Hanu, implicat în aranjamente de tip mafiot - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Hanu, implicat în aranjamente de tip mafiot

TV SUD, interzis la Motru!

Hanu, implicat în aranjamente de tip mafiot

Interese mafiote şi aranjamente dubioase. Aşa caracterizează oamenii politici din Gorj situaţia de la Motru, unde primarul este bănuit că ar face presiuni asupra operatorului de cablu, pentru a nu permite posturilor locale de televiziune să emită în localitate.

Cenzura la Motru nu a apărut acum! Primarul Dorin Hanu nu agreează criticile şi nici transparenţa instituţională, aşa că a făcut tot posibilul ca presa locală să dispară din localitate. Mai mulți oameni politici din Gorj cunosc situația și-l arată cu degetul pe primarul cu apucături dictatoriale. Dan Vâlceanu, purtătorul de cuvânt al PD-L Gorj, a declarat că: “Domnul Hanu are reminiscențe dinainte de ’89. Așa cum ştiți, niciun post tv nu se prinde în localitate și niciunde în Gorj nu se întâmplă ca la Motru, ca nicio publicație sau niciun mijloc mass-media să nu aibă acces în zonă”. Și Ilie Petrescu, candidatul PP-DD la funcția de primar la Motru, consideră că îi este încălcată libertatea de informare și spune că nicio televiziune locală nu va putea emite în Motru, câtă vreme primarul face presiuni. “Oricum o să-l dăm în judecată pe primar pentru abuzurile de la primărie. Hanu a pus bir pe toate activităţile din Motru. Poliția nu mai este a orasului, ci este poliția personală a lui Hanu, nicio televiziune din Gorj nu are acces în casele oamenilor din Motru și este inacceptabil”, a declarat fostul senator.

Firma de cablu, pe mână cu primarul

Candidatul UNPR la Primăria Motru, Cristinel Tutunaru, susţine că motrenii au acces la programele unor televiziuni din alte judeţe, dar la cele din Gorj, nu. Tutunaru a dat exemplul televiziunii TV SUD, care a dispărut din telecomanda motrenilor. Firma de cablu aparține lui Alexandru Enescu, despre care Tutunaru consideră că susține menținerea în funcție a lui Dorin Hanu. “Până acum două luni, Tv Sud era în grila de programe la Motru, dar a fost scos. Deținătorul firmei de cablu are anumite interese să rămână actuala conducere, pentru că are un spațiu comercial în fața sediului televiziunii, un proiect grandios realizat de oamenii primăriei. Este vorba de foarte mulți bani, pe care-i încasează și de asta mențin monopolul”, explică Tutunaru.

“Aranjamente de tip mafiot”

Mai dur în exprimare este senatorul PD-L, Ion Ruşeţ, care-și amintește că sunt probleme cu libertatea la informare, încă din perioada în care locuia la Motru. “Întotdeauna a fost această presiune. Eu am stat în Motru și știu că echipa primarului și viceprimarului face presiuni ca pe cablu să nu apară nicio televiziune din Gorj și niciun reportaj despre Motru. Presiunile care se fac nu sunt cele mai frumoase. Eu am spus-o întotdeauna că sunt interese și aranjamente de tip mafiot, în care sunt implicați de la primar și viceprimar, până la oamenii de afaceri. Exista o teama a oamenilor de afaceri și a celor din administraţie față de primar și viceprimar”, a menționat Rușeț.

Slapciu: Hanu se teme că se află ce-a făcut

Omul de afaceri Aurel Slapciu, candidatul PP-DD la funcția de consilier județean, consideră că Dorin Hanu se teme de ieșirile publice ale celor care cunosc o serie de ilegalități săvârșite de primar si de aceea refuză să lase televiziunile locale să ajungă în casele motrenilor. “Nu este benefic pentru Motru să nu aibă acces la informație. Hanu știe foarte bine de ce nu se văd televiziunile locale în oraș și ar trebui să vină și să spună public adevărul. Eu cred că are o problemă, se teme că se află ce a făcut, are ceva de ascuns”, a declarat Slapciu.

Emisia Tv Sud, oprită abuziv

Dispariţia TV Sud este abuzivă, mai ales dacă ţinem cont că postul tv are atât suportul tehnic, cât şi documentaţia, solicitate de Consiliul Național al Audiovizualului, pentru a emite la Motru. Directorul postului, Grigore Craioveanu, a declarat că sunt folosite permanent pretexte, pentru a întârzia emisia Tv Sud. “Ne întrebăm, cum e și firesc, ce se întâmplă dacă Tv Sud nu are probleme tehnice și nici de natură legală, care să împiedice transmisia, nu cumva sunt probleme politice, care țin de voința autorităților locale, care nu-și doresc un alt punct de vedere decât cel oficial. Tv Sud este declarată o stație liberă la retransmisie, adică nu cerem bani pentru programele difuzate, așa că întrebarea este: cine are interese ca Tv Sud să nu se vadă la Motru?”, a declarat directorul televiziunii.

Hanu respinge orice acuzație

Dorin Hanu susţine că nu are nicio legătură cu operatorul de cablu din localitate şi că nu el este cel care face presiuni ca televiziunile locale să nu emită în zonă. “Ei aberează. Cel care are ”cablul„ este un om de afaceri. Eu nu am nicio tangență cu individul respectiv. Astea sunt acuzații de campanie. Eu nu pot să mă bag într-o relație dintre un om de afaceri şi televiziuni. Enescu avea afaceri în Motru, înainte să ajung eu primar. Eu nu am nicio relație cu Enescu, oricum acesta este plecat mai tot timpul în SUA şi nu prea stă la Motru”, a declarat primarul.

Are propiul ziar

Chiar dacă Hanu cenzurează presa independentă, asta nu-l împiedică să finanţeze din banii Consiliului Local publicaţia primăriei, ziar în care sunt scrise ode în cinstea lui. Primarul Dorin Hanu este lunar pe prima pagină în „Monitorul de Motru”, oficiosul primăriei. Acolo anunță dacă a mai asfaltat un petic de stradă, a mai pus o panseluță sau a construit un nou sens giratoriu. Când nu are realizări de prezentat, oficiosul lui Hanu dă după adversarii politici.

"La noi, se ştie, useleul                                   
O să halească pedeleul                                  
Fiindcă Petrescu duce greul                            
Ca să-şi astupe heleşteul.                              

Viceprimarul se cam ştie,
Dar mulţi visează c-o să fie,
Şi unii cred, albind ca varul
Că ne pot concura primarul.

Ilie, frate, în Capitală
N-ai prea făcut mare scofală
Şi te-ai trezit la epilog
Un fulg în mâna lui Manţog."

material preluat din Monitorul de Motru, februarie 2011.

Conducerea firmei de cablu nu a putut fi contactată, pentru un punct de vedere, dar redăm un fragment din prezentarea obiectivelor societății apărute pe site-ul oficial. De aici rezultă că firma de cablu își permite astfel de abuzuri, dat fiind că relația cu primăria este atât de strânsă, încât în Motru nu mai există altă firmă de gen.

“S.C. ENIASAN S.R.L. constituie un adevărat pol comunicaţional în bazinul minier al Văii Motrului.
În acest context al procesului de dezvoltare al comunicaţiilor în anul 2001, în baza Legii audiovizualului şi a licenţei de emisie nr. C2787 din 31 mai 2001, pe harta comunicaţiilor din judeţul Gorj şi-a făcut apariţia S.C. ENIASAN S.R.L., ca fiind singurul post particular de televiziune prin cablu din municipiul Motru”, se arată pe siteul amintit.


Gabriela GîngioveanuRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  22.05.2012. 00:23

Comentarii

AXELLUNY
27.01.2014. 08:03

Întâmplător am dat de acest articol,și nu m-am putu abține cu toate că nu îmi place să o fac dar...oameni buni acesta este adevărul ...cel afirmat aici.Mentalitatea este de tip comunist,foarte conservatoare...domnul ”DOLEAȚE”.

Grig
01.12.2012. 16:36

Candidata primarului Hanu la fotoliul de deputat: a deturnat fondurile Asociatiei Sanatate pentru viata, unde era vicepresedinte. Au fost stransi cei 2% din tot Motru, minerit, sanatate, primarie, spunand ca se va achitiona aparatura medicala, doctorita a folosit banii ca sa-si plateasca doctoratul la Craiova,excursia la Belgrad, termopanele de la casa-palat si altele. In acea vreme era amanta dr. Sabiescu, presedinte al asociatiei. De abia mai tarziu s-a incurcat cu Hanu, intre timp trecand si prin patul unui politist.
Model de cumintenie si disciplina. Unii plagieaza doctorate, altii le platesc din banii oamenilor.
Mai aveti timp sa investigati!

unul di'n zona
26.06.2012. 21:12

inca nu a deschis toata lumea ochii,la ce lucruri se intampla in motru cu hanu in frunte,sunt multe alte lucruri care nu au fost permise in motru,pe langa situatia de fata.HAnu este doar o papusa care se misca precum ii dicteaza X...Y si Z, el nu e impunator prin proprile puterii ,si mani*******t de puterile care sunt in toate domeniile mass-media ,comercial,politic etc,lipsa de interes din partea lui pt cetatenii orasului ! dislike !!

eu
24.05.2012. 07:50

haideti sa facem un gest umanitar :sa punem mana de la mana si sa-l aducem cu picioarele pe pamant pe hanu, ptr. ca aerul rarefiat de la inaltime nu-i prieste! acionati pe 10 iunie si dati-l jos, sa-i vedem atunci capacitatile extraordinare de manager!

Gica
24.05.2012. 06:32

Tv Sud figureaza ca retransmis la Motru la Cna ca zona de acoperire. mafiotii le-au taiat mauu...

Marius
24.05.2012. 06:30

Cand o sa intre si RCS ul si DCS ul Eniasan va fi istorie... Atunci scapam si de HANU. Televiziunile locale puteau sa i faca si campanie primarului dar la cat a furat sarcu el vrea linisteeee ca voturile se cumpara! Trebuie terminate aranjamentele astea din care au de pierdut numai locuitorii orasului.
Jos cu MAFIOTII ! Bravoooooo ziaristei care a scris - sa te tina obiceiu...

Mafiotu
24.05.2012. 06:22

Daca voi v-ati implica si-n orasul asta mic dar cu probleme mari sa distibuiti ziare asa cum ati facut sapt asta va asigur ca Hanu si cu sponsorii si ar schimba atitudinea. Oamenii tre sa poata sa-si exprime nemultumirile fata de mafiotii acestia. IMPLICATI-VA SI LA MOTRU !

Telespectator
24.05.2012. 06:18

Tv Sud chiar se vedea in Motru inaintea campaniei electorale. Daca ar fi fost probleme tehnice cred ca puteau fi remediate la cum arata televiziunea acum. Din cate am vazut eu este televiziunea cea mai interesanta din Gorj in acest moment. Asteptam sa si rezolve si problemele cu intratu pe cablu.
Nu l inteleg pe patronu de la Motru cum isi gandeste el afacerea lui locala daca nu retransmite nicun post local? A fost fortat sa faca asta, o sa vedeti ca dupa alegeri va introduce 2 poaturi asa cum il obliga legea...

Cristi
24.05.2012. 06:11

Interesant este de investigat de ce il ajuta Enescu pe primar.... Lucrurile sunt clare , primaru nu a vrut sa fie deranjat de media in aceasta campanie iar atitudinea slugoiului de patron se trage de undeva.
Mafiotiiiii !

Ion
22.05.2012. 09:08

Hanu ,din pacate ,trebuie salvat ca OM.Este deja paranoic si nu mai gindeste!E ajutat de sotie peste tot.Parca ar raposatii din 89!In timp si aia s-au dus!

ion.ion
22.05.2012. 03:35

sa nu uitam ca rds-ul n-a avut aprobat accesul in motru;pur si simplu enescu a tras sforile pe la primarie.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: