Magistraţii Voinea, Avramescu, Cosmulescu şi Crângureanu vor fi examinaţi
Baroul Gorj, pentru unii mumă, pentru alţii ciumă
Consiliul Baroului Gorj a hotărât că, începând cu data de 2 iulie a.c., cererile celor care solicită primirea în profesia de avocat, cu scutire de examen, vor fi analizate o singură dată pe an, în cursul lunii noiembrie, urmând ca cei care îndeplinesc condiţiile să susţină şi un interviu. Chiar dacă la prima vedere această hotărâre pare una îndreptăţită, în realitate aceasta încalcă prevederile Legii nr.51/1995, modificată, mai exact, contravine art.16 alin.2 lit.a şi b din acea lege care stipulează că, la cerere, poate fi primit în profesie, cu scutire de examen: titularul diplomei de doctor în drept; cel care, anterior sau la data primirii în profesia de avocat, a îndeplinit funcţia de judecător, procuror, notar, consilier juridic sau jurisconsult timp de cel puţin 10 ani.
Diaconescu bun de avocat, alţii mai pot aştepta
Membrii conducerii Baroului Gorj au schimbat regulile în cursul jocului, astfel că până emiterea acelei hotărâri au fost primiţi în profesia de avocat, fără interviu, specimene ca foştii procurori Ion Diaconescu şi Gheorghe Roibu, sau fostul miliţian Ion Picu, ori fostul ofiţer de la „doi ş’un sfert”, Constantin Mazilu.
„Deontologii” din Consiliul Baroului Gorj s-au trezit, brusc, din lentoare şi au inventat o metodă de umilire a foştilor magistraţi, acum pensionari, care vor să pledeze ca avocaţi: un interviu la disciplina Organizarea şi exercitarea profesiei de avocat. Pe lista cu persoanele ale căror cereri au fost analizate şi vor susţine examenul luna viitoare se regăsesc nume grele din rândul foştilor magistraţi: Aurora Avramescu, Elena Popescu şi Marcela Crângureanu.
Fostul procuror militar Dan Voinea, avocat la Gorj
Fostul prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Janeta Cosmulescu şi notarii Titu Ionaşcu şi Ion Răceanu vor trece şi ei prin examenul din luna noiembrie pentru a putea exercita profesia de avocat. Cosmulescu şi Ionaşcu au acţionat în instanţă decizia Baroului Gorj pentru refuzul organizaţiei profesionale de a-i accepta ca şi avocaţi, însă au renunţat ulterior la cereri.
Fostul şef al Secţiei Parchetelor Militare, până în 2007, Dan Voinea, a solicitat şi el, la finele lunii septembrie, Baroului Gorj, primirea în profesia de avocat cu scutire de examen. Licenţiat în drept din 1977 şi de 31 de ani a promovat ca procuror, conferenţiar universitar doctor, decan al Facultăţii de Drept Tg-Jiu din cadrul Universităţii „Titu Maiorescu”, Dan Voinea va fi evaluat de către Consiliul Baroului Gorj dacă e sau nu pregătit pentru a exercita profesia de avocat.
Unii au „plecat” departe. De ce oare?
Prin sălile Tribunalului Gorj sau mai mult prin cârciumile din jur îl puteţi vedea însă pe fostul procuror (ptiu!) Theodor Sichitiu, dar personajul face parte din Baroul Mehedinţi. Avocaţii Ion Hotoboc sau Gheorghe Ciobanu aparţin şi ei de barouri din alte judeţe, Hunedoara, respectiv Ialomiţa, din motive uşor de dedus...
Adrian Iovan
Recomandă acest articol:
01.10.2010. 09:42
Comentarii
buna ziua domnule voine,sa aveti un an nou mult mai bun,sanatate si tot ce va doriti sa se implineasca intocmai,cu mult respect alexandra speranta.
as dori sa va pot contacta,daca se poate un nr de mobil,sa aveti o zi faina cu stima alexandra.
Lui Voinea nu-i ajunge ca are pensie de procuror militar (catalogata de Boc ca nesimtita), este decan la univ. Titu Maiorescu si la drept si la St. economice, este la institutul din Bucuresti profesor, are sotia prof. univ. si medic oftalmolog la Spitalul universitar si cu cabinet particular unde incaseaza zilnic peste 100 milioane, nu are copii, dar nu lasa si pe altii care au reala nevoie sa castige un ban cinstit!
Ba mai aduce toate pilele la Univ. Titu Maiorescu, ca-i vaca de muls pe banii studentilor, facand rabat de la CALITATE!
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu