Călinoiu, baronul dictator - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Călinoiu, baronul dictator

Călinoiu, baronul dictator

Călinoiu, baronul dictator
Imediat, după câştigarea alegerilor, politicienii aruncă la gunoi costumele ieftine cumpărate din piaţă, special pentru a fi purtate în campanie, ferindu-i astfel de ochii electoratului care ar putea să zărească vreo etichetă pe care au văzut-o doar în reclamele de la televizor şi îşi reîmbracă pe cele din stofe scumpe, îşi abandonează rablele cu care au bătut drumurile judeţului şi se reîntorc în limuzinele de zeci de mii de euro şi, cel mai evident, îşi reiau aerul îngâmfat de very important person (VIP).

Ion Călinoiu, preşedintele consiliului judeţean, este unul din VIP-urile locale care, după ce şi-a văzut „sacii în căruţă”, pentru încă patru ani, a devenit unul dintre cei mai aprigi dictatori din administraţia publică locală.

Adrian Iovan
adrian.iovan @scandaldegorj.ro

Trompeta politică a PSD

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu şi directorul Ansamblului „Doina Gorjului”, Gheorghe Porumbel, abuzează de funcţiile pe care le deţin dând posibilitatea, exclusiv candidaţilor PSD să-şi facă imagine electorală pe bani publici.

Astfel, un singur candidat al PSD are programate, pe perioada campaniei electorale, 22 de spectacole pe care le susţine „Doina Gorjului”. Directorul Ansamblului, Gheorghe Porumbel, a refuzat, deocamdată, să ne pună la dispoziţie contractele încheiate cu candidaţii şi tarifele practicate afirmând că are la dispoziţie 30 de zile. Porumbel a făcut chiar o trimitere la legea privind informaţiile de interes public, amintind de termenul legal în care poate răspunde, fără să ştie însă că era obligat să răspundă în 10 zile deoarece informaţiile solicitate nu sunt complexe şi nici nu necesită un volumul imens de documentare, mai ales că, iniţial, „trompeta PSD” se oferise să ne pună la dispoziţie contractele chiar şi fără adresă. Dar cum acele documente, conform unor surse, nu există, Porumbel a preferat să ne ducă cu preşul până după perioada campaniei când nu ne vor mai fi utile sau poate uităm că ansamblul este finanţat din fonduri publice.

Aceleaşi surse afirmă că Porumbel nu face nimic de capul său, dacă nu are acordul verbal sau tacit al şefului său direct Ion Călinoiu.

Practic, susţin sursele, Călinoiu este cel care face programul la „Doina Gorjului” în timpul campaniilor electorale, el însoţind deseori ansamblul în teritoriu, chiar şi în timpul programului, pentru a-i sprijinii pe candidaţii PSD, precum o cârjă.

De altfel, Ansamblul „Doina Gorjului”, care primeşte, anual, 18 miliarde de lei vechi, bani publici, de la consiliul judeţean, a fost trompeta PSD şi în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale, din iunie, când Călinoiu a candidat pentru un nou mandat de baron de Gorj, practicând preţuri mai mici decât un taraf de cămin cultural sătesc pentru boşii social-democraţi.

Aşadar campania PSD e decontată din bani publici, că doar nici măcar Porumbel, care a candidat pentru fucţia de primar al oraşului Novaci, la alegerile locale, nu a plătit nici un leu pentru prestaţiile ansamblului.

Dictatură în bătătura lui Călinoiu

Nu mai e niciun secret pentru nimeni că Ion Călinoiu se comportă, în instituţia publică în fruntea căreia se află vremelnic, ca un dictator pe propria moşie. A confirmat-o chiar preşedintele, la ultima şedinţă a consiliului judeţean când i-a închis microfonul unui consilier pe motiv că punctul de vedere al acestuia nu făcea obiectul proiectului de hotărâre supus la vot. Mai exact, consilierul judeţean Puiu Diaconescu, vicepreşedinte al PSD Gorj, coleg de partid cu Călinoiu, a dorit să expună un punct de vedere referitor la repartizarea unor sume din bugetul consiliului însă, preşedintele CJ „i-a tăiat” microfonul. Cu un astfel de comportament Călinoiu nu se deosebeşte cu nimic de cel pe care l-a înlocuit în funcţie. De altfel, Călinoiu a rămas apropiat de toţi cei care au avut o contribuţie la înlăturarea lui Mischie.

Călinoiu şi primăriţa puşcăriaşă Dumitraşcu au nevoie de penalul Surupăceanu

Chiar la intrarea în comuna Berleşti, moşia primăriţei puşcăriaşă Maria Dumitraşcu, tronează un banner cu chipul acesteia (pardon!) şi cel al lui Ion Călinoiu, în care cei doi îi îndeamnă pe alegători să-l voteze pe candidatul penal Mugurel Surupăceanu.

În urmă cu mai bine de trei ani, primăriţa a fost reţinută de poliţişti în celebrul dosar „Drumurile” în care a fost acuzată de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, complicitate la această infracţiune, fals material în înscrisuri oficiale şi fals intelectual. Relaţia ei cu Ion Călinoiu este una extrem de strânsă mai ales după ce aceasta a dat declaraţii, în cursul judecăţii acestui dosar, care l-au incriminat pe Nicolae Mischie. Şi la începutul acestui an primăriţa a avut oarece probleme cu legea, fiind anchetată, iniţial, de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Cărbuneşti şi apoi de poliţişti, pentru acordarea nelegală a unor prime.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  17.11.2008. 12:21

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: