Arhivă Scandal de Gorj - Numarul 75 - 16 - 22 septembrie 2005 - Arhivă - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Arhivă · Arhivă Scandal de Gorj - Numarul 75 - 16 - 22 septembrie 2005

Arhivă Scandal de Gorj - Numarul 75 - 16 - 22 septembrie 2005

Luminita Greculescu, presedintele impus al femeilor PRM

Daca in numarul trecut al publicatiei noastre un membru PRM acuza lipsa de transparenta si aranjamentele de culise care se fac in acest partid pentru ocuparea unor functii de conducere de catre cei care nu le merita, iata ca recenta Conferinta Judeteana a Organizatiei de Femei a PRM Gorj, a confirmat din plin faptul ca in Partidul Romania Mare spiritul democratic a murit. La decesul sau a contribuit din plin distinsa doamna Mitzura Arghezi, presedinta Organizatiei de Femei a PRM, care grabita fiind n-a mai acceptat si alte candidate pentru functia de presedinte a OFRM Gorj, in afara Luminitei Greculescu, favorita ei. Astfel, delegatele sosite din judet nu au mai putut sa-si exprime, in secret, dreptul de vot, in conformitate cu statutul OFRM. Luminita Greculescu, cea care “nu a fost niciodata aleasa”, ramane in continuare presedintele organizatiei judetene intr-un mod nestatutar.

Dezamagiti, parlamentarii Petre Popeanga si Ilie Petrescu, care de aceasta data au onorat cu prezenta, si-au manifestat dezacordul fata de metoda impunerii, parasind grabiti sala.

Organizatia de femei a PRM din Tg-Jiu, care intentiona sa o sustina pe Melania Boja, impreuna cu organizatiile din Sadu, Motru si Rovinari, au strans semnaturi si au inaintat un protest presedintelui Corneliu Vadim Tudor.

• Daniel Dumitriu

Sfatul Popular al orasului Targu Jiu a hotarat in urma cu 54 de ani:

Demolarea Coloanei Infinitului

Coloana Infinitului, celebra opera a sculptorului gorjean Constantin Brancusi, a fost luata in vizor de catre autoritatile locale, in anul 1951, cand Sfatul Popular a decis ca nu este nevoie de un astfel de monument in oras, deoarece nu ajuta cu nimic la culturalizarea poporului. In schimb materialul din care este construita ar putea prinde bine la D.C.A, motiv pentru care au fost facute demersurile necesare pentru demolarea acesteia.

Capodopera brancusiana – monument fara estetica

Coloana Infinitului a fost pe punctul de a deveni doar o amintire, dupa ce autoritatile locale au hotarat ca materialele din care este construita “ ar putea fi folosite la alte lucrari edilitare de prima necesitate orasului Tg-Jiu”.

Sfatul Popular de Subordonare Regionala al Orasului Targu-Jiu a cerut, in anul 1951, Ministerului Afacerilor Interne sa aprobe demolarea mai multor monumente printre care si Coloana Infinitului. In adresa trimisa pe data de 7 martie, Sfatul preciza: “Intrucat orasul Tg-Jiu a mostenit de la vechile regimuri burghezo-mosieresti diferite monumente asezate fara nici o estetica pe raza orasului si fara sa aiba un rol bine definit pentru culturalizarea poporului, asa cum de exemplu se afla si o coloana metalica introdusa in fundament de beton si situata in partea de Est al orasului, in noul parc creat in cursul anului 1937. […] Va rugam a ne da cuvenita aprobare pentru daramarea ei si materialele fieroase rezultate putand fi predate Oficiului. D.C.A. din localitate. Coloana are o inaltime de circa 29 metri, latime de 1 metru, in forma de x, trunchiuri de piramida suprapuse.”

Ministerul a fost de acord cu cererea Sfatului Popular si a transmis propunerea Comitetului pentru Arta de pe langa Consiliul de Ministri, Directiunea Arte Plastice, cu urmatoarea mentiune: “Va rugam a aviza asupra propunerii Sfatului Popular”.

Directiunea Arte Plastice a transmis mai departe problema la Comisia stiintifica a Muzeelor Monumentelor Istorice si Artistice de pe langa Academia Republicii Populare Romania, cu “rugamintea de a binevoi sa avizati”.

Coloana Infinitului – opera decorativa

Salvarea Coloanei fara Sfarsit, unul dintre cele mai importante 100 de monumente din lume, a venit din partea Directiunii Arte Plastice, care nu s-a limitat doar sa ceara avizarea. Intr-una din adresele trimise Comisiei stiintifice, H. Balanescu spunea: “Comitetul pentru Arta, in urma cercetarilor facute, a ajuns la concluzia ca aceasta lucrare putand fi considerata ca o opera decorativa, inspirata din formele artei populare din regiune, poate fi mentinuta ca atare.”

Comisia stiintifica a luat in calcul aceasta recomandare. Mai mult decat atat, academicianul C. Moisil, a fost primul care a recunoscut valoarea Coloanei Infinitului, considerand-o un monument de arta. El raspunde Comitetului de Arta: “Luand in discutie adresa dvs., prin care ne faceti cunoscut ca Sfatul Popular a cerut daramarea coloanei de metal din oras, opera sculptorului gorjean Brancusi, va aducem la cunostinta ca intrucat dvs. ati constatat ca aceasta lucrare este o opera decorativa, inspirata din formele artei populare din regiune si merita sa fie mentinuta ca atare, biroul a hotarat sa faceti cunoscut sfatului Popular al orasului Tg-Jiu, ca aceasta coloana nu trebuie distrusa, ci conservata, fiind un monument de arta”.

Dupa ce a scapat de demolare, Coloana Infinitului ca de altfel intreg complexul creat de Brancusi, a trecut de nenumarate ori prin momente de restriste, insa, dupa anul 1951, operele brancusiene au suferit cea mai mare bataie de joc in zilele noastre.

Despre restaurarea Ansamblului Brancusi s-a discutat ani de-a randul si chiar au fost puse in practica niste proiecte.

In 1966 precum si 10 ani mai tarziu, Nicolae Gorjan, unul dintre cei mai importanti critici ai lui Brancusi, a facut lucrari de restaurare la Coloana Infinitului care au constat in acoperirea modulelor cu lac protector. In 1985, Gorjan a incercat din nou sa restaureze Coloana, dar nu a reusit.

De atunci in jurul Ansamblului s-au invartit o serie de indivizi, care n-au reusit decat sa faca mai mult rau decat bine, ajungandu-se in prezent cand valorile inestimabile lasate de Brancusi nu sunt inca tratate asa cum trebuie.

• Neli Matei

“Mi-am vazut dosarul intocmit de Securitate”

Medicul gorjean Dumitru Lita, considerat de catre regimul comunist dusmanul statului, a avut posibilitatea zilele trecute sa-si vada dosarul intocmit de fosta Securitate. Cei care au contribuit la “Simbioza tradarii” sunt in majoritate persoane cunoscute doctorului Lita si chiar colegi ai acestuia. Pe baza notelor informative intocmite de catre cunoscuti, familia Lita ar fi putut fi condamnata la moarte, pentru tradare, sau, in cel mai bun caz, la munca silnica pe viata. Numele de cod ale informatorilor erau diverse: Ilie, Ionescu, Stela, Alecu, Florin, Laurentiu, Radu, Adonis, Stecu si Greta. Numele lor reale, precum si o opinie a acestora fata de ocupatia avuta inainte de ‘89, puteti citi doar in publicatia noastra.

Suspecti de tradare

Luni, 12 septembrie a.c., dr. Dumitru Lita s-a prezentat la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii pentru a consulta cele peste 290 de pagini ale dosarului intocmit pe numele sau de catre fostele organe de represiune. Dosarul ce insumeaza peste patru volume si se numeste “Simbioza tradarii”, contine informari ale Directiei de Informatii Externe (DIE), UM 0215 (“doi si un sfert”) si Serviciului de Telecomunicatii Speciale.

Urmarirea familiei Lita a inceput in luna octombrie 1978, aceasta fiind suspectata de tradare, pentru ca dr. Lita a lucrat o perioada in Maroc. Securistii considerau ca acesta impreuna cu sotia si copiii doreste sa emigreze la influentele medicului Gheorghe Toda, emigrant in Canada, profesorului italian Parmegiani si medicului belgian Koppe.

Doctorul spune ca lucrurile nu s-au petrecut chiar asa: “ Nu-mi amintesc sa fi cerut azil politic, in schimb statul Maroc mi-a prelungit contractul de munca cu inca patru ani. Gheorghe Toda, cetatean roman, impreuna cu sotia si copiii au fost in Maroc in cadrul unui acord de cooperare cu Romania. L-am ajutat in perioada cat a fost acolo. Este adevarat ca mi-a propus sa plec in Canada, insa am evitat sa-i dau un raspuns, iar el si familia lui au emigrat”.

Despre profesorul italian, medicul spune ca l-a cunoscut in 1973, in Bucuresti la un congres international pe probleme de boli profesionale:” Era expert in boli profesionale. In Maroc m-a contactat pentru a implementa un program de medicina muncii, de formare a personalului de asistenta sociala si protectia muncii”.

Acelasi doctor i-a propus omologului sau roman sa lucreze ca expert in Geneva, dar discutiile au fost intrerupte de catre interventia serviciilor secrete, care au facut imposibila plecarea.

Microfoane in sala de clasa

Doctorul, sotia si fiica sa au fost monitorizati timp de patru ani. Pe baza unui raport al Securitatii Gorj a fost intocmit un plan de masuri pentru introducerea de TO (tehnica operativa) la domiciliul familiei, in cabinetele medicale ale sotilor Lita si intr-una din clasele Liceului “Tudor Vladimirescu”, unde invata fiica celor doi.

La dosar exista fotografii din timpul filajelor, adrese de la Ambasada Frantei pe care dr. Lita nu le-a primit niciodata, referiri la momentul in care medicul si-a depus carnetul de membru al PCR, in 1980, insa lipseste scrisoare transmisa de acesta lui Ceausescu in care ii reprosa ca: “Ati facut din Securitate ce n-a reusit sa faca Inchizitia, Stalinismul si Nazismul”.

Volumele doi si patru ale dosarului contin numai transcrieri ale discutiilor purtate in familie si la serviciu.

In timpul urmaririi, impotriva familiei Lita, Securitatea a dat rezolutii de incepere a urmaririi penale pentru tradare, dar, spre norocul lor nu s-a ajuns la cercetarea penala, pentru ca ar fi riscat sa fie condamnati la moarte, sau munca silnica pe viata.

Au existat si doua propuneri de incetare a filajului, dar nu exista dovezi ca familia Lita ar fi iesit din vizorul Securitatii dupa anul 1983. In ’89 apare un nou raport prin care se cere supravegherea acesteia.

Despre cine sunt informatorii, cati ani au “turnat” la Securitate, ce hram poarta in prezent si cine sunt ofiterii de securitate care au lucrat la acest caz, puteti citi in numerele viitoare ale “Scandal de Gorj”.

• Mihai Popescu

465 de milioane in contul firmei care i-a dat teren lui Miruta

Presedintele Tribunalului Gorj, Gheorghe Miruta, obtinea prin concesionare, in urma cu doi ani, de la Primaria Tg-Jiu un teren pe care s-a apucat sa-si construiasca o vila, pe strada G-ral Dragalina, nr. 11. Pentru ca terenul respectiv sa ramana la dispozitia presedintelui, fostul proprietar, SC Intercomputer General SA Tg-Jiu, a primit in loc un alt teren, in buricul targului, pe str. Victoria, unde si-a construit o ditamai cladire care nu respecta nici o regula in constructii.

Un an mai tarziu, Ministerul Justitiei a hotarat ca instantele de judecata sa fie dotate cu sisteme audio-video. La licitatia organizata pentru desemnarea celui care urma sa-si bage cateva sute de milioane de lei in cont de pe urma acestei afaceri, a participat si fosta proprietara a pamantului ce i-a fost concesionat lui Miruta. Din cele 5 firme participante, SC Intercomputer a fost desemnata castigatoare si, in urma contractului incheiat, a incasat de la Tribunalul Gorj peste 290 de milioane de lei.

A venit randul si dotarii cu calculatoare si imprimante. si de data asta firma amintita a “onorat” cu prezenta sa licitatia. Din nou a avut castig de cauza si a mai primit alte aproape 175 de milioane de lei.

Coincidenta sau aranjament? Acest lucru nu-l stie decat presedintele Gheorghe Miruta care, cu alta ocazie cand am scris despre persoana dumnealui, a promis ca nu ne va mai da niciodata un punct de vedere. Cum noi credem in cuvantul presedintelui nici macar nu ne-am mai obosit sa-l sunam pentru a-si exprima opinia.

• Daniel Dumitriu

Unii magistrati considera avocatii UNBR in afara legii

Judecatorii si procurorii gorjeni se lupta, in ultimul timp, mai mult cu o parte a avocatilor, decat cu impunerea dreptatii in fata celor care nu o respecta. Aparitia unui barou paralel cu cel traditional existent in Palatul Justitiei creeaza tot felul de animozitati, care in final se rasfrang asupra celor care ajung in fata instantelor de judecata. O parte a magistratii refuza sa accepte ca pledanti avocatii reprezentanti ai Uniunii Barourilor din Romania (UNBR), institutie legal fondata de catre avocatul Pompiliu Bota.

UNBR are barouri in toata tara si inca de la infiintare s-au iscat o serie de controverse in jurul acestora, deoarece barourile traditionale nu au vrut sa le accepte pe motiv ca ar practica avocatura fara drept. S-au facut o serie de plangeri penale impotriva avocatilor UNBR, dar toate au primit solutia de neincepere a urmaririi penale. Desi a devenit cert ca din barourile Uniunii fac parte profesionisti care practica meseria legal, inca mai exista contestatari.

Mirela Lacatusu, prodecan al Baroului Gorj, s-a lovit recent de obtuzitatea unor procurori si judecatori gorjeni. Avocata a reprezentat la Judecatoria Novaci un client pentru care a obtinut cea mai convenabila solutie. Prezenta sa in fata instantei a fost acceptata de catre judecatorul de sedinta si n-a fost nici un fel de problema decat dupa terminarea procesului. Parchetul de pe langa Judecatoria Novaci a facut apel la solutie, prin procurorul Mirel Radescu. Dupa ce a combatut mai multe aspecte din solutia data de Judecatorie, Radescu a trecut la un atac direct asupra avocatei: “Faptul ca P.I. a angajat ca si «avocat» pe numita Lacatusu Mirela, care nu este inscrisa in Tabloul Avocatilor, nu este de natura sa acopere obligativitatea instantei de judecata de a asigura asistenta juridica”. Procurorul se referea la faptul ca instanta care a pronuntat solutia la Judecatorie ar fi trebuit sa-i bage clientului pe gat un avocat din oficiu, apartinand baroului traditional si nu ar fi trebuit sa accepte ca Lacatusu sa-l reprezinte in fata completului de judecata.

Acesta a fost unul din motivele pentru care Radescu a cerut desfiintarea hotararii si trimiterea cauzei spre rejudecare.

Tribunalul Gorj a judecat in urma cu doua zile apelul facut de procurorul de la Novaci. Aici situatia a fost aproape identica, numai ca Mirela Lacatusu a avut de data asta de infruntat doi magistrati: judecatorul serban sarapatin si prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe Tribunalul Gorj, Constantin Pupazan, procuror de sedinta in acest caz.

Mirela Lacatusu spune despre atitudinea lui Pupazan ca: “M-a discreditat. A spus ca nu am calitate de avocat, si, deoarece clientul meu nu a dispus de aparare va solicita admiterea apelului”.

serban sarapatin a tinut isonul colegului sau, sustinand ca avocata nu poate asigura asistenta juridica, motiv pentru care a desemnat un aparator din oficiu. Asta atata timp cat clientul Mirelei Lacatusu nu a dorit un alt avocat in afara de ea. N-a tinut nimeni cont de parerea sa si i s-a pus in mod fortat un alt aparator. Cei doi magistrati n-au tinut cont de parerea avocatei care le-a repetat mereu ca baroul din care face parte este legal constituit, acest lucru fiind dovedit de actele existente in dosar.

Alti colegi ai celor doi au recunoscut calitatea de avocata a Mirelei Lacatusu si au judecat fara probleme procese in care ea a fost avocat pledant.

• Adrian Iovan

Averile prim-procurorilor

Prosperitate! Acesta este cuvantul cel mai potrivit atunci cand se vorbeste despre averile magistratilor gorjeni.

Prim-procurorii gorjeni, Gheorghe Emil Mota si Dumitru Bocsan se pot lauda ca de la numirea in fruntea Parchetelor de pe langa Tribunalul Gorj, respectiv Judecatorie, averea lor a crescut continuu.

Recent cei doi au achizitionat proprietati imobiliare in valoare de aproape patru miliarde de lei.

Bocsan – afaceri cu terenuri si masini

Prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Tg-Jiu, Dumitru Bocsan, poate fi considerat un afacerist de rang inalt avand in vedere tranzactiile facute de acesta in ultimul timp.

Daca in urma cu un an de zile, cand a fost numit prim-procuror, Bocsan detinea doua autoturisme, un apartament si avea datorii de peste 500 de milioane de lei la diferite banci, in prezent el se poate lauda cu alte doua proprietati in valoare de aproape un miliard de lei.

In urma cu ceva timp, prim-procurorul a cumparat un teren de 500 mp in zona de sud a municipiului, pe strada Savinesti-Agriculturii, la un pret de 600 de milioane de lei.

Dumitru Bocsan sustine ca pentru achizitionarea acestui teren s-a imprumutat din nou la banca: “Am cumparat terenul respectiv cu 35 de euro mp si am facut imprumut pentru asta. Nu am construit nimic acolo pentru ca nu am bani. Probabil o sa-l vand”, a declarat prim procurorul.

Intr-o “acuta” lipsa de bani, Bocsan si-a cumparat saptamana trecuta un autoturism Volkswagen Passat, cu aproximativ 350 de milioane de lei. El spune ca pentru achizitionarea acestei masini a fost nevoit sa vanda cele doua masini pe care le detinea: “Am vandut Peugeot-ul si Audi. Pentru ultimul am incasat banii, dar n-am apucat sa fac actele cu noul proprietar. Pentru masina cea noua am fost singur in Germania de unde am cumparat-o”, afirma Dumitru Bocsan.

Surse demne de incredere sustin ca prim-procurorului ii merge insa bine dintr-un alt motiv. El este foarte bun prieten cu un traficant de masini, care isi aduce marfa din Germania. Aceasta prietenie contribuie din plin la prosperitatea magistratului. Bocsan nu neaga ca il cunoaste pe traficant, dar precizeaza ca acesta nu-l ajuta in nici un fel.

Familia Bocsan are un venit net lunar de aproximativ 30 de milioane de lei. Probabil tot pentru a pastra aparentele cu privire la starea lui materiala modesta, Dumitru Bocsan n-a amintit in declaratia de avere de vila pe care o detine la Baia de Fier.

Asta pentru ca: “Sunt un om cinstit, nu am nimic de ascuns”, dupa cum chiar el spunea.

Mota – proprietar de vila

Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, Emil Mota, a scos din buzunar peste trei miliarde de lei pentru a-si cumpara o vila. Casa a fost achizitionata saptamana trecuta si se afla in cartierul Pandurasu din Tg-Jiu.

Anul trecut, la numirea in functie, Mota, impreuna cu sotia sa, prim-procuror adjunct la Parchetul de pe langa Judecatoria Tg-Jiu , detinea un apartament in centrul municipiului, un autoturism Dacia si un depozit la CEC de aproximativ 300 de milioane de lei.

Prim-procurorul a declarat presei ca pentru a-si cumpara vila a fost nevoit sa vanda apartamentul, pentru care a luat un miliard de lei, iar pentru restul de doua miliarde a facut imprumut la banca.

• Anca Frumuselu

Dulaul si copoii (tableta)

Farsa pe care i-a facut-o zilele trecute Daniel Buzdugan lui Viorel Hizo scoate in evidenta incertitudinea din jurul echipei Pandurii. Dincolo de amuzamentul si penibilul situatiei dialogul dintre Buzdugan si Hizo a lasat un gust amar microbistilor gorjeni. Pe langa faptul ca “dulaul” s-a aratat ahtiat dupa bani si a fost cat se poate de clar ca pentru doua sute de mii de parai pleaca de la Tg-Jiu in prima secunda, numai ca nu ne-a facut echipa de tot rahatul: “Am semnat acum trei zile …cu o echipa. Cu o echipa pentru care m-a rugat cineva sa vin. Mie imi convine sa plec….! “Dulaul” nici macar n-a amintit numele echipei Pandurii imaginarului avocat al celor de la AEK Atena (sic!), dovada ca-i e cam scarba de noi.

Reactia presedintelui Condescu, dupa aceasta farsa, a fost una la care eu ma asteptam. “sarpele” a declarat ca “dulaul” s-a prins de smecherie si i-a facut jocul lui Buzdugan.

Nea Marin a mintit! Se poate spune pentru binele echipei, adica pentru a nu intra intr-un conflict cu Hizo. Oricum incertitudinea si proasta organizare de la Pandurii se vede din avion, dar si in clasament.

In alta ordine de idei, de multe ori ma gandesc sa reintroduc in paginile “Scandal” rubrica ce i-a facut celebrii pe multi dintre presari.

“Ziaristi da’ multi” va reaparea curand! Multi dintre cei care scriu in palma si se cred formatori de opinie ne musca de cur pe la colturile birourilor celor care le dau sa roada oase.

Cititorii nostri, din ce in ce mai multi in ultimul timp, trebuie sa stie cine sunt scribii sau guristii din presa locala.

Veti avea mari surprize! Pe cei care ii credeati dusmanii coruptilor, ii veti vedea la masa cu ei. Despre cei care credeati ca sunt “sfinti” ii veti putea vedea in ipostaze din cele mai dracesti.

Formatorii de opinie, deveniti celebri pentru ca au facut dezvaluiri senzationale despre coafezele telenoveliste din 9 Mai, sunt de fapt niste bieti catelusi care ling blidele dupa ce copoii mai purii au mancat deja bucaturile.

Nu ratati asadar rubrica “Ziaristi da’ multi”, incepand cu numerele viitoare ale “Scandal”, pentru a vedea slugoii presei gorjene si jegurile care-i stapanesc.

• Claudiu MateiRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  16.09.2005. 13:14

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: