Omul lui Manțog! Daniel Burlan, exponentul unor grupuri de interese economice, noua variantă pentru postul de director al CEO. Dosarele ”Masa caldă” și ”Edenred - SNLO”, petele de milioane din CV-ul său - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Omul lui Manțog! Daniel Burlan, exponentul unor grupuri de interese economice, noua variantă pentru postul de director al CEO. Dosarele ”Masa caldă” și ”Edenred - SNLO”, petele de milioane din CV-ul său

Omul lui Manțog! Daniel Burlan, exponentul unor grupuri de interese economice, noua variantă pentru postul de director al CEO. Dosarele ”Masa caldă” și ”Edenred - SNLO”, petele de milioane din CV-ul său

O nouă listă apare la Complexul Energetic Oltenia (CEO), avându-l în poziția de președinte al Directoratului pe Daniel Burlan, după ce acesta a fost văzut, la finele săptămânii trecute, intrând în sediul ALDE Gorj pentru a pune la punct ultimele detalii în vederea preluării conducerii companiei energetice. Cariera lui Burlan a evoluat odată cu propulsarea în funcții politico-administrative importante a lui Ionel Manțog, în vremea guvernării PDL, așa că, și de data asta, protectorul său, în prezent, consultant al liderilor ALDE, îl vrea la vârful companiei energetice pentru a recăpăta putere și influență în minerit și energie.

Burlan este exponentul și al unor oameni de afaceri din Gorj și Dolj care-l susțin pe toate fronturile pentru a fi impus șef al CEO, iar ei să-și poată securiza contractele cu compania.

Revocarea Directoratului CEO condus de Sorinel Boza e singura misiune a noului Consiliu de Supraveghere, lucru demonstrat la cele două ședințe ale organismului de conducere al companiei energetice care au avut doar acest punct pe ordinea de zi. Ambele încercări au eșuat, deocamdată, din cauza lipsa unei asigurări civile profesionale pentru supraveghetori. Mai exact, este vorba despre faptul că CEO nu a finalizat procedura de achiziție pentru serviciile de asigurare civilă profesională, iar în cazul unei decizii ilegale, dovedită de instanțele de judecată, membrii organismelor de conducere ar plăti eventualele prejudicii din buzunarul propriu.

Deși procedura are termen de finalizare sfârșitul lunii ocombrie, membri CS pot risca, iar miercuri, 7 august a.c., la următoare ședință, să revoce Directoratul Boza.

Concomitent cu aceste încercări de demitere a celor care conduc CEO, la sediul ALDE sunt creionate alte organigrame, iar echipa agreată să conducă compania se schimbă săptămânal, în funcție de jocurile pe care sunt dispuși să le facă cei ofertați cu poziții în boardul producătorului energetic.

Inițial, așa zisul ”Directorat din umbră” îi avea în componență pe Marian Motocu, în funcția de președinte, iar din echipa sa făceau parte Daniel Pităroiu, Cătălin Stănculescu, Cosmin Trufelea și Dan Vasile, ultimul membru al actualului Directorat. Ulterior, lucrurile s-au schimbat, iar locul lui Dan Vasile, pare că va fi luat de Daniel Burlan, care va ocupa și funcția de președinte.

Legat ombilical de Manțog

Daniel Burlan a fost propulsat, în martie 2005, din adjunct la EMC Motru, în poziția de director tehnic al Societății Naționale a Lignitului Oltenia (SNLO), în vremea în care Ionel Manțog era secretar de stat în Ministerul Economiei și lider al PDL Gorj. În februarie 2006, Burlan ajunge director general al SNLO cu susținerea lui Manțog, și ocupă această funcție timp de un an și două luni, ulterior revenind în poziția de director tehnic. În ianuarie 2009, este din nou propulsat în funcția de șef al mineritului din Oltenia, iar Manțog ocupă postul de director general al CE Turceni, pe relația acestuia cu ministrul Economiei din acea perioadă, Adriean Videanu.

La înființarea CE Oltenia, Burlan nu prinde funcția de director al Diviziei Miniere, ci doar adjunct, iar odată cu decăderea protectorilor săi, Ionel Manțog și Marin Condescu, lider al FNME, începe și declinul carierei sale.

În aria de interese a milionarilor

În martie 2016, Burlan părăsește CEO și este angajat ca director general al Har Trans SRL, o societate din portofoliul omului de afaceri Nicolae Sarcină, pe care o manageriază timp de un an și jumătate. În acei doi ani fiscali, firma a înregistrat pierderi de 2,5 milioane de lei, respectiv 1,8 milioane de lei, așa că, Burlan a prins, din nou, ”trenul” CEO și s-a urcat în el. Mai întâi ca inginer coordonator al unui departament, iar din decembrie, anul trecut, în Directoratul companiei.

O legătură strânsă, prin prisma contractelor derulate la SNLO de firma Romdata Aq SRL Craiova, a avut Burlan cu și cu patronul acesteia, afaceristul Valentin Săceanu. De altfel, numele firmei doljene apare ca și câștigător al unor contracte la Cariera Roșia, mai exact, instalație electrică pentru utilaje de carieră, respectiv, montare sisteme de viteză variabilă în funcție de încărcare, cu acțiune directă, lucrări subcontractate societăților IMSAT Motru și Grimex SRL, a afaceristului Sarcină. La cele două halde ale Carierei Roșia, exact pe aceste lucrări, a fost implementat, în 2012, un brevet de invenție pentru ,,Instalație pentru variația vitezei covorului de cauciuc al benzilor transportoare în funcție de gradul de încărcare”, ai cărui autori sunt, pură coincidență, Daniel Burlan, Oprea Scorțariu, consilier în cadrul Ministerului Energiei, Mircea Mezinca, Vasile Simeria, Victor Băluță, Mihail Dafinoiu, director EMC Motru, Gabriel Caranda, Radu Gugu, Vasile Racea și Cosmin Trufelea, vehiculat și el în noul Directorat. Potrivit unor surse, au existat suspiciuni privind eficiența economică obținută de carieră în urma implementării acestei soluții tehnice și a fost constituit un dosar în care organele judiciare au efectuat cercetări.

Cert este că, pe rolul Tribunalului Gorj se află un dosar, cu termen 2 septembrie a.c., în care Daniel Burlan se judecă cu CEO pentru drepturi de proprietate intelectuală.

Trebuie spus că Burlan are o legătură de prietenie și cu Gheorghe (Bebe) Velican, unul dintre acționarii Marsat SA, fiind văzut de câteva ori în anturajul milionarului.

Burlan, martorul „cheie” în dosarul de spălare de bani al lui Condescu

În 2013, ancheta vizând contractele de cesiune de creanţe încheiat între clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu şi firma Edenred, care asigura tichetele de masă pentru minerii din fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia, a fost deschisă, initial, de Parchetul Judecătoriei Târgu Jiu, care apoi şi-a declinat competenţa către Parchetul Tribunalului Gorj, dosarul ajungând în final la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Fostul director general de la SNL Oltenia Daniel Burlan era acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, iar Marin Condescu, fost președinte al FNME, era considerat complice, în derularea a trei contracte de cesiune de creanţe, falsificate, încheiat între SNLO, Pandurii Târgu Jiu şi Edenred SRL. Ulterior, Burlan a fost scos de sub urmărire penala, iar Condescu condamnat la o pedeapsă cu suspendare.

"Povara morală a condamnării mele o las pentru conștiința lui Burlan, Olaru și Temelescu", a declarat fostul șef de la Pandurii, Marin Condescu, după sentința de condamnare de la Curtea de Apel Craiova.

Totuși, trebuie spus că Burlan îi datorează o parte din carieră lui Condescu, fiind susținut în funcția de director general al SNLO și cu sprijinul acestuia și al sindicatelor.

Astfel, cât a condus SNLO, Burlan a finanțat echipa de fotbal Pandurii, al cărei președinte era Condescu, cu 30 de milioane de lei, adică cu aproape 6,5 milioane de euro, în patru ani si jumătate.

Mai târziu, cei doi au fost asociați, indirect, în firma Gardena River SRL, care deținea o crescătorie de animale în localitatea Baniu și un spațiu comercial în Tg-Jiu.

Reținut pentru delapidare

În septembrie 2014, Daniel Burlan a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația de delapidare în dosarul ”Masa caldă”. Potrivit procurorilor, în perioada cât a fost director general al SNLO, Burlan a aprobat ca sportivii de la Clubul ”Minerul” Motru să servească masa la SC Cazare Cantine, fără să existe un contract în acest sens. Mai mult, tot societatea respective organiza diverse sindrofii pentru ștabii mineritului motrean, decontate de SNLO în contul mesei calde pe care o primeau minerii. Prejudiciul estimate, la momentul declanșării anchetei, era cifrat la 2,8 milioane de lei. Dosarul încă mai e plimbat între instanțele de judecată, după cinci ani de la constituirea sa.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  06.08.2019. 07:00

Comentarii

Aurel Popescu
10.08.2019. 07:44

Vreo deosebire de.... Caracal?!?

Florin
06.08.2019. 15:52

Burlan este un profesionist, indiferent de ceea ce se vehiculează in media. Dacă informația este adevărată, este un câștig pentru CEO.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: