Călugăriţele de la Tismana circulă cu autovehicule neînmatriculate - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Călugăriţele de la Tismana circulă cu autovehicule neînmatriculate

Călugăriţele de la Tismana circulă cu autovehicule neînmatriculate

Pentru că îi protejează afacerile comisarului Mirulescu

Viaţa monahală de la Mânăstirea Tismana a suferit în ultimul timp mari influenţe moderniste, măicuţele fiind în trend mai ales când vine vorba de mijloace de locomoţie la modă, tehnologii moderne de comunicare şi parti-pris-uri cu personaje influente din zonă.
Adaptate perfect la o viaţă laică călugăriţele ambalează motoare puternice pe străzile oraşului, au la purtător telefoane mobile şi s-au înhăiat cu şeful poliţiei care le permite, contra unor favoruri, să conducă autovehicule neînmatriculate. Cât mai respectă viaţa lor de acum legământul de viaţă religios-ascetică pe care l-au făcut atunci când au ales călugăria, e greu de spus.

Adrian Iovan
adrian.iovan @scandaldegorj.ro

Atevistă în straie mânăstireşti

„Sfânta Mânăstire Tismana este cel mai vechi aşezământ monahal din Ţara Românească – un important monument de reculegere şi închinăciune, de cistire a credinţei noastre ortodoxe”- spune pagina de site a lăcaşului de cult. Vor pleca însă cu această impresie pelerinii veniţi din toate colţurile ţării la Tismana când momentele lor de reculegere pot fi întrerupte oricând de zgomotul puternic al unui ATV condus, nu de un individ certat cu regulile creştine, ci chiar de către o măicuţă ce struneşte bărbăteşte caii putere de sub ea?
Pentru locuitorii oraşului e un lucru obişnuit să se ferească  pe stradă din calea măciuţelor ateviste, tot ei fiind cei care dau de cap bolidului atunci când intervine câte o defecţiune. În faţa pioşilor veniţi să se roage în acest lăcaş de cult şi care au o anumită părere despre viaţa monahală, nonconformismul călugăriţelor nu pică tocmai bine. 
Imaginea Mânăstirii Tismana înseamnă, pe lângă vechimea lăcaşului şi istoria sa, şi viaţa ctitorului său, Cuviosul Nicodim cel Sfiinţit de la Tismana, ce a dus o viaţă ascetică în grota de pe stânca de lângă mânăstire. Ascetismul Sfântului, specific de altfel veţii monahale, ar fi trebuit să-şi pună amprenta şi pe vieţile măicuţelor care slujesc mânăstirea, însă, se pare, acestea n-au putut rezista laicului şi uite aşa imaginea Maicii Domnului călare pe măgar a fost înlocuită la Tismana cu cea a unei călugăriţe cocoţate pe un ATV, neînmatriculat de altfel ca şi tractorul mânăstirii.
Călugăriţele nu au niciun motiv să se teamă de mânia şi sancţiunile poliţiei atâta timp cât şeful Poliţiei Tismana, comisarul Ion Mirulescu, le e prieten la cataramă. Locuieşte de câteva luni de zile în hotelul mânăstirii împreună cu întreaga familie, probabil pentru a-şi putea supraveghea afacerile ce nu au nicio legătură cu meseria pe care o are. El şi soţia sa muncesc ca nişte furnici în interes propriu. Cu voia mănăstirii, nevasta polişistului vinde miere la poarta lăcaşului, iar organul statului exploatează, de pe versantului dintre mânăstire şi şosea, piatră siga, pe care o vinde ca pe pânea caldă celor care îşi construiesc case în zona Rânca. Surplusul de piatră îl are depozitat chiar în curtea păstrăvăriei mânăstirii, incinta respectivă fiind un depozit sigur pentru materialele lui Mirulescu.
Hărnicia familiei Mirulescu are şi o explicaţie: o vilă duplex ce şi-o construieşte la Novaci împreună cu un om de afaceri, Ionuţ Şteaburdea.
 Cât timp va mai fi oaspetele Mânăstirii Tismana poate lui Mirulescu îi vor fi iertate şi păcatele săvârşite în multele nopţi fierbinţi petrecute alături de prostituate şi prieteni în sediul Ocolului Silvic Tismana. Problema ar putea fi rezolvată de către măicuţe cu un sms trimis acolo unde trebuie.    Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  19.10.2009. 15:34

Comentarii

ana
16.08.2013. 09:35

fericiti ve-ti fi cand va vor ocari pe voi si va vor prigoi si vor zice tot cuvantul lor impotriva voastra mintind despre mine

ana
16.08.2013. 09:32

iar cel care a comentat ca nu au primit pe tigan, as fi interesata daca el l-ar primi in casa lui pe acel rom. si cine a spus ca maicile au mers cu viteza si ca le-a urmarit inseamna ca si tu ai mers cu aceiasi viteza,nu?

ana
16.08.2013. 09:17

cred ca voi care ati scris aceste comentarii sunteti sfiti. poate va ia Domnul in Rai pe toti mai ca taree sunteti drepti. nu mai comentati atat de ortodoxie. de voi cine va comenta?

cristi
25.10.2009. 18:40

daca nu se schimba inspectorul se , mirulescu zbura din politia

aurel
23.10.2009. 20:58

ADEVARURI GRAITI CU TOTII...DAR VA BAGA CINEVA IN SEAMA.?

intrebare
20.10.2009. 22:50

chiar nu se intreaba nimeni cine sunt aceste calugarite?de unde vin ele si ce au facut pana s-au calugarit?!majoritatea sunt femei cu deceptii in dragoste cu trecut tumultos posibile victime ale unor abuzuri violuri batai in copilarie.foarte putine dintre ele isi doresc de mici sa devina maici.deci la ce sa ne asteptam???????

martor
20.10.2009. 12:16

am fost de fata cand la poarta Manastiri Tismana o maica s-a adresat catre alta maica:nu primi tiganu asta in manastire,da-l afara!era un baiat de etnie roma care nu prea parea asa nevoias dar cine stie cu ce o suparase pe maica superioara.chiar asa rasista sa fie aceasta maica?in schimb s-au scumpit icoanele lumanarile acatistele ca sunt in criza financiara maicile.ce institutii le controleaza si pe ele ca fac numai evaziune fiscala acolo la manastire?

george
20.10.2009. 12:12

zilele trecute mergeam spre baia de arama din tg jiu iar prin dreptul localitatii lelesti am fost depasit de un mercedes vito albastru cu geamuri fumurii chiar in localitate,stupoare erau maicutele care se deplasau cu peste 80 de km in localitate,m-am enervat si am mers pana la intrarea in tismana in spatele lor sa vad si eu cate reguli de circulatie incalca acestea.tin sa precizez ca nu au mers sub 120 in afara localitatii si intre 80 si 110 prin pestisani arcani.cred ca se grabeau tare aveau sedinta cu mirulescu ala sa vada ce afaceri mai trebuie puse la cale.au ajuns maicile astea dracu pe pamant numai masini mobile afaceri smenuri donatii explorari forestiere constructii etc.sa le fie rusine!

Srban Viorel
20.10.2009. 12:01

am fost la manastire la tismana prin vara impreuna cu familia sa aprindem o lumanare sa spunem o rugaciune si am ramas stupefiat cand am vazut cum o maicuta nu mi-a lasat baiatul in varsta de 12 ani sa intre in manastire invocand ca nu e imbracat adecvat!copilu era in bermude si tricou dar nu are voie sa intre in manastire!da ele vorbeau la telefoane mobile si radeu de mama focului prin curtea manastiri,nimeni nu ia atitudine nimeni nu se sesizeaza ca asa zise maicute de la tismana fac evaziune si jaf in padurile din preajma manastirii!au luat si tabara scolara unde veneau copii din intreaga tara ma intreb pentru ce le trebuia aceasta tabara????sa faca militieni chef?nunti botezuri?sa le fie rusine!

anonim
19.10.2009. 22:31

este o problema foarte grava pentru intreaga ortodoxie acest desfriu ce se desfasoara sub ochii si chiar sub obladuirea mai marilor bisericii ortodoxe romane si bineintele a oficialitatilor acestui oras care priveste cu indulgenta lipsa de bun simt a asa ziselor maicute.ca mai ieri,cam pe vara stateau doua maicute smechere nevoie mare si faceau comert clandestin,adica evaziune fiscala ,sub ochii cui?ai politiei pietei ,ai politiei comunitare,ai primarului???la cata prostie ecsista in romania,cum sa nu aibe clienti doritori de noroc sigur si imediat,ba la loto,ba in dragoste si de ce nu si la alegeri.prostilor,treziti-va din somnul dobitociei si puneti mina la munca ,fiti cinstiti si respectuosi ,invatati si cultivati-va si dupa aceea veti vedea ca veti avea mai mult noroc,ca vorba aceea DUMNEZEUiti da dar nu-ti baga-n traista.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: