Deputatul Militaru şi UMR Rovinari, lideri în topul donatorilor pentru partid - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Deputatul Militaru şi UMR Rovinari, lideri în topul donatorilor pentru partid

Deputatul Militaru şi UMR Rovinari, lideri în topul donatorilor pentru partid

Listele cu sumele provenite din finanţările private ale partidelor în anul 2009, an în care au avut loc mai multe campanii electorale, publicate în Monitorul Oficial, arată cine sunt persoanele şi firmele darnice cu formaţiunile politice locale şi dacă au beneficiat de susţinere pentru ocuparea unor funcţii publice.
Nu vă aşteptaţi să-i cunoaşteţi pe toţi aşa zişii sponsori de partid pentru că legea 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale spune că e obligatoriu să fie declaraţi doar cei care donează mai mult de zece salarii de bază minime brute.

Cârciumaru, lider şi la cotizaţiile către partid

Patru membrii ai PSD Gorj au plătit cotizaţii care au depăşit cuantumul impus de lege pentru a fi declarate ulterior. Preşedintele Florin Cârciumaru a plătit cotizaţie la partid, anul trecut, de vreo şase ori, suma totală ajungând la 14.800 lei. Viceprimarul Gabriel Sanda, cel care are în administrare visteria partidului, a cotizat şi el 6.110 lei. Consilierul local Aurel Popescu, om de afaceri de altfel, a cotizat şi el la partidul care-i oferă sprijin 6.150 lei. Aceeaşi sumă, în trei tranşe, a cotizat şi proaspătul membru PSD, Laurenţiu Ciurel, fost director al CE Rovinari în timpul guvernării PNL. Ciurel a fost numit vicepreşedinte al PSD la finele lunii trecute, decizia stârnind nemulţumire în rândul social-democraţilor cu ştate vechi în partid. Curios este faptul că pe lista PSD Gorj nu apar nume sonore ale partidului, cum ar fi cel al preşedintelui executiv Ion Călinoiu, în schimb apare numele fostului vicepreşedinte Eugen Vâlceanu, care a donat partidului, cu trei luni înainte de a-l părăsi, 10.000 de lei.


Morega, singurul cu banul în PNL

Organizaţia judeţeană a Partidului Naţional Liberal pare să nu fi avut, în 2009, decât bani pentru curentul electric de la sediu şi pentru apa plată de protocol. Deşi sunt destui oameni de afaceri în conducerea filialei judeţene dar şi în cea municipală, singurul care a adus bani la partid a fost Dan Ilie Morega, 11.100 lei. S-au cam dus vremurile când partidul era la putere şi personaje cu pretenţii de politicieni mişunau pe la sediul partidului cerşind susţinere pentru câte o funcţie contra unei donaţii consistente.

Militaru, fără număr pentru PDL

La PDL Gorj anul trecut nu a fost unul de criză. Cei mai mulţi bani i-a adus la partid, în 2009, deputatul Severus Militaru, 20.500 de lei, în trei tranşe. Acesta este urmat de către  preşedintele  Agenţiei Române pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale, Marcel Hoară, consilierul judeţean Elena Cojocaru şi de liderul organizatiei de tineret a PD-L Gorj, Dan Gavrilescu, cu câte 12.000 de lei fiecare. Deputatul Cosmin Popescu a adus la partid, în februarie şi octombrie, anul trecut, 3.000, respectiv 7.000 de lei. Inspectorul general adjunct al IŞJ Gorj şi directorul Bazei de Aprovizionare a SNLO, Iustin Moţa, au cotizat cu câte 9.000 de lei fiecare. Cu câte 7.000 de lei în contul partidului au contribuit primarul oraşului Rovinari, Dorin Filip, fostul viceprimar de la Turceni, Ion Biriboiu, fostul director al Minprest Serv, Ion Dragu şi preşedintele Consiliului de Andministraţie al Complexului Energetic Turceni, Liviu Câlniceanu.
Gore Popescu, directorul EM Rovinari, Vasile Picioruşi, directorul RAR, directorul Spitalului Judeţean, Gheorghe Neaţă, şefa Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Gorj, Gabriela Liao, consilierul judeţean Dumitru Mareş şi Directorul de resurse umane de la CE Turceni, Corneliu Gârjoabă, au adus şi ei la partid câte 6.000 de lei fiecare.

UMR a „investit” 3 miliarde în PDL

Directorul economic al CE Turceni, Ionel Manţog, fost lider al democrat liberalilor gorjeni a adus, anul trecut, în contul partidului 11.500 lei. Aceeaşi sumă a cotizat la filiala doljeană şi viitorul director al Electra, Constantin Bălăşoiu. Coincidenţă sau nu, actualul director al CE Craiova, Bălăşoiu, a achitat suma într-o singură tranşă, la finele lunii octombrie.
Legături cu judeţul vecin au şi două donaţii venite din partea a două firme. E vorba de SC Popeci Utilaj Greu Craiova, care a donat filialei Dolj a PDL 90.000 de lei, iar SC UMR SA Rovinari, firmă cu acelaşi acţionar majoritar, parte a Grupului de firme Popeci, a donat organizaţiei democrat liberale de la Gorj 300.000 de lei. SC Cazare Cantine Motru apare şi ea pe lista celor care au donat PDL Gorj, dar nu bani ci bunuri în valoare de 6.444 lei.
Artego SA a donat şi PSD şi PDL câte 50.000 de lei, în matrie, respectiv noiembrie, anul trecut.

Neli Matei
neli.matei@scandaldegorj.roRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  19.04.2010. 06:55

Comentarii

viorel
07.06.2010. 23:02

******* rascol

Maricica
25.04.2010. 23:53

Toti sunt niste mizerii.

cipi
25.04.2010. 21:37

Marcel Hoară a dat 12.000 de lei ca sa il lase sa apara iar la TV da uite ca a pierdut trenul.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: