Chiaburul Contoloru a fost achitat - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Chiaburul Contoloru a fost achitat

Chiaburul Contoloru a fost achitat

Încă un dosar al fraudelor de la BCR albit de judecătorii sibieni

Chiaburul Contoloru a fost achitatFostul director al BCR Gorj, Dumitru Contoloru, a scăpat basma curată din al treilea dosar penal instrumentat ca urmare a tunului bancar dat la BCR Novaci, la începutul anilor 2000, în valoare de 4.496 miliarde de lei vechi. După ce Contoloru a făcut aproape doi ani de arest preventiv, toate cele patru dosare întocmite în caz au fost strămutate la Sibiu, unde a început să curgă cu achitări în favoarea fostului director al BCR.

În timp ce balanţa justiţiei a fost înclinată în mod dubios în favoarea sa în dosarele BCR, Contoloru a a avut magistraţii de partea sa şi în cazul unor retrocedări de terenuri, atât în Iaşi, cât şi în Târgu-Jiu, în prezent fiind un adevărat latifundiar.

Adrian Iovan

Moş Nicolae i-a adus, mai târziu cu două zile, un cadou nepreţuit fostului director al BCR Gorj. El a fost achitat pe data de 8 decembrie a.c. pentru o serie de infracţiuni printre care participaţie impropie la înşelăciune, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Deşi, în perioada în care BCR Novaci acorda cu nemiluita credite anumitor firme, Dumitru Contoloru era mare boss al sucursalei judeţene, Tribunalui de la Sibiu a considerat că nu se face vinovat de niciuna dintre acuzaţiile aduse, aşa că l-a achitat. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat însă şi cu fostul director al BCR Novaci, Sorin Popescu, care a fost condamnat la cinci ani de închisoare alături de contabila sucursalei, Marilena Giurcă.

Oameni de afaceri care au beneficiat de creditele ilegale acordate de către BCR Novaci, printre care Ion Marin, patronul Rarora Râmnicu Vîlcea, au fost şi ei achitaţi. Matyas Gabriel Viorel a fost singura excepţie de la această regulă, el fiind condamnat la doi ani de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În prezent doar un singur dosar se mai află pe rolul Tribunalului Sibiu . Inculpaţii sunt aceeaşi, iar faptele pentru care sunt judecaţi, sunt fapte de corupţie conform Legii 78/2000.

Dumitru Contoloru declara încă de anul trecut, când cel de-al treilea dosar nu ajunsese în faza actuală că va acţiona statul român în judecată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru cei doi ani pe care i-a stat după gratii în arest preventiv. Contoloru intenţionează să ceară despăgubiri serioase statului român, chiar dacă singurii care-l consideră nevinovat sunt judecătorii. Din păcate însă, doar părerea acestora contează.

Bătălia pentru obţinerea achitării sale în cazul BCR nu a fost singura pe care Contoloru a dus-o în ultimii ani. Moştenitor al familiei boierului Bădărău, fostul director al BCR a recuperat în instanţă 46 de hectare de teren în Dealul Copoului, în Iaşi.

Pentru a-şi recuepra pământul el s-a judecat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, comisia de aplicare a Legii 18 şi cu Agenţia Domeniilor Statului. În final a primit câştig de cauză şi a fost împropietărit cu terenuri în valoare de peste 20 de milioane de euro.

În Târgu-Jiu, cartierul Bârseşti, Contoloru este deja de mult proprietar al conacului fostului boier Mugurel Danielescu şi al unei livezi de 17 hectare din care a vândut o parte unei firme care a construit acolo un showroom auto.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  15.12.2008. 23:28

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: