa dea drumul la focuri, iar saptamana viitoare se va furniza tot necesarul, adica 220 mc, la toate unitatile de invatamant. Deci orele de curs se vor derula fara probleme in toata perioada rece.

tambu si Popete isi bat joc de bugetul echipei de fotbal Pandurii Targu Jiu

Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Tirgu Jiu, sustinut financiar de USMO si SNLO, are in acest sezon ca obiectiv, pentru echipa de fotbal Pandurii, promovarea in Divizia A. Un lucru benefic pentru municipiul Targu Jiu, pentru ca niciodata pana acum judetul Gorj nu a avut o echipa de fotbal in primul esalon. Asistand in ultima vreme la declaratii socante referitoare al promovarea in Divizia A de catre echipa Pandurii nu se poate ca gorjenii sa nu se intrebe daca se doreste intr-adevar acest lucru, sau e doar un mod de a obtine niste fonduri in plus?

Necesarul bugetar al echipei a crescut ca in povesti

La inceput de sezon presedintele Marin Condescu spunea ca bugetul pentru promovare este de 15 miliarde si, comparativ cu alte formatii care si-au propus acelasi obiectiv in celelalte serii, era chiar destul de mare. Acum, dupa doar opt etape presedintele Condescu spune ca Pandurii nu vor putea promova fara un buget de trei ori mai mare decat cel stabilit. Cum si de ce a crescut atat de mult necesarul bugetar al echipei cand obiectivul era stabilit chiar de la debutul campionatului? Presedintele motiveaza cresterea prin faptul ca jucatorii trebuie sa primeasca prime la fiecare meci si ca trebuie achitate si datoriile la bugetul de stat: “Proiectul de buget l-am alcatuit impreuna cu cei din Comitetul Director. Fara 45 de miliarde in sezonul competitional 2004-2005 nu avem nici o sansa sa promovam. Trebuie sa tinem cont de faptul ca in fiecare luna echipa trebuie sa castige patru meciuri ceea ce duce la o cheltuiala suplimentara pe langa salariile si contractele pe care le-am negociat. Trebuie sa avem platite la zi atat obligatiile fata de jucatori, cat si cele fata de bugetul de stat.”

Vorbind in continuare despre promovarea in care crede foarte mult, oficialul de la Pandurii recunoaste totusi ca nu va putea sustine financiar echipa in cazul promovarii: ”Daca vrem neaparat ca sa facem o figura frumoasa in divizia A ne trebuie un buget mult mai mare. USMO si SNLO nu pot numai ele sa sustina o echipa in primul esalon.”

In conditiile in care chiar presedintele recunoaste ca de la Consiliul Judetean si Primarie nu pot veni fondurile promise, si in nici un caz acestea nu ar acoperi necesarul, discutiile pe tema promovarii se dovedesc a fi doar vorbe in vant, sau poate doar un mod elegant de a justifica banii veniti din minerit catre echipa de fotbal.

Bani aruncati pe mofturi

Mai sunt si alte cheltuieli insa, despre care conducerea de la Pandurii nu vorbeste, dar care se fac, unii conducatori preferand sa arunce cu bani chiar daca spun ca nu au de unde. Ultimul exemplu s-a consumat chiar saptamana trecuta cand fotbalistii de la Pandurii au fost luati din cantonamentul de la Hotel Sport si dusi in semicantonament, inaintea jocului cu Oltul Slatina, la Hotelul Dasiana – unul dintre cele mai elegante, dar si mai costisitoare din municipiu. Motivul transmis de conducere prin intermediul directorului administrativ Dumitru Viezure, care a precizat ca nu are nici un amestec in aceasta mutare, ar fi acela ca jucatorii s-au plans de conditiile de la Hotel Sport unde, pare-se, ar fi inghetat de frig cu doua saptamani inainte, adica la meciul cu Petrolul. Lucru greu de crezut deoarece la vremea respectiva temperaturile erau inca destul de ridicate si chiar daca le-ar fi fost frig, ar fi putut solicita pornirea incalzirii pentru ca hotelul e dotat cu centrala termica proprie. Directorul Hotel Sport, Mihai Prunariu crede ca aceasta ar fi o razbunare asupra sa a doi directori de la echipa, Ion tambu si Pompiliu Popete: “Din discutia cu presedintele Condescu a reiesit faptul ca actiunea nu era cunoscuta de acesta, fiind facuta de Popete si tambu, probabil ca reactie la afirmatia mea cu «tripleta de aur», care ar face legea la Pandurii”. In afirmatiile sale din presa, Prunariu a facut referire la “mafia” care conduce clubul de fotbal, incluzandu-i aici pe tambu, Popete si Gaman, ultimul fiind demis intre timp de la club. Risipa facuta este totusi semnificativa in conditiile in care delegatia numara peste 20 de persoane, diferenta de pret pentru un loc de cazare este, la noua locatie aleasa pentru cantonament, de trei ori mai mare fata de Hotel Sport unde se plateau doar 300.000 de lei pentru un loc. La Hotel Dasiana fiecare camera a costat 920.000 de lei pe zi. Surse apropiate echipei au precizat ca a fost necesara aceasta risipa doar pentru ca fiul lui Popete, care este fotbalist la Pandurii, nu agrea conditiile de la Hotel Sport.

“Clubul ne considera, probabil, presul lor de sters pe picioare”

In replica directorul clubului CS Pandurii care detine hotelul Sport, Mihai Prunariu, a facut publice la inceputul saptamanii datoriile celor de la echipa de fotbal catre clubul sau, acestea ridicandu-se la peste 60 de milioane lei, reprezentand contravaloare masa si cazare. Fiind conducator al unui club al ANS, Mihai Prunariu spune ca nu poate face concesii nici celor de la Pandurii Lignitul si a trimis o somatie conducerii pentru a-si achita datoriile. Debitele sunt ceva mai vechi, avand in vedere faptul Pandurii Lignitul era pasuit cu plata si cateva luni, spre deosebire de hotelul la care au cazat acum jucatorii, unde trebuie sa plateasca pe loc. Presedintele Marin Condescu a precizat ieri ca in urmatoarele zile va achita aceste datorii, dar Prunariu a declarat ca fotbalistii nu vor mai intra in hotel decat daca se va plati anticipat. De acum, echipa de fotbal va trebui sa plateasca la CS Pandurii si contravaloarea altor servicii de care benefica gratuit: va trebui sa deschida partida la curent pentru vestiarele jucatorilor gazda si oaspeti si sa plateasca chirie pentru folosirea vestiarului arbitrilor, a lojii de la Hotel Sport si a salii de protocol unde se organizeaza conferintele de presa.

“Nu inteleg atitudinea unor asa zisi conducatori de la fotbal care vor sa se razbune pe un club care a fost mai mult decat intelegator. Atitudinea clubului CS Pandurii Tirgu Jiu este o reactie la comportamentul descalificant al clubului de fotbal care ne considera probabil presul lor de sters pe picioare. I-am ajutat, i-am sprijinit, am incercat sa le oferim cele mai bune conditii dar cativa dintre oamenii de acolo nu merita efortul nostru. Pacat ca din aceste tensiuni vor avea de suferit si jucatorii care nu au nici o vina. Am suportat prea mult provocarile unor asa zisi oameni de sport. In loc sa facem ceva constructiv si sa ne sprijinim reciproc am ajuns eu personal sa-mi pierd timpul cu divergente cu unii care au «mintea odihnita»”, a mai adaugat Prunariu care o scurta perioada a fost si director sportiv al echipei de fotbal.

• Adrian Iovan

Comisarul sandru de la smecherie la minciuna (tableta)

Comisarul sandru, seful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Gorj a fost audiat de catre procurorul Vanatoriu de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova in dosarul in care politistul Dorin Butu este acuzat de abuz in serviciu, purtare abuziva si vatamare corporala grava, impotriva lui Ion Carciu, pe care l-a batut in urma cu cateva luni.

Butu este subordonatul lui sandru si destul de apropiat acestuia tinand cont de ineptiile declarate de acesta in fata procurorilor. Zbaterile lui sandru de a-l disculpa pe Butu au depasit limitele ridicolului. Mai grav insa este faptul ca insusi sandru s-a implicat in tergiversarea acestui caz pentru a-l scoate basma curata pe Butu.

Victima politistului bataus a suferit o interventie chirurgicala la Tg-Jiu, unde medicii i-au cusut timpanul, insa problemele nu s-au terminat aici, pentru ca omul nu aude. Politistul i-a promis lui Carciu ca se va ingriji personal de sanatatea sa, deoarece are relatii la Spitalul Militar Craiova, dar Butu a incercat sa traga de timp pana la expirarea termenului in care victima putea sa depuna plangere penala . In final, politistul s-a ales cu plangerea, depusa la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova, iar Carciu cu probleme grave de auz. Pe tot timpul cercetarilor politistul bataus a mintit cu nerusinare in chestiuni evidente, iar seful sau l-a sustinut.

sandru a declarat ca nu era la serviciu in ziua in care Carciu a fost batut de Butu si ca nu are nici o implicare in acest caz. Comisarul uita insa sa spuna de ce Butu nu a primit nici o sanctiune administrativa, iar dosarul omului de afaceri Mezdrea, patronul victimei, nu este finalizat, desi au trecut de atunci sapte luni.

Comportamentul comisarului sandru in acest caz a fost de toata jena. Mai cunoastem si alte cazuri in care excesul de zel al comisarului a depasit limitele bunului simt, insa atunci era doar smecher.

• Claudiu Matei



Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  21.10.2004. 11:25

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: