În cazul Văduva, Procurorul Moţa a măsluit rechizitoriul - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · În cazul Văduva, Procurorul Moţa a măsluit rechizitoriul

În cazul Văduva, Procurorul Moţa a măsluit rechizitoriul

Scandal de Gorj

Arestarea conferenţiarului universitar Maria Văduva pentru luare de mită, la începutul lui februarie 2007, este doar un alt număr din circul ieftin pe care l-a practicat fostul prim procuror Emil Moţa de când a ajuns în fruntea Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, dar şi după aceea. Acest lucru este pe deplin susţinut de actele de incriminare existente la dosar, acte lipsite de substanţă şi extrem de slabe în a dovedi vinovăţia profesoarei.

Cu siguranţă judecătorii vor stabili cum au stat lucrurile în cazul celor cercetaţi de către Moţa şi modul total lipsit de profesionalism în care acesta şi-a făcut meseria în mai multe dosare pe care le-a instrumentat, lucru care duce cu gândul la faptul că demiterea sa din funcţia de prim procuror nu este suficientă pentru a stopa şirul erorilor comise.


Şpaga de la universitate
Este de notorietate faptul că în toate universităţile din ţară studenţii îşi promovează examenele cumpărându-şi notele cu diverse sume de bani, iar Universitatea „Constantin Brâncuşi” nu putea să facă excepţie, deci e plină şi ea de poveşti despre profesori şpăgari.

De acest lucru s-a hotărât să profite Emil Moţa, aflat în plină criză de imagine datorită divergenţele apărute între el şi ceilalţi procurori, precum şi de luarea sa în colimator de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Dorinţa sa de lansare a unei noi campanii de imagine a coincis cu intenţia unui profesor universitar de a crea un post liber pentru amanta-i dornică de funcţii importante. Postul vizat era cel al conferenţiarului universitar Maria Văduva, angajată a Facultăţii de Ştiinţe Economice.
Cu ajutorul studentului Aurelian Robert Popescu Tămârş, Emil Moţa a organizat cadrului universitar un flagrant de luare de mită pe data de 1 februarie 2007. La flagrant au participat mai mulţi studenţi, nerăbdători să-şi promoveze examenele pe care le aveau de susţinut cu Văduva, niciunul dintre ei neştiind că urmează a fi vedetele unui flagrant.

Conform planului, Moţa şi poliţiştii participanţi la flagrant au urmat studenţii prezenţi în satul Iaşi - Drăguţeşti, la locuinţa Mariei Văduva pentru a-i înmâna şapte plicuri cu bani. După ce Tămârş a intrat şi ieşit din casă, unde susţine că i-a dat plicurile profesoarei, care le-a pus pe o vitrină, echipa oamenilor legii au pătruns forţat în imobil pentru a efectua percheziţia şi a definitiva flagrantul. Numai că obiectul operaţiunii, plicurile, n-au fost de găsit pe niciunde.

Procurorul Moţa, bolnav de mitomanie

Moţa a motivat în rechizitoriul întocmit câteva luni mai târziu că familia Văduva a opus rezistenţă la intrarea oamenilor legii în casă, timp în care inculpata i-a strigat surorii sale, Cecilia, să arunce cele şapte plicuri în foc pentru a distruge probele, lucru pe care aceasta l-a şi făcut.

El precizează în rechizitoriu, negru pe alb, că: „ Nu au fost identificate cele şapte plicuri cu bani primite de învinuită acestea fiind distruse în totalitate aşa cum rezultă şi din expertiza fizico-chimică întocmită în cauză”.
Dacă Moţa a fost mitoman dintotdeauna sau a devenit în cazul Văduva pentru a-şi apăra pielea e greu de stabilit, cert rămâne însă că expertiza fizico-chimică la care face referire relevă exact contrariul: nici urmă de resturi de bani în cenuşa ridicată din soba familiei Văduva, unde se presupune că Cecilia a ars plicurile.
Subcomisar dr. ing. chim. Emilian Costache, din cadrul Serviciului Expertize Fizico-Chimice al poliţiei, a fost cel care expertizat cenuşa luată din sobă cu ocazia percheziţiei făcute pe 1 februarie. Conform acestuia: „Cea mai mare parte a materialului este sub formă de cenuşă fină de culoare gri. În aceasta se regăsesc fragmente de material parţial carbonizat care reprezintă porţiuni de hârtie având diverse inscripţii, foarte friabile.

În baza celor constatate, descrise şi demonstrate, formulez următoarea concluzie: În proba de cenuşă analizată nu s-a pus în evidenţă prezenţa polimerilor sau a oricăror tipuri de materiale plastice. Au fost regăsite fragmente de hârtie cu diverse inscripţii, parţial carbonizate, iar restul conţinutului are compoziţia unei cenuşi. Nu au fost identificate urme de material plastic care să se compare cu compoziţia bancnotelor de 10 şi 50 lei”.

Demn de reţinut că deja celebrele plicuri date de studenţi profesoarei conţineau, conform declaraţiilor acestora, bancnote de 50 şi 10 lei, iar faptul că urme din acestea nu se regăsesc în cenuşa prelevată din sobă pune la îndoială sinceritatea procurorului şi corectitudinea întregii operaţiuni.

Semne de întrebare ridică şi unele declaraţii de martor existente la dosar care seamănă ca două picături de apă, diferite fiind doar datele de identificare ale celui care le dă. Mai mult, faptul că aceleaşi persoane, nu au solicitat apărător atunci când au fost audiate, iniţial ca inculpaţi pentru dare de mită, denotă că a existat o înţelegere între acestea şi procuror, ulterior fiind scoase de sub urmărirea penală şi devenind martori în dosar.

Acum dosarul Mariei Văduva se află în instanţă, judecătorii urmând să se pronunţe în scurt timp cu privire la vinovăţia sau nevinovăţia acesteia.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  26.11.2007. 16:34

Comentarii

Dumitru Veronica
27.08.2009. 23:24

“MOŢŢO”:
Tare mult te-ai mai MOŢAT,
Când, mare şef te-au promovat,
După ce, pe ROIBU l-ai săpat.
Dar, la nici 3 ani de zile,
Decăzu a ta MĂRIRE,
Şi, în propria-ţi groapă a-i scăpat,
Mirosind mai rău ca un ”...at”.
Pe veci şi, prin urmaşi, de mine, blestemat.
Ţie, MOŢA EMIL, azi 03.05.2007, la detronare.
Eu, una, din multele victime, ale “MOŢĂRII” tale.
*********
văduvă: Veronica Dumitru

suparat
14.07.2008. 14:49

cum sa se starpeasca coruptia si de catre cine,caci daca veti verifica o sa vedeti ca multi politisti si s.r.i-isti,avocati,judecatori au studiat pe la U.C.B sau pe la FACULTATI ASEMANATOARE ,VEZI HERCULANE SAU CASA TINERETULUI unde SE PUNEAU NOTELE ASA ,cum stiu ei cel mai bine, caci de invatat nici pomeneala,iar banii cheltuiti se recupereu din salariu cand erau promovati pt studii.asa cred unii ca se face scoala si aplica asa cum au invatat si au trecut prin ea.si atunci cine sa starpeasca coruptia? cei care au dat mita ca sa ajunga ceva?pai ar trebui sa se dea afara pe ei si sigur n-ar vrea.

ada
10.07.2008. 21:00

da, da, da ..astea PRIMESCCC si acum :D

Studentul
28.11.2007. 10:27

Toti cei care au fost studenti la Tg. Jiu stiu cine ia mita pe fata si cine ia mita pe ascuns (in mare taina). Primul lucru pe care il face un student cand vede orarul se intereseaza cu ce prof. face si intreaba colegii mai mari cat a mers "scorul" ca sa isi faca bugetul inca de la inceput. Sunt si cateva exceptii si atunci li se spune "la asta nu merge decat pe sume mari si trebuie sa ai intrare" sau "asta e de treaba te trece asa". Aceste lucruri sunt de notorietate. Ma bucurasem ca se va schimba ceva prin acest exemplu cu profa penala dar a fost numai un foc de paie. Traiasca Justitia din Romania si infloreasca Coruptia din sistemul Universitar si nu numai...

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: