Liderul romilor, Nelu Pavel coleg la master cu deputatul Militaru
Mai mulţi politicieni şi primari s-au apucat serios de studiu. Coincidenţa face că, în cazul unora dintre aceştia, „inteligenţa” creşte numai după ce acced în funcţii importante. Deputatul Severus Militaru, primarii de la Săuleşti şi Bengeşti Ciocadia, dar şi consilierul judeţean Nelu Pavel sunt studenţi la master în cadrul Universitatăţii „Constantin Brâncuşi”.
De la 1 la mate, student la master
Nelu Pavel, consilier judeţean şi lider al Partidei Rromilor Gorj a fost respins, de trei ori, în urmă cu câţiva ani, atunci când a susţinut examenul de bacalaureat. La vârsta de 36 de ani, Pavel a reuşit să termine liceul însă, trei proba de matematică de la BAC i-a pus mari probleme câteva sesiuni la rând. De la nota 1, punct acordat din oficiu doar pentru că a copiat subiectele de pe tablă, Pavel a evoluat până aproape de 4, mai exact la 3,85, în final, după a treia încercare, reuşind să scape de funcţiile bijective şi asimptote.
Între timp, cariera lui Pavel a cunoscut şi ea o evoluţie pe măsură, doar liderul rrom era de acum om cu BAC-ul luat. De la ales local şi consilier al mai multor prefecţi, acesta a ajuns în Consiliul Judeţean Gorj şi, la un moment dat, consilier al preşedintelui Ion Călinoiu. Cum funcţia cerea de acum studii mai înalte Pavel s-a hotărât să urmeze şi o facultate, pe care a şi absolvit-o, iar de anul trecut e student la master. Pe bune! La Universitatea „Constantin Brâncuşi”, Facultatea de Administraţie Publică şi Studii Politice Comparate, specializarea Administraţie Publică. Consilierul judeţean a intrat cu media 5,71, pe un locul rezervat rromilor plătit de la buget şi se poate mândri că este coleg cu câteva personalităţi ale judeţului.
Deputatul Militaru şi primarii Geogia şi Drăghici, viitori masteranzi
Deputatul Severus Militaru este şi el student la master, dar la administraţie publică europeană. Nici Militaru nu a prea fost interesat de studii până nu a ajuns lider de sindicat. Până prin 1995, când a devenit inginer, a fost lăcătuş mecanic la cariera Roşiuţa. În 2000 a absolvit şi Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „ Constantin Brancuşi” Târgu Jiu şi era angajat ca inginer tehnolog, însă la câteva luni după ce a fost ales deputat pretenţiile au crescut, aşa că a prins un loc plătit de la buget şi acum e deja la finalul anului doi de studiu.
Primarul democrat liberal de la Săuleşti, Constantin Rucsanda Drăghici este şi el coleg de master cu şeful său de partid. Acesta e abia în anul I, la aceeaşi specializare ca Militaru şi a intrat pe un loc cu taxă, cu media 8,95.
Primarul PSD de la Bengeşti Ciocadia, Victor Geogia, vrea şi el să-şi completeze studiile aşa că e coleg de grupă cu colegul său portocaliu la administraţie publică europeană unde a intrat cu 9,16.
Subprefectul Romanescu coleg de an cu Tudor jr.
Dar nu numai politicienii îşi completează studiile ci şi cadrele UCB. Câteva dintre aceste s-au înscris la master chiar la instituţia la care predau.
Decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Litere, profesor universitar doctor Moise Bojincă, lector universitar doctor Alin Gavrilescu sau conferenţiar universitar, Marcel Romanescu, subprefectul judeţului Gorj, sunt studenţi la master. Primii doi la administrarea şi conducerea unităţilor de învăţământ, iar subprefectul la sisteme administrative şi relaţii internaţionale. Subprefectul a intrat cu media 8,47 pe un loc bugetat. Coleg cu acesta este şi consilierul local Adi Tudor, intrat tot pe un loc plătit de la buget, cu media 8,70.
Claudiu Matei
Recomandă acest articol:
18.07.2011. 19:53
Comentarii
bani.
bani.
bani.
.....
.....
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu