Călinoiu, bolnav de amnezie - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Călinoiu, bolnav de amnezie

Călinoiu, bolnav de amnezie

Silviu Păşoiu
silviu.pasoiu@scandaldegorj.ro

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a admis public că a fost asociat în SC Consorţiu SA în perioada 2000-2002, perioadă în care era vicepreşedinte la instituţia amintită, dar s-a dovedit a fi lovit de amnezie în ceea ce priveşte relaţiile contractuale dintre unitatea de stat şi societatea respectivă. El a declarat că nu-şi aduce aminte dacă au existat contracte între cele două atunci când era acţionar la Consorţiu şi vicepreşedinte la consiliu judeţean. Cu toate că pretinde că n-are habar de afacerile SC Consorţiu cu statul, el este convins că „toate lucrările executate pe drumurile judeţene din Gorj din anul 2000 şi până în prezent au fost atribuite legal”.

Atitudinea preşedintelui Călinoiu, deşi ridicolă, este singura pe care ar fi putut-o adopta în condiţiile în care există date concrete cu privire la afacerile dintre Consorţiu şi consiliul judeţean. În luna octombrie 2002, SC Consorţiu SA primea de la Consiliul Judeţean Gorj o lucrare cu valoarea iniţială de 6,5 miliarde de lei vechi, fără TVA. Pentru aceşti bani, Consorţiu trebuia să îmbunătăţească infrastructura de transport local DC 95 Teleşti-Şomăneşti-Buduhala.Banii au provenit din fonduri Phare-Ricop, iar valoarea contractului a fost mărită, un an mai târziu, printr-un act adiţional la 7,5 miliarde de lei vechi.

După aşa-zisa retragere din firmă a lui Ion Călinoiu, Consorţiu a continuat să colaboreze cu consiliul judeţean prinzând un nou contract gras tot finanţat din fonduri Ricop. Firma s-a ocupat de îmbrăcăminte asfaltică uşoară pe DJ 674A, iar valoarea contractului a fost majorată din nou print-un act adiţional de la 3,5 miliarde de lei vechi la 5,7 miliarde de lei vechi.

În 2004 colaborarea a continuat, Consorţiu primind patru lucrări de pietruire drumuri şi una de întreţinere. Pe lângă valoarea acestora demn de reţinut este faptul că trei dintre acestea au fost acordate într-o singură zi, iar celelalte două într-o altă zi, prin licitaţie deschisă. De semnalat este şi faptul că termenele de garanţie ale lucrărilor nu depăşesc 3 luni de zile, cu toate că valoarea unora dintre lucrări atinge şi aproape un miliard de lei vechi.

Dacă despre contractele încheiate între Consorţiu şi consiliu, Călinoiu nu-şi aduce aminte, despre ce a făcut cu acţiunile de la firmă are o vagă idee: „Le-am cedat unui prieten şi nu mai ştiu nimic despre activitatea firmei şi nici despre conducerea ei”. Nici despre asociaţii săi din perioada în care era acţionar, Călinoiu nu spune mare lucru: „Marius Bănică şi Mihai Popescu cu care am fost la Consorţiu nu erau atunci angajaţi la consiliu. Acum nu ştiu dacă mai sunt sau cine mai este acţionar la firmă”, a conchis Călinoiu după ce a fost acuzat că asociaţii săi erau în acelaşi timp şi angajaţi ai consiliului.

Despre faptul că afacerile firmei la care era acţionar cu câţiva ani în urmă ies acum la iveală, Ion Călinoiu spune că acest lucru nu pote decât să afecteze imaginea instituţiei pe care o conduce şi la şefia căreia speră că va rămâne şi în continuare, pentru că: „În ceea ce-l priveşte pe omul Călinoiu, acesta poate fi verificat pe orice perioadă din biografia sa şi sub orice aspect”.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  24.03.2008. 07:47

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: