Vai de UPU nostru! - Editorial - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Editorial · Vai de UPU nostru!

Vai de UPU nostru!

claudiu_m

Claudiu Matei
claudiu.matei @ scandaldegorj.ro

Dacă aşi fi un legiuitor aşi legifera şpaga în spitale. Măcar ştii pentru ce dai banii. De indolenţa şi incompetenţa unor medici cred că v-aţi săturat. Păi altfel s-ar mişca doctorul dacă ar vedea tufla în buzunar şi în caz de reuşită ar fi sigur că i-ar reveni măcar jumătate din ea. În condiţiile actuale, ca să-i ridici de pe scaun pe unii umflaţi în halate albe ori să-i responsabilizezi puţin, ar trebui să intri în spital cu bâta.

Ce-i aia responsabilitate în faţa suferinţei umane? Îi doare-n cot pe unii medici. Nu ştiu ce-i aia umanitate sau competenţă. Mai ales în Gorj, majoritatea lor sunt de un dezinteres, superficialitate şi incompetenţă care mă sperie. Vor salarii cât mai mari, deşi îşi rotunjesc veniturile prin neruşinarea de a condiţiona efectuarea prestaţiilor medicale de acordarea unor sume de bani. Nu se satură niciodata! Până şi infirmiere şi asistentele “aşteaptă”. Mi-e scârbă!

Să nu aveţi ghinionul să păşiţi în “urgenţele” (UPU) de la Tg-Jiu pe tura doctoriţei Voichiţa Crăciun Puiu că e mare belea. Ve-ţi avea ocazia să vedeţi o cucoană cu coc, care stă pe scaun şi bagă în fizic. Păcat că nu se mai uită în oglindă din când în când. I-ar trebui una 3D. Să nu credeţi că cucoana are vreo treabă cu actul medical. Nu. Şade şi mănâncă, doar atât. Nici măcar nu prea vorbeşte. N-ar timp să mănânce. E o doamnă calmă, zâmbăreaţă, nu se răţoieşte la nimeni. E doar o damă în albastru, care stă pe scaun şi mănâncă tacticos napolitane cu ciocolată şă nu-şi ia rujul. Iniţial am confundat-o cu o telenovelistă căreia i s-a făcut rău când a văzut că rolul principal o înşeală pe nevastă-sa cu gagica cea rea şi a venit pentru un calment. Nu purta ecuson. Apoi am realizat că stătea pe scaunul central şi trebuia să fie doctorul, iar cele în albastru mai deschis şi multe, foarte multe, sunt asistente. De ce vă spuneam că nu prea are trebă cu medicina, pentru că n-a fost în stare s-o pună pe o asistentă să facă unui bolnav măcar o injecţie sau să-i administreze o pastilă. De fapt la un program de pregătire, pentru o specializare, nota abia i-a trecut de 8. Cam mică pentru un medic la Urgenţă, nu? Dacă spuneam că suntem ziarişti sau pila cuiva se agita toată, aşa, dacă mergi ca un simplu muritor, şi a-i toate şansele să ţi se-ntâmple asta, nu se deranjează gagica.

Bine şi balneologul Cărăşel, o fi el medic renumit, dar nu e suficient să ai un nume ca să fi un doctor bun. Poate pe vremea când şi-a făcut un nume reumatismul se trata cu pişu de fată mare însă acum au apărut medicamentele. Păi dacă un doctor aşa renumit tratează o criză de hernie de disc cu oxigen şi reţete şi nu ştie să facă ceva să amelioreze acea criză, renumele său ar cam trebui să se pensioneze.

Nu-mi iese din minte un băiat care a plecat cu o plasă cu sticle goale şi a revenit în secţie cu aceeaşi plasă cu sticlele pline. L-o fi toropit căldura sau îl chema Petre? Şi mă tot întreb ce i s-o fi întâmplat unei gagici, asistentă, care avea o problemă cu lăţeii şi-l tot întreba pe unul, cu care stătuse în pat după un paravan, de chestia asta. În rest e frumos la UPU, aparatură sofisticată, răcoare, curăţenie, dar să nu ajunge-ţi pe acolo.

Măi să fie şi tocmai mă pregăteam să-i laud pe cei de acolo. Mai exact pe o doamnă care, într-o noapte, chiar şi-a făcut meseria aşa cum trebuie.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  30.06.2008. 23:56

Comentarii

nina
16.04.2012. 23:18

Aveți dreptate!Prea multe asistente la UPU și prea prost pregătit.Subscriu celor spuse în comentariul anterior.Ne mai credem și mari doamne.

nina
29.02.2012. 02:49

Tot la upu e si o asistenta- POPOVICI DANA,o... ce omoara oamenii.Am fost si mi s-a infectat rana pe care mi-a curatat-o.Am înteles ca se ocupa de domnii doctori,nu de meserie.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: