La “urgenţe” ca la cofetărie - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · La “urgenţe” ca la cofetărie

La “urgenţe” ca la cofetărieNu deranjati ! La UPU e ora prânzului

Claudiu Matei

gagica-cu-lateiNimeni nu vrea să fie bolnav, dar nici nu îşi poate programa îmbolnăvirea în funcţie de programul medicului de familie, de ora din zi sau noapte ori de ziua din săptămână, astfel încât dacă ai ghinionul să ajungi la “urgenţă” când medicul n-are chef de muncă şi de tine ai încurcat-o.

Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) Tg-Jiu este o unitate medicală, dotată cu echipamente de ultimă generaţie şi utilată după toate rigorile şi standardele sanitare în vigoare la această dată, pentru înfiinţarea acesteia cheltuindu-se aproape 10 miliarde de lei vechi, numai că, incompetenţa unor medici şi lipsa de interes a acestora pentru bolnavi este frecvent reclamată de către pacienţi.

Am fost pacienţi la UPU

Iată cum poţi fi “tratat” la UPU Tg-Jiu dacă nu eşti vreo pilă a cuiva, vreo cunoştinţă a doctorului, sau dacă n-ai cotizat de cum a-i intrat pe uşă.

Duminică, 29 iunie, ora 12.00

Termometrul o ia uşor peste 30 de grade.

În salonul “urgenţe uşoare” din cadrul UPU e linişte şi răcoare! Doctoriţa şi asistentele stau în jurul biroului. Sorb o Cola rece şi mănâncă napolitane cu ciocolată. Pe unul din paturi e un bolnav cu faţa în jos, am impresia că e mort şi cadrele medicale aşteaptă Medicina Legală să-l ducă la morgă. E singur.

omu-cu-plasaApare o pacientă în crize de hernie de disc. Asistentele îi spun să se întindă pe unul din paturile libere. Doctoriţa întreabă cine e de gardă la “balneo” şi, după ce îşi mestecă napolitana, sună să cheme medicul de acolo. Una din asistente se ridică şi-i face masaj unei colege aflate pe scaun. Cea masată icneşte orgasmic de plăcere.

Pacienta cu hernia îşi muşcă degetele de durere. Nu scoate nici un sunet. Au trecut deja zece minute. Balneologu’ nu mai vine. Au mai rămas câteva napolitane. Asistentele îşi potoliseră pofta de dulciuri. Vine un copil cu mâna luxată. Un nene îl ia si-i înfăşoară mâna şi corpul cu un bandaj. Doctoriţa continuă să înfulece tacticos. Rujul e încă acolo.

Un alt copil este adus pe un cărucior pentru internare. Are piciorul rupt şi dimineaţă va fi operat. Un brancardier le spune părinţilor copilului să vină a doua zi. Sunt din Băleşti iar doctorul le-a spus să se interneze duminică pentru că luni la 8 va opera copilul. Doi inşi se încurcă în hârţogării. Până la urmă îi trimit la etajul 3. Pacienta cu hernia de disc e în continuare întinsă. Balneologul nu mai apare. Un brancardier iese cu o plasă cu sticle goale. Cândva în ele fusese bere.Asistentele vor să se caute reciproc de purici. În salonul de “urgenţe imediate” paturile sunt goale. Nu e nimeni. De după paravanul unui pat se aud voci. Încă un copil ţipă de durere. Deodată se făcu linişte. Cred că a leşinat. Brancardierul se întoarce cu plasa cu sticle. Nu mai sunt goale dar, parcă mai puţine. Pacienta cu hernie se ridică sprijinindu-se de pereţi şi pleacă. Balneologul nu mai venise. Trecuse deja o jumătate de oră.

Afară e zăpuşeală. E Sfântul Petru. Oraşul e pustiu. Cred că s-au dus cu toţii la plajă. Sau la bâlci. La o fereastră de la parterul spitalului e zarvă. Fereastra e deschisă. Dă în salonul de “urgenţe imediate”. Mai multe cadre medicale, fete şi băieţi, se ridică de pe un pat şi pleacă. Paravanul din jurul patului fusese tras. Doar una rămăsese mai în urmă si-l întreba pe unul de lăţei.

Pacienta cu hernia revine susţinută de un ins. Aproape leşinase. O preia unul cu căruciorul. Doctoriţa lipsea din salon. Cred că avea probleme cu digestia. De la napolitane. E luată la întrebări de către asistente. De ce a plecat? Cineva cheamă balneologul. Acesta vine surprinzător de repede şi preia pacienta. Îi înfige urgent furtunul de oxigen în nas. După 5 minute îi administrează şi două medicamente. Pe reţetă. O îndeamnă să se calmeze. Doctoriţa revine în salon. Pe faţă i se citeşte uşurarea. Deodată se întunecă. Probabil se întreabă: “Da asta nu plecase dracului odată, ce-i cu ea aci?”. Vorbeşte cu balneologul. Se uită spre patul ăleia cu furtunul în nas. Asistentele se împrăştiaseră. Balneologul îi spune pacientei să ia unul din medicamente cum pleacă de aici. Îl va găsi la farmacie. Doctoriţa îşi dă cu părerea că şi de la căldură i s-a făcut rău pacientei. Pacienta se ridică. Vrea să plece. E un pic mai bine. O asistentă îi spune să mai stea puţin cu furtunul. Oxigenul oricum nu se simte. Balneologul insistă să ia medicamentele. Unul cum ajunge la farmacie şi unul seara. Pacienta le mulţumeşte. Bine că nu i-au făcut vreo injecţie. N-o intrebaseră dacă mai luase ceva înainte.

Ultimele două napolitane. Doctoriţa mănâncă...Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  30.06.2008. 23:53

Comentarii

dj cioby
15.02.2011. 23:44

sunt absolut scarbit de sistemul medical din romania personalul de acolo te trateaza ca pe ultima scursura. Sunt satul de figurile asistentelor care tot timpul te iau tare si de doctorii care pentru a salva viata cuiva asteapta spaga. URAT, RUSINE

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: