Comisarul şef Caragea îşi terorizează subordonaţii cu etilotestul
În contextul presupuselor disponibilizări ce vor avea loc în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, pe plaiurile gorjene a început vânătoarea în cadrul instituţiilor subordonate acestui minister. Pe post de vânători sunt capii Poliţiei, Jandarmeriei şi Pompierilor Gorj iar de vânat sunt subalternii, care sunt supravegheaţi cu stricteţe pentru a le fi mai uşor şefilor la luarea deciziilor în cazul în care concedierile se vor concretiza.
Cel mai dur în această situaţie este Viorel Salvador Caragea, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului(IPJ) Gorj, care a devenit neiertător cu poliţiştii indiferent dacă aceştia l-au ploconit vreodată, cum se face cu orice şef, sau au mai şi „călcat pe bec” în anumite situaţii. Caragea, cu toate că a strâns “ban pe ban”, e un poliţist “sărac”, potrivit declaraţiei sale de avere. Are doar trei case, două imobile in Targu-Jiu şi o vilă în Preajba, patru terenuri şi două maşini Volkswagen.
Probabil din cauza reducerii salariului cu 25% şi a stresului provocat de recesiune şi de anumiţi politicieni, a avut, în ultima vreme, câteva scăpări mai dure la adresa subordonaţilor. Astfel, de mai bine de o lună, comisarul şef Caragea a căzut de comun acord cu Mihai Birău, şeful Poliţiei Municipale Târgu-Jiu, să organizeze, săptămânal, o vânătoare de poliţişti. Cei care sunt prinşi în trafic fără centura de siguranţă, vorbind la telefon sau cu maşina murdară sunt notaţi în agenda „căţeilor de casă” de la Rutieră şi rapotaţi imediat la Caragea. Comandantul suprem va ţine cont de acestea la eventualele restructurări de personal. Ca trierea să se facă cât mai corect în cazul unei eventuale disponibilizări, rutieriştii de serviciu se poziţionează, uneori, de dimineaţă, în jurul orei 7, cu etilotestele gata pregătite, în apropierea sediilor IPJ şi Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu pentru a verifica dacă poliţiştii vin la serviciu sub influenţa băuturilor alcoolice. Buimăciţi încă de somn şi fără chef de muncă, poliţiştii suflă sictiriţi în etilotest, înjurâd cu poftă mai marii din IPJ. Aceeaşi stuaţie s-a regăsit şi la Jandarmi şi Pompieri, unde în perioada sărbătorilor de iarnă angajaţii celor două instituţii ale statului stăteau la rând în ger la poartă să sufle în etilotest. Spre deosebire de şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care ţine ore de „dirigenţie” cu pompierii şi îi scoate în careu pe indisciplinaţi, comandantul Jandarmeriei Gorj, Florin Popescu, nu tolerează scăpări nici la rudele jandarmilor. Aceştia sunt înjuraţi şi ameninţaţi de Popescu mai ceva ca-n ţigănie.
Ilinca Toader
Recomandă acest articol:
24.02.2011. 09:34
Comentarii
SARAC HAI SA FACEM CHITA SA-L AJUTAM SI PA -MNEALUI DAR EL SUFLA......CEVA
Transmiteti acest profil d-lui Caragea si tuturor politistilor din Gorj din partea unui politist pensionar.
Profilul politistului (gorjean)
Un politist trebuie sa aiba cate ceva din toti oamenii. Sa fie un "pacatos" si un "sfant", un "vagabont" si un "zeu". Sa intre in locuri unde se comit pacatele lumii, dar sa nu savarseasca nici unul.
Politistul este cel mai cautat dar si cel mai putin dorit dintre oameni. Fiinta stranie careia i se spune "domnule" in fata si "caine" pe la spate. Lui i se cere sa fie atat de diplomat incat sa poltoleasca o disputa intre doi indivizi, lasandu-i fiecaruia impresia ca a castigat.
Daca politistul este imbracat "la 4 ace", va fi considerat "snob", daca nu va fi un "sleampat".
Daca se poarta amabil este un "crai", daca nu este un "necioplit". Politistului i se cere sa lupte cu doi tipi mult mai puternici ca el, dar fara sa isi sifoneze uniforma si fara sa foloseasca forta.
Daca o incaseaza este un "fricos" si un "pampalau" iar daca-i scapa vreo palma unui agresor este o "bruta" si un "criminal".
Un politist trebuie "sa stie tot", dar "sa nu spuna nimic". Lui i se cere sa descopere o crima pornind de la un amarat de fir de par. Ba chiar sa afle numele vinovatului si locul in care se ascunde.
Daca il descopera inseamna ca a avut un "noroc chior" daca nu este un "amator".
De multe ori politistul trebuie sa ia intr-o secunda, o hotarare pentru care un avocat experimentat ar trebui sa cumpaneasca bine luni de-a randul. Lui i se cere sa fie "expert" in manuirea armelor de foc, dar sa nu foloseasca prea multe cartuse la tragere. Atunci cand trage trebuie "sa nimereasca infractorul" dar fara a-i pricinui vreun rau si dupa sa dea socoteala de ce a tras.
Politistul trebuie sa lucreze zi lumina pentru a descoperi un martor care "a vazut totul" si care apoi "refuza sa isi aminteasca".
El scormoneste in dosare si scrie rapoarte cu scopul de a stabili o "proba infailibila" care, va fi insa distrusa sau compromisa de confratii lui din justitie. Daca este avansat in functie inseamna ca "a avut pile" undeva sus, daca nu este clar ca "nu-i bazat".
Politistul trebuie sa fie asistent social, psiholog, preot, diplomat si moasa comunala...
Un dur dar si un gentelman. Mai presus de toate insa i se cere sa fie un geniu si sa aiba o "viata de familie ireprosabila", pana la adanci batraneti.
Asta evident daca din intamplare, apuca sa traiasca, pana isi vede copiii mari.
Acesta este succint, profilul unui om caruia cei pe care ii ajuta, rareori, ii spun PRIETEN
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu