Întâlnire conspirativă între fostul şef al poliţiei municipale şi fostul şef al DGA - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Întâlnire conspirativă între fostul şef al poliţiei municipale şi fostul şef al DGA

Întâlnire conspirativă între fostul şef al poliţiei municipale şi fostul şef al DGA

Fostul şef al Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu, colonel în rezervă Ion Giua, nu poate se poate împăca cu ideea pensionării nici după câţiva ani buni de când a trecut pe linie moartă, oficial din motive medicale, iar neoficial din cauza curăţeniei pe care a impus-o  printre „dinozaurii” poliţiei comisarul şef al IJP, pe atunci, Constantin Nicolescu.
Giura încearcă, folosindu-se de ofiţeri activi cu ambiţii de conducători, să influenţeze şi în prezent mersul poliţiei gorjene aşa cum a făcut-o în perioada în care era „capi di tutti capi” atât pentru oamenii în uniformă, cât şi pentru cei pe care, în mod normal, ar fi trebuit să-i ancheteze.

Întâlnire de taină cu miros de pizza
Cunoscut, în trecut, în rândul subordonaţilor, sub porecla „Trăistuţă”, pentru că la sfârşit de săptămână îşi vizita protejaţii, dar nu din curtoazie, Giura duce dorul vremurilor apuse mai ales că ceilalţi pensionari ai IJP l-au catalogat drept infatuat şi duşmanos, motiv pentru care nu ţin legătura cu el. De altfel, acesta nici nu a fost coptat în asociaţia rezerviştilor din poliţia gorjeană, din aceleaşi motive. Cel mai bun exemplu al animozităţii sale este că nu vorbeşte cu fotul şef al IJP Gorj, Constantin Codiţă, deşi au fost împreună la şcoală şi sunt consăteni.
Pentru că foştii săi colegi nu-i dau atenţie, colonelul încearcă să păstreze legătura cu cei care lucrează în prezent în poliţie, mai ales atunci când are nevoie de un favor.
Acest lucru s-a întâmplat şi la sfârşitul săptămânii trecute, mai exact vineri, în jurul prânzului, când Ion Giura, a ales o pizzerie discretă din centru municipiului pentru o întâlnire de taină cu fostul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie Gorj, comisar şef Constantin Copaci.
Pierzându-şi din acuitatea de demult, fostul şef al poliţiei municipale, aşezat împreună cu Copaci la o masă mai ferită, şi-a dat drumul la gură fără să remarce că discuţia interesantă pe care o întreţinea era ascultată, în afară de comeseanul său, şi de doi ziarişti aflaţi la o masă destul de apropiată. Vorbind în faţa unui vechi prieten, având în vedere că cei doi au lucrat împreună la IJP Mehedinţi până la începutul anilor ’90, venind după aceea în Gorj, la scurt timp unul după celălalt, Giura s-a lansat într-un monolog patetic despre indiferenţa cu care este tratat de cei care conduc acum IJP Gorj: „Viorel (comisarul şef Viorel Caragea – n.r.), îl sun şi îmi zice că mă sună în 10 minute şi nu mă mai sună. Are impresia că, complotez împotriva lui. Doru (fostul şef al Serviciului de Resurse Umane Doru Lupulescu – n.r.) este singurul care mă mai sună.”
Cu toate că nu mai are mare trecere în IJP, colonelul în rezervă reuşeşte totuşi să rezolve şi ceva probleme ale puţinilor prieteni rămaşi în poliţie:” Am intervenit pentru problema lui Doru şi îl rezolvă Croitoru  (Valentin, ofiţer – n.r).


Copaci mai vrea o dată
Fiind conştient de faptul că influenţa personală s-a dus pe apa sâmbetei odată ce a fost forţat să se pensioneze alături de alţi indivizi care nu mai făceau cinste poliţiei, Giura n-a uitat să-l bârfească şi pe fostul şef al IJP Gorj, Constantin Nicolescu, omul care a determinat pensionarea sa mai devreme cu trei ani: Apartamentul de serviciu l-a luat ilegal că avea casă în Dănciuleşti pe numele nevestii”. Pentru că şi-a adus aminte că şi amicul său nu stă prea bine la capitolul autoritate, fiind înlocuit la începutul acestui an din funcţia de şef al DGA, Giura a pus în discuţie şi posibilitatea reîntoarcerii acestuia în postul ocupat până în urmă cu câteva luni. În prezent şefia DGA este deţinută de subcomisarul Mirel Păsărelu, postul fiind scos la concurs pe data de 15 decembrie a.c. Deşi a fost înlăturat de la conducerea direcţiei pentru rezultate extrem de slabe, Copaci consideră că este cel mai indicat pentru această funcţie iar drumul i-a fost netezit deja cu câteva articole defăimătoare la adresa contracandidatului său Păsărelu, apărute nu demult în presă. Articolele vizau o relaţie a acestuia, avută în urmă cu vreo 10 ani, cu controversatul om de afaceri Petre Stăncioi. Concursul care va avea loc, nu peste mult timp, va certifica sau nu dacă planul lui Copaci a dat roade şi îşi va reprimi postul mult râvnit.


„Giura vine cu intoxicări”
Într-un târziu Ion Giura şi amicul Copaci au realizat că discuţia lor capta atenţia şi altor persoane aflate în pizzerie, aşa că au continuat să vorbească în şoaptă. Mai mult decât atât Constantin Copaci şi-a dat seama ce gafă au făcut amândoi vorbind în gura mare în prezenţa unor ziarişti, aşa că orice încercare a noastră de a lua legătura cu el pentru a-şi exprima un punct de vedere faţă de cele discutate cu Giura a fost sortită eşecului până în momentul în care s-a hotărât el singur să sune şi să accepte să răspundă la câteva întrebări.

A recunoscut din start că este destul de apropiat de Ion Giura, mai ales că i-a fost şef la Mehedinţi, însă a evitat elegant subiectul Nicolescu spunând că nu-şi aminteşte ca în discuţia sa cu fostul şef al poliţiei municipale să se fi amintit de acesta. În schimb a admis că Giura suferă de „aceeaşi meteahnă ca toţi pensionarii” şi se plânge mereu de faptul că nu mai este băgat în seamă de cei care lucrează acum în IJP.
Pentru a scăpa de suspiciuni cu privire la comploturile pe care le-ar pune la cale alături de Giura, Copaci a făcut o afirmaţie care cu siguranţă nu-i va atrage simpatia fostului său şef: „Giura este omul cu relaţiile, mai are şi acum relaţii în sistem. Vine şi cu intoxicări, dar trebuie să le mai filtrăm, că el ne mai spune şi nouă câte ceva”.
În urma unor astfel de afirmaţii se poate trage o singură concluzie: Constantin Copaci vrea să lase să se înţeleagă că Ion Giura face acum pe informatorul poliţiei, motiv pentru care din când în când acceptă să se mai întâlnească cu el. Lucru destul de degradant pentru un mândru şef de poliţie ajuns din cauza pensionării în postura de turnător.
Deşi neagă că ar avea vreo legătură cu articolele negative scrise la adresa actualului şef al DGA, Constantin Copaci încă mai oftează după postul pe care l-a pierdut la începutul anului întrebându-se retoric de ce a fost schimbat din funcţia de şef al direcţiei, mai ales că, după părerea sa, nu exista motiv.
Despre participarea la concursul care l-ar putea aduce din nou pe funcţia pierdută, Copaci spune că încă nu s-a hotărât dacă va participa sau nu.

Neli Matei
neli.matei@scandaldegorj.roRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  27.11.2009. 13:52

Comentarii

COSTI
18.04.2010. 17:35

CE MAI FACE DOM DEPUTAT POPEANGA MAI PLATESTE DATORILE LA SEDIU DE LA ROVINARI

costica balaci(al lui Damian din Salcia Dolj)
16.04.2010. 20:44

a-ti luat toate testele.inclusiv testul ca nu l-ati luat.sunteti toti sefi platiti de serviciile secrete (in slujba lui Baasescu)accolitul jesikai. CIA ,ARTEGO (dozare bai)

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: