Lovitură PENALĂ pentru primarul Jurebie! Dipensarul și casa de cultură din Săcelu, vândute de edil la preț de cotețe, revin primăriei
Încercarea primarului Jurebie Florin Dorin, de a trece din domeniul public al comunei Săcelu în propria stăpânire, prin intermediul unor apropiaţi, atât Dispensarul uman al comunei Săcelu cât şi Casa de Cultură, a eşuat. Asta, urmare a unei sentințe definitive a Tribunalului Gorj, date luna trecută. Reamintim însă că ambele imobile au fost vântute în vara lui 2017, deși s-a dovedit că respectivele clădiri fac parte din domeniul public și nu puteau face obiectul vânzării lor către afaceristul bucureștean și o firmă din Vâlcea care au pus, ilegal, mâna pe construcții.
Ambele imobilele din Săcelu au fost vândute în vara lui 2017, la preţ de coteţe, deși dispensarul fusese reabilitat cu fonduri europene, printr-o licitaţie publică organizată de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj. De altfel, AJFP pusese sechestru pe imobile pentru recuperarea prejudiciului realizat de fostul primar al comunei, Rentea Dănuţ, aflat atunci în detenție la Penitenciarul Târgu-Jiu, condamnat fiind pentru fapte de corupție. AJFP a încercat de două ori să vândă imobilele și a scăzut, de fiecare dată, prețul infim de vânzare.
50.000 de lei o clădire cu etaj și aproape 400 mp de teren
Dispensarul uman, reabilitat în perioada 1996-1998 de autoritățile locale cu fonduri europene ajunge să fie înstrăinat cu doar 50.000 de lei unui bucureștean care mai deținea o proprietate în Săcelu. Este vorba de clădirea în suprafață de 172 metri pătrați, reprezentând dispensarul comunal, pentru prețul de 51.850 lei (exclusiv TVA), împreună cu terenul intravilan aferent, în suprafață de 385 metri pătrați, prețul de pornire fiind de 4.250 lei (exclusiv TVA). La ultima licitație s-au înscris două persoane: Lunceanu Ionuț și Profir Constantin, ultimul fiind vecinul din copilărie al primarului Florin Jurebie. Evident că dispensarul este câștigat de vecinul Profir.
După ce a plătit cei 50.000 de lei la Trezoreria Novaci, instituția care a organizat licitația, Profir a devenit din mai 2017, proprietarului dispensarului, clădire cu etaj, reabilitată din fonduri europene, vândută însă de instituție în contul prejudiciului creat de Rentea, localității. De altfel, Jurebie a avut grijă după să o angajeze și pe fiica lui Rentea în Primăria Săcelu.
Profir este obligat acum să renunțe la proprietate.
Casă de cultură la preț de 85.000 de lei
Tot atunci s-a vândut și casa de cultură care are 291 metri pătrați, iar prețul de pornire la licitației a fost în luna mai de 85.900 lei (exclusiv TVA). De asemenea, clădirea avea și un teren intravilan de 972 metri pătrați situat în Săcelu, proprietatea având și ea, ca preț de pornire, 10.750 lei (exclusiv TVA). Casa de cultură a fost însă și ea reabilitată, numai tâmplăria și acoperișul făcând acum câteva miliarde. În interior s-au făcut, de asemenea, amenajări noi. În incinta fusese amenajat un muzeu, biblioteca și, când impunea situația, o sală de votări.
Clădirea și terenul aparțin însă, după licitație, unei firme din Vâlcea, care a făcut o adevărată afacere imobiliară obținând proprietatea respectivă. Și firma respectivă este obligată să redea proprietatea comunei.
AJFP dezinformată de Jurebie!
Prin acțiunile făcute, anulate însă de instanță, primarul Jurebie Florin Dorin a demonstrat doar că a vrut să prindă doi iepuri. Mai exact, să recupereze prejudiciul făcut de condamnatul Rentea comunei Săcelu prin vanzarea Dispensarului şi a Casei de Cultură (salvându-l pe Rentea Dănuţ, deşi procesul penal se finalizase si s-a stabilit vinovat respectivul, fost primar), iar pe de altă parte să faciliteze ,,cumpărarea” lor tocmai de prietenii săi, fapt ce l-a făcut să dezinformeze Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj. Mai exact, Jurebie nu a informat AJFP că acestea fac parte din domeniul public al comunei şi nu pot face obiectul vânzării respective.
Procesul finalizat recent, în sensul că s-a respins acţiunea Administraţiei Judeţeane a Finanţelor Publice Gorj, de a fi introduse cele două imobile în domeniul privat, schimbă total datele problemei.
Instanţa a stabilit astfel că acestea rămân în domeniul public, potrivit sentinţei civile nr. 922/05.11.2018 pronunţată de Judecatoria Novaci, în dosarul nr. 2083/267/2017, sentință rămasă definitivă prin Decizia nr. 478/04.04.2019, pronunţată de Tribunalul Gorj.
Rentea executat silit pentru prejudiciul de 600.000 de lei
Astfel, AJFP Gorj va trebui să anuleze licitaţia şi să se îndrepte cu acțiune penală împotriva primarului Jurebie Florin Dorin, care a furnizat date false cu privire la regimul juridic al celor două imobile.
Cu privire la recuperarea prejudiciului creat de Rentea Dănuţ, AJFP Gorj a început deja executarea. Rentea a fost condamnat la 5 ani cu executare pentru faptele de corupție făcute în 2004 prin manevrarea fondurilor SAPARD. La momentul reținerii, Rentea era consilierul personal al primarului Jurebie.
La alegerile europarlamentare dfin 26 mai, PSD, organizație condusă de Jurebie, a pierdut în fața PNL.
Recomandă acest articol:
04.06.2019. 05:00
Comentarii
jerebe ai pus-o nici secre nu te mai salveaza ,doar te mai amigeste si ea ca doar are vechile metehne .....deprinse la narcise..
Finantele trebuie sa raspunda penal, cum au putut organiza licitatie fara sa ia extras de carte funciara de la OCPI.
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu