Afaceristul Izvoranu și Mădălina Berbecel cer miliarde de la clubul de fotbal Pandurii
În momentul în care a fost înlăturat de la conducerea clubului de fotbal Pandurii, Marin Condescu s-a lăudat că lasă în visteria echipei trei milioane de euro. În realitate, acesta a lăsat o gaură de peste un milion de euro.
Pe adresa clubului Pandurii au sosit, în ultimul timp, tot felul de facturi pentru plata unor lucrări care nu au legătură cu activitatea sportivă. Clubul a fost somat să achite contravaloarea unor foraje efectuate în localitatea Baniu, acolo unde Condescu și-a amenajat o fermă de capre, împreună cu odraslele unor foști directori de minerit și energie cu care este asociat.
De asemenea, Mădălina Berbecel, partenera de afaceri a lui Marin Condescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, a solicitat clubului Pandurii să-i achite în jur de un miliard și jumătate de lei vechi pentru lucrări de renovare efectuate la fostul sediul al unei televiziuni la care clubul este acționar cu 15%. În factură nu se precizează și locul unde au fost executate lucrările, iar noua conducere a clubului nu a depistat vreun contract în baza căruia au fost executate lucrările.
De asemenea, omul de afaceri Constantin Izvoranu solicită trei miliarde de lei de la Pandurii pentru construirea unor chilii la o mănăstire. Conducerea clubului nu va face plățile solicitate, pentru că nu au fost găsite contractele în baza cărora se solicită banii.
Pandurii a plătit peste un miliard pentru foraje
Clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu a plătit, anul trecut, peste un miliard de lei vechi pentru realizarea unui foraj în localitatea Baniu, acolo unde Condescu deține o fermă în care crește capre dar și alte animale. Lucrarea plătită de Pandurii și executată de o firmă din județul Timiș nu are nicio legătură cu activitatea sportivă a echipei, astfel că se află în atenția oamenilor legii. Pandurii a plătit și alte lucrări de acest gen.
Contractul de execuție lucrări a fost încheiat în urmă cu un an între Pandurii și societatea Elkana din localitatea Moșnița Nouă, din județul Timiș. Valoarea acestuia este de aproape 100.000 de lei, fără TVA, pentru realizarea unui foraj de alimentare cu apă în localitatea Baniu, care, aparent, nu are nicio legătură cu echipa de fotbal sau cu activitatea fotbalistică. Documentul este înregistrat în contabilitatea clubului Pandurii și poartă ștampila echipei, ca beneficiar. În realitate, beneficiar al forajului este Marin Condescu, cel care a ocupat, până nu demult, funcția de președinte al clubului Pandurii.
Salarii restante către fotbaliști
Anul trecut, clubul Pandurii a cheltuit nu mai puțin de 9,4 milioane de euro, având, probabil, cel mai mare buget din tot campionatul primei ligi de fotbal. Cu toate acestea, fosta conducere a uitat să achite mai multe drepturi salariale către mai mulți fotbaliști. Plățile restante, în sumă de câteva sute de mii de euro, au fost achitate de actuala conducere.
„Toată lumea trimite într-o veselie facturi la club care sunt acceptate la plată, nu se mai opresc. Nu știm ce o mai fi semnat Condescu înainte. La complex ne-am confruntat cu acest gen de activități, pentru că și acum achităm facturi din 2009 și 2010“, a spus Laurențiu Ciurel, manager al Complexului Energetic Oltenia.
Bugetul echipei Pandurii pe 2014, diminuat
Din cauza plăților apărute din neant, bugetul clubului de fotbal Pandurii pe acest an va fi afectat. Toți acționarii au aprobat fondurile pentru acest an care vor intra în contul clubului, astfel încât sumele nu mai pot fi suplimentate. În consecință, bugetul va fi diminuat semnificativ cu sumele pe care clubul va fi obligat să le achite.
Cea mai mare parte a contractelor găsite până acum poartă două semnături: cea a lui Marin Condescu și a Mădălinei Berbecel.
Mădălina Berbecel, administrator la Hotelul Mina în baza unui contract expirat
Mădălina Berbecel s-a ocupat fără niciun drept de administrarea Hotelului Mina pentru că documentul în baza căruia a luat în comodat baza turistică este expirat din anul 2007, astfel încât de aproximativ șapte ani nu mai are nicio valabilitate. Contractul poartă două semnături, a lui Marin Condescu și a Mădălinei Berbecel, reprezentanta societății Tursind Min SRL. Contractul a fost încheiat în toamna anului 2005 şi prevedea, la ultimul capitol, și perioada de valabilitate: „Modificarea contractului se face prin acordul scris al părților, perioada de valabilitate fiind de doi ani, cu posibilitatea de prelungire sau micșorare prin act adițional“, se mai arată în contract.
Hotelul nu mai funcționa
Hotelul Mina nu mai funcționează de mai mult timp din cauza că totul se degradase, deși Mădălina Berbecel își luase angajamentul ca totul să fie funcționabil: „Comodatarul se obligă să efectueze activitatea de exploatare, îngrijire și întreținere a utilajelor și mobilierului din bucătărie și hotel“, se arată în contractul de comodat încheiat în anul 2005.
37% din hotel a fost cumpărat de CEO
Complexul Energetic Oltenia a devenit proprietar pe o parte însemnată a Hotelului Mina de la Rânca. Complexul a achiziţionat, de la lichidatorul societății Olservmin intrată în faliment, 37 % din hotel, la care se adaugă 23% aparţinând clubului Pandurii.
Complexul Energetic Oltenia a plătit lichidatorului judiciar aproximativ cinci miliarde de lei vechi. Noul proprietar deţine controlul asupra hotelului, alături de clubul Pandurii. Un scandal de amploare a fost provocat de Mădălina Berbecel, care susţine că este administrator al hotelului, în momentul în care i s-a cerut să predea patrimoniul.
Mircea Andrei
Recomandă acest articol:
11.03.2014. 05:00
Comentarii
Acest articol n-are nici un comentariu.
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu