Plagiatorul Andrei, luat de bun de către Condescu pentru imaginea Clubului Pandurii
Liviu Andrei este omul zilei în Gorj, mai ales că a reuşit să învrăjbească persoanje importante de la nivelul judeţului, odată cu revenirea sa pe plaiuri gorjene, direct într-un post de conducere, aşa cum i-a hărăzit soarta şi altele în ultimii ani, deşi există mulţi care susţin că doar compromisurile politice sunt cele care i-au asigurat o carieră de succes.
Funcţia de manager general la Clubul Pandurii vine ca o salvare pentru cel care ar fi ajuns în curând şomer de lux după ce, fără susţinerea de care a dovedit şi în alte ocazii că are neaparat nevoie, n-a reuşit să câştige concursul pentru reocuparea funcţiei de subprefect de Bucureşti, iar pe plan universitar lucrurile merg cum nu se poate mai rău.
Consiliul de Etică a decis indubitabil că Andrei a plagiat lucrarea unei foste angajate, ceea ce poate avea consecinţe nefaste: retragerea titlului de profesor universitar şi demiterea. Şi uite aşa postul oferit de către Marin Condescu vine ca o mană cerească.
Andrei, perdant...
Absent o perioadă din peisajul autohton, timp în care a fost înalt funcţionar public în Bucureşti, Liviu Andrei s-a întors în forţă în judeţ stârnind chiar o furtună după ce a fost numit, verbal deocamdată, manager general al Clubului de Fotbal „Pandurii – Lignitul” Tg-Jiu.
Nu l-ar fi deranjat încă un mandat de subprefect în Capitală, dar nu l-a mai ajutat nimeni să se urce pe scaunul mult prea înalt pentru a fi capabil să se caţere singur. Fostul profesor de sport ajunsese subprefect cu detaşare în august 2012, după ce, cea care ocupase această funcţie anterior fusese promovată .
În octombrie, acelaşi an, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a scos postul la concurs, moment destul de delicat pentru Liviu Andrei care a trebuit să-şi demonstreze priceperea în ale administraţiei publice în luna noiembrie, deşi pricepere e mult spus având în vedere că n-a reuşit să obţină la examen o notă mai mare de 7, aşa că a pierdut postul.
Fostul subprefect şi prefect de Gorj s-a declarat nemulţumit de rezultatul concursului şi l-a contestat, iar în luna ianuarie 2013 susţinea că examenul a fost anulat şi urmează să se organizeze încă unul în martie-aprilie, lucru care nu s-a mai întâmplat.
Înfrânt de lipsa cunoştinţelor în materie de administraţie, cu toate că ultimii ani şi i-a petrecut lucrând în acest domeniu, Liviu Andrei se consola cu ideea că măcar postul de profesor universitar nu i-l poate lua nimeni, dar ghinionul l-a lovit din nou.
...şi plagiator
În toamna lui 2011, o fostă angajată a Prefecturii Gorj, Teodora Vătuiu, reclama faptul că, prefectul de la acea vreme, Liviu Andrei i-a copiat o lucrare pe care a prezentat-o la absolvirea Institutuşui Naţional de Administraţie dar şi la concursul pentru profesor la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad. Reclamaţia femeii şi documentele depuse au fost analizate de către Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării din cadrul Ministerului Educaţiei.
După ce proiectul susţinut de către Liviu Andrei la terminarea cursurilor INA, promoţia iulie 2009, a fost confruntat cu cel al Teodorei Vătuiu, absolventă a aceloraşi cursuri în martie acelaşi an, Consiliul de Etică a stabilit că cele două creaţii seamănă izbitor în proporţie de 50%. Cartea lui Liviu Andrei, „Managementul Strategic al administraţiei publice şi al proiectelor europene” are capitole întregi copiate din lucrarea Teodorei Vătuiu. Cartea respectivă a fost adăugată de către Andrei şi în CV la angajarea ca profesor universitar la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, ca şi contribuţie ştiinţifică.
Verdictul în cazul plagiatului a venit în 2012 şi în mod normal ar trebui să atragă după sine retragerea titlului de profesor universitar de către Ministerului Educaţiei şi desfacerea contractului colectiv de muncă din partea universităţii.
Deocamdată, nici unul din cei trei miniştrii ai Educaţiei, care au deţinut această funcţie din martie 2012 nu au dispus o asemenea măsură, însă oricând există această posibilitate.
Deci, la capitolul pierderi, Liviu Andrei nu poate contabiliza nimic, deoarece atât postul de funcţionar public, cât şi cel de profesor universitar sunt în pericol.
Ce câştigă Andrei?
În astfel de condiţii incerte propunerea lui Marin Condescu pentru reîntoarcerea oarecum la rădăcinii, având în vedere profilul sportiv al clubului, a fost tot ceea ce-i trebuia lui Liviu Andrei. Funcţia de manager general îi va aduce bani şi capital de imagine, ceea ce echivalează cu o revenire în politică, cel mai probabil la PNL, acolo unde se află doi dintre susţinătorii săi, cei care au negociat ca fostul pedelist să deţină funcţia de subprefect de Bucureşti în guvernarea USL.
Neli Matei
Recomandă acest articol:
01.10.2013. 00:14
Comentarii
aceleasi ILEGALITĂȚi a comis si la Inspectoratul Scolar Gorj, plus IMPOSTURA de „prof. universitar” si a unui „doctorat” PLAGIAT, impostor notoriu...
Alo, JUSTITIA, pana unde muschii acestui „trantas” se pot intinde... plapoma este o batistuta fata de hectarele de infractionalitate pe care se lafaie Liviu Andrei, fost...,fost....,fost...
Dumnezeu sa îl vada si sa îl pieptene dupa cum merita.....
Cercetati activitatea lui Liviu Andrei la Clubul Scolar Sportiv din Tg-Jiu si veti vedea abuzurile facute de acest hot si mincinos notoriu! Puteti sa obtineti informatii si din arhiva judecatoriei Tg-Jiu privitor la perioada in care Liviu Andrei facea trafic cu masini din strainatate ...incalcand cu seninatate tocmai legea, iar acum pozeaza in aparatorul ei? Cine il mai crede pe acest farsor care minte cu atata dezinvoltura precum respira?
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu