Fost inspector șef adjunct, uns purtător de cuvânt la Aparegio SA!
Sistemul clientelar, cristalizat în instituțiile publice din Gorj și la societățile la care statul este acționar, e imposibil de extirpat. Încă o dovadă a faptului că acest sistem nociv, pentru așa zisa societate democratică, funcționează perfect, e aceea că, începând de luni, 10 iunie a.c., societatea Aparegio SA îl are ca purtător de cuvânt, numit prin dispoziția directorului Traian Pătrășcoiu, pe pensionarul Alexandru Căruntu, fostul adjunct al Inspectoratului Teriotorial de Muncă (ITM) Gorj.
Cei doi au mai făcut echipă, în aceeași formulă, în urmă cu zece ani, în vremea guvernării PSD-PDL, când ITM-ul era condus de pe terasa de vis-a-vis.
Alexandru Căruntu, fostul inspector adjunct al ITM Gorj, a început, luni, 10 iunie, un nou job: purtător de cuvânt al Aparegio Gorj SA, societate la care sunt acționari Consiliul Județean Gorj, Primăria Municipiului Tg-Jiu și alte câteva unități administrativ teritoriale din județ.
Căruntu, în vârstă de 67 de ani, pensionar, din vara lui 2017, este numit, prin dispoziția directorului general Traian Pătrășcoiu, pe unul din posturile vacante, știut fiind faptul că purtătorul de cuvânt al societății se află în concediu pentru creșterea copilului.
Nu e de mirare că Alexandru Căruntu a ajuns în ograda sinecuriștilor, la Aparegio, în subordinea lui Pătrășcoiu, ci că un personaj mai degrabă ursuz a fost desemnat la comunicare.
Pătrășcoiu și Căruntu au condus, împreună, ITM Gorj, timp de câteva luni, în timpul guvernării de tristă amintire PSD-PDL.
Pătrășcoiu a fost numit inspector șef, la începutul lui 2009, și a condus instituția până în luna octombrie a acelui an, iar Căruntu era inspector șef adjunct, funcție din care s-a pensionat, în iulie 2017. În acea perioadă se spunea că ITM-ul e condus de pe terasă de la ”Regal” pentru că cei care conduceau instituția erau nelipsiți de pe terasa restaurantului aflat în imediata vecinătate a instituției.
Trebuie spus că, Aparegio SA are, potrivit organigramei aprobată, la 1 mai a.c., de Consiliul de Administrație, 154 de salariați, din care 24 de personae ocupă posturi de conducere.
Directorul societății are trei consilieri, iar în compartimentul de ”protecție date/ informații publice/ relații publice (PR)/ regionalizare” sunt prevăzute cinci posturi.
La cât de stufoasă e organigrama, n-ar fi de mirare ca societatea să înființeze un post și pentru ”relația cu Diaspora”?!
Recomandă acest articol:
11.06.2019. 07:06
Comentarii
Acest articol n-are nici un comentariu.
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu