Firma lui Gavrilescu, afaceri portocalii cu cărbune, ciocolată şi zarzavaturi - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Firma lui Gavrilescu, afaceri portocalii cu cărbune, ciocolată şi zarzavaturi

Firma lui Gavrilescu, afaceri portocalii cu cărbune, ciocolată şi zarzavaturi

Cheia succesului în afaceri o reprezintă, în Gorj, apartenenţa politică la un partid ce ţine în mână frâiele majorităţii instituţiilor publice din judeţ şi un naş de teapa lui Ionel Manţog dispus oricând să-şi căpătuiască, pe lângă propria persoană, şi rudele aciuate pe lângă el atrase fiind de mirosul banilor obţinuţi uşor din sacul fără fund al statului.
Dan Gavrilescu întruneşte ambele condiţii ce pot tranforma oricând un muritor de rând într-un om de afaceri bogat: e membru cu funcţie în PDL şi fin al „capi di tutti capi” Manţog, lucru mai mult decât suficient pentru ca banii publici să curgă în valuri în contul firmei pe care acesta o deţine pe numele soţiei sale Elena Mihaela.

Firma lui Gavrilescu, furnizor de ciocolată şi cărbune

Secretarul executiv al organizaţiei naţionale de tineret a PDL Gorj, Dan Gavrilescu, şi-a făcut nevasta patroană de firmă înfiinţând SC Damitrade SRL, societate care nu-şi mai vede capul de treabă de la începutul anului în curs abia făcând faţă comenzilor, culmea, venite de la instituţii conduse de către pedelişti.
Deşi Damitrade are ca obiect principal de activitate „Alte lucrări speciale de construcţii” se adaptează la orice comandă vânzând de la cărbune până la zarzavat sau gem.
La începutul lunii iunie firma lui Gavrilescu a mai îndulcit sărăcia din Valea Jiului vânzând către Primăria Petrila aproape 4.000 de bucăţi de ciocolată la preţul de 1,68 lei plus TVA. Cumpărarea a fost făcută la preţul maxim prin sistemul electronic de achiziţii şi este, cu siguranţă, „o întâmplare” că primarul oraşului este pedelist.

Deşi mai face şi câte o afacere în afara judeţului atunci când se iveşte ocazia, majoritatea contractelor obţinute de Damitrade sunt încheiate tot în Gorj, unde influenţa naşului, dar şi propria sa însemnătate, îl protejează pe Dan Gavrilescu ca o umbrelă.
Primăria şi Consiliul Local Ioneşti au achiziţionat de la Damitrade, prin atribuire directă a contractului, 30 de tone de cărbune (!) la preţul maximal de 22.49 euro/tonă. Ca şi la Petrila, primarul comunei face parte din acelaşi partid ca şi Gavrilescu.
La doi paşi de Primăria Ioneşti se află Complexul Energetic Turceni aşa că Damitrade nu putea rata câteva contracte încheiate şi aici, mai ales că Dan Gavrilescu este oarecum legat sentimental de acest loc din perioada în care a ocupat aici funcţia de director comercial şi s-a implicat trup şi suflet într-un tun de 5.000.000 de euro, tun care i-a adus şi un dosar penal în care este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, fals intelectual şi iniţiere de grup infracţional. O nimica toată ţinând cont de ce se întâmplă de obicei cu dosarele penale ale personajelor influente, adică nimic.

La complex, multifuncţionala Damitrade a reparat, în aprilie, un ax cardanic contra sumei de 139.000 de lei, în luna mai s-a ocupat de reparaţii motoare electrice, excicatrice, refacere bobinaj stator motor trifazic pentru 13.000 de lei, iar în iunie a primit  peste 241.000 de lei pentru repararea treptelor la reductor roată cu cupe. Demn de menţionat este faptul că întreaga activitate a firmei este susţinută de către 12 angajaţi, sau cel puţin atâţia există înregistraţi în actele oficiale ale firmei.

Imperiu construit pe zarzavat de ciorbe şi gem

În timp ce se ocupau de utilajele de la Complexul Turceni, salariaţii Damitrade munceau de zor şi pentru Societatea Naţională a Lignitului reparând piesele de schimb la utilajele de carieră, munca lor aducând din conturile SNLO în conturile firmei 8.860 de lei.
Pentru că şi la Complexul Energetic Rovinari era nevoie de experţii Damitrade, tot în aceeaşi perioadă cu derularea contractelor la SNLO şi Turceni, societatea a primit două contracte şi aici, tot pentru reparaţii. Primul contract a avut o valoare de 81.500 de lei, iar cel de-al doilea de 91.800 de lei.

Paradoxal, în lunile aprilie-mai, luni extrem de ocupate cu reparaţiile din minerit, livrarea cărbunelui la Ioneşti şi a ciocolatei la Petrila, SC Damitrade SRL a trebuit să se ocupe şi de nenumărate comenzi venite din partea Direcţiei Judeţene de Tineret Gorj, direcţie condusă de pedelista Doina Marica. Aici firma lui Gavrilescu a cărat cantităţi impresionante de alimente – de la varză şi zarzavat pentru ciorbă, până la carne de porc – ceaiuri, suc, cafea şi apă minerală. Având în vedere că direcţia coordonează o tabără de tineret este evident că este o sursă inepuizabilă de comenzi şi, automat, de bani.
Având în vedere că până la sfârşitul anului mai sunt câteva luni bune va curge mult ceai spre direcţia judeţeană de tineret şi mulţi bani spre conturile secretarului executiv al organizaţiei naţionale de tineret a PD-L. Bineînţeles că, între timp, complexurile vor mai avea nevoie de reparaţii iar mai multe primării pedeliste vor cumpăra cărbune ce nu poate fi livrat decât de o firmă portocalie, aşa că Dan Gavrilescu nu v-a resimţi deloc criza financiară care deja sufocă o ţară întreagă.
Conform datelor afişate pe siteul ANAF, în 2008, SC Damitrade SRL a avut o cifră de afaceri de 23 de miliarde de lei vechi, din care, în acte, 440 de milioane l-a reprezentat profitul.

Neli MateiRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  02.07.2010. 07:36

Comentarii

elena
06.05.2013. 03:13

adevarat si eu ii cunosc foarte bine din zona 23 august(corneliu bordei) au fost niste sarantoci ,au ajuns bogati peste noapte si plini de ei

jiltul
03.12.2010. 19:04

e fata buna daca faci ce zice te rasplateste ca dan e ocupat si nu mai are timp,,pe miha vorba aceia o manan ca ,,daca sti sa te filezi vei avea succes

adevar si dreptate
13.10.2010. 14:31

trebuie luate masuri ... sotia se vede ca are ....dar scrupule nu ...

dan
03.09.2010. 22:30

Este foarte adevarat ce se spune

mihai
07.07.2010. 10:19

niciodata marica nu va primi nimic de la nimeni,uitati-va la cum merg taberele de cand a venit ea si apoi vorbiti,si de ce sa nu te duci in concediu in alta tara cand in romania este de trei ori mai scump.

adevaru
06.07.2010. 18:59

i cunosc personal si niste oameni plini de ei,iar despre nevasta sa chiar este o ..... mare cum a spus si persoan de mai inaite

ana
05.07.2010. 15:39

gavrilescu e un hot si sotia o c..va.

gorjanul
03.07.2010. 17:27

Verificati d na Matei si afacerea de la Tismana a lui Gavrilescu unde prin intermediul cumnatului sau a pus mana pe distributia de apa potabila a orasului Tismana imediat ce au fost investiti peste 45 miliarde in reteaua de distributie. Mai e nevoie sa va spun ce culoare politica are primarul orasului Tismana?

cineva sincer
02.07.2010. 18:52

Consider ca doamna isi poate permite sa mearga in Grecia cu salariul pe care il ia la DJT.Nu cred ca are nevoie de "POT-UL" lui Gavrilescu. Sa va fie rusineeeeeeee pt comentariu si pt articolul de doua parale!

EU
02.07.2010. 08:18

Si-a primit si Marica Doina potul de la Gavrilescu, e deja in vacanta in Grecia, si inainte nu avea dupa ce bea apa.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: