Baroul Gorj, pentru unii mumă, pentru alţii ciumă - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Baroul Gorj, pentru unii mumă, pentru alţii ciumă

Magistraţii Voinea, Avramescu, Cosmulescu şi Crângureanu vor fi examinaţi

Baroul Gorj, pentru unii mumă, pentru alţii ciumă

Consiliul Baroului Gorj a hotărât că, începând cu data de 2 iulie a.c., cererile celor care solicită primirea în profesia de avocat, cu scutire de examen,  vor fi analizate o singură dată pe an, în cursul lunii noiembrie, urmând ca cei care îndeplinesc condiţiile să susţină şi un interviu. Chiar dacă la prima vedere această hotărâre pare una îndreptăţită, în realitate aceasta încalcă prevederile  Legii nr.51/1995, modificată, mai exact, contravine art.16 alin.2 lit.a şi b din acea lege care stipulează că, la cerere, poate fi primit în profesie, cu scutire de examen: titularul diplomei de doctor în drept; cel care, anterior sau la data primirii în profesia de avocat, a îndeplinit funcţia de judecător, procuror, notar, consilier juridic sau jurisconsult timp de cel puţin 10 ani.

Diaconescu bun de avocat, alţii mai pot aştepta
Membrii conducerii Baroului Gorj au schimbat regulile în cursul jocului, astfel că până emiterea acelei hotărâri au fost primiţi în profesia de avocat, fără interviu, specimene ca foştii procurori Ion Diaconescu şi Gheorghe Roibu, sau fostul miliţian Ion Picu, ori fostul ofiţer de la „doi ş’un sfert”, Constantin Mazilu.
„Deontologii” din Consiliul Baroului Gorj s-au trezit, brusc, din lentoare şi au inventat o metodă de umilire a foştilor magistraţi, acum pensionari, care vor să pledeze ca avocaţi: un interviu la disciplina Organizarea şi exercitarea profesiei de avocat. Pe lista cu persoanele ale căror cereri au fost analizate şi vor susţine examenul luna viitoare se regăsesc nume grele din rândul foştilor magistraţi: Aurora Avramescu, Elena Popescu şi Marcela Crângureanu.

Fostul procuror militar Dan Voinea, avocat la Gorj
Fostul prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Janeta Cosmulescu şi notarii Titu Ionaşcu şi Ion Răceanu vor trece şi ei prin examenul din luna noiembrie pentru a putea exercita profesia de avocat. Cosmulescu şi Ionaşcu au acţionat în instanţă decizia Baroului Gorj pentru refuzul organizaţiei profesionale de a-i accepta ca şi avocaţi, însă au renunţat ulterior la cereri.
Fostul şef al Secţiei Parchetelor Militare, până în 2007, Dan Voinea, a solicitat şi el, la finele lunii septembrie, Baroului Gorj, primirea în profesia de avocat cu scutire de examen. Licenţiat în drept din 1977 şi de 31 de ani a promovat ca procuror, conferenţiar universitar doctor, decan al Facultăţii de Drept Tg-Jiu din cadrul Universităţii „Titu Maiorescu”, Dan Voinea va fi evaluat de către Consiliul Baroului Gorj dacă e sau nu pregătit pentru a exercita profesia de avocat.

Unii au „plecat” departe. De ce oare?
Prin sălile Tribunalului Gorj sau mai mult prin cârciumile din jur îl puteţi vedea însă pe fostul procuror (ptiu!) Theodor Sichitiu, dar personajul face parte din Baroul Mehedinţi. Avocaţii Ion Hotoboc sau Gheorghe Ciobanu aparţin şi ei de barouri din alte judeţe, Hunedoara, respectiv Ialomiţa, din motive uşor de dedus...

Adrian IovanRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  01.10.2010. 09:42

Comentarii

alexandra.
18.01.2014. 12:12

buna ziua domnule voine,sa aveti un an nou mult mai bun,sanatate si tot ce va doriti sa se implineasca intocmai,cu mult respect alexandra speranta.
as dori sa va pot contacta,daca se poate un nr de mobil,sa aveti o zi faina cu stima alexandra.

Costi
01.10.2010. 19:59

Lui Voinea nu-i ajunge ca are pensie de procuror militar (catalogata de Boc ca nesimtita), este decan la univ. Titu Maiorescu si la drept si la St. economice, este la institutul din Bucuresti profesor, are sotia prof. univ. si medic oftalmolog la Spitalul universitar si cu cabinet particular unde incaseaza zilnic peste 100 milioane, nu are copii, dar nu lasa si pe altii care au reala nevoie sa castige un ban cinstit!
Ba mai aduce toate pilele la Univ. Titu Maiorescu, ca-i vaca de muls pe banii studentilor, facand rabat de la CALITATE!

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: