Contracte de 14,6 milioane de lei încheiate de SNLO cu firma lui Isvoranu, verificate de DNA - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Contracte de 14,6 milioane de lei încheiate de SNLO cu firma lui Isvoranu, verificate de DNA

Contracte de 14,6 milioane de lei încheiate de SNLO cu firma lui Isvoranu, verificate de DNA

Pedeliştii autohtoni spuneau, în urmă cu vreo zece zile, că SNLO se află într-o situaţie dramatică. Ministrul Adriean Videanu afirma în aceeaşi zi, cu ocazia vizitei în Gorj, că situaţia SNLO e solidă. Greu de înţeles, din gura politicienilor puterii, care este, până la urmă, situaţia reală a Societăţii Naţionale a Lignitului în condiţiile în care compania cărbunelui pompează milioane de euro în firmele de casă ale PDL. La câţi bani virează, lunar, SNLO în conturile portocalii situaţia acesteia nu poate fi decât una excelentă, deşi ortacii care sunt trimişi tot mai frecvent în şomaj tehnic şi stau cu frica în sân că şi-ar putea pierde oricând locul de muncă nu au aceeaşi părere.

Plăţi preferenţiale...
Constantin Isvoranu, patronul societăţii Alpha Construct Sistem din Mehedinţi, este un răsfăţat al contractelor cu SNLO şi complexurile energetice, în Gorj şi cu instituţiile conduse de PDL-işti, în judeţul de baştină.
Deşi a ajuns în postura ca Primăria Motru să-i blocheze conturile pentru neplata datoriilor către bugetul local al oraşului, iar conducerea SNLO să se plângă că nu are bani, situaţia degenerând, la un moment dat, într-un scandal politic, relativ recent, compania a plătit o sumă destul de consistentă către societatea AC Sistem, contravaloarea serviciilor prestate confonform unui contract baban încheiat în iulie anul trecut.
Mai exact e vorba despre un şmen de peste 14,6 milioane de lei, derulat în perioada mai-iulie, anul trecut, între trei societăţi comerciale, printre care şi A C Sistem cu SNLO.

Contracte anchetate de DNA
În data de 6 martie 2009, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia SA a încheiat cu firma lui Constantin Isvoranu un contract pentru închirierea unor utilaje de construcţii cu operator, pentru numai două luni compania urmând să plătească firmei mehedinţene peste 1,6 milioane de lei.
Pe 22 mai pentru acelaşi tip de servicii, dar într-un nou contract, AC Sistem a primit de la SNLO peste 1,8 milioane de lei, tot pentru două luni de zile. După expirarea acestora, exact pe 22 iulie, SNLO a încheiat cu firma lui Isvoranu un al treilea contract, pentru închirierea unor utilaje cu operator pentru carierele miniere Lupoaia şi Roşiuţa, în valoare de 11,2 milioane de lei. Modalitatea prin care au fost atribuite cele trei contracte e verificată în prezent de către DNA, suspiciunile pornind de la faptul că la toate cele trei contracte au participat, de fiecare dată, aceleaşi trei firma, care şi-au împărţit frăţeşte „caşcavalul”.

AC Sistem, bună la toate
Anul acesta AC Sistem a încheiat un singur contract cu SNLO, pentru furnizarea de piatră spartă, firma lui Isvoranu fiind singura cu care compania a negociat. Probabil, negocierile au fost extrem de „dure”, SNLO reuşind să obţină un preţ cu 10 lei mai mic decît îşi propusese iniţial, adică 59.990 de lei în loc de 60.000 de lei.
Firma lui Isvoranu prestează şi la proiectul „şlam dens” de la Complexul Energetic Turceni, în calitate de subcontractant, însă şi de aici şi-a luat până acum peste 200.000 de lei pentru utilajele sale.  

Adrian IovanRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  30.08.2010. 10:03

Comentarii

adrian colcea
06.09.2010. 21:10

Am citit si eu azi articolul cu pilele de la penitenciar.
Panzariu care are ceva timp de cand e acolo,angajat probabil tot cu nota 1,a investit salariul luat din bani publici in camatarie. Intrebatil!

mircea
06.09.2010. 10:14

Ţin să susţin alegaţiile "gorjeanului", singurul politician gorjean care merită respectul nostru este Senatorul Ruşeţ!!!

un gorjean
05.09.2010. 20:47

Nu se poate,Izvoranu, prietenul lui Manţog, cercetat de către DNA!!! Sperăm să nu dureze procesul 7 ani ca în cazul lui Manţog!
P.S.: Domnule Senator Ruşeţ, nu vă cunosc, dar vă ţin pumnii să mai faceţi curat prin curtea PDL-ului, căci numai dumneavoastră mai puteţi face acest lucru şi vă garantez votul meu la următoarele alegeri !!!

lulu
03.09.2010. 10:47

si astea sunt niste nimikuri, mai sunt si alte contrakte si altele si altele si foarte multe doar pentru interes personal. Pacat ca nu mai suntem uniti!!!!

gigi
01.09.2010. 08:05

Ia vedeti oameni buni cine era presedinte la licitatiile respective?DAFINOIU!Cine este responsabil cu activitatea miniera si implicit cea de livrari?DAFINIOU!Cine a avut cel mai mare venit(declarat peste 150.000 lei!) salarial pe anul trecut?DAFINOIU!!!!Bravo Dafinoiule i-ai facut la mustati pe toti!

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: