Firma cumnatului purtătorului de cuvânt al primarului Romanescu, conectată la lucrări din bugetul municipalității - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Firma cumnatului purtătorului de cuvânt al primarului Romanescu, conectată la lucrări din bugetul municipalității

Firma cumnatului purtătorului de cuvânt al primarului Romanescu, conectată la lucrări din bugetul municipalității

Imaginați-vă bugetul orașului Tg-Jiu ca pe un tort mare din care, anual, o felie consistentă ajunge la câțiva oameni de afaceri bine ancorați în Primăria Municipiului Tg-Jiu, prin rubedenii care împart banii publici, care semnează, efectiv, documentele de plată, prin cei care atribuie contracte de lucrări și servicii sau prin intermediul unor persoane aflate în imediata apropiere a primarului Marcel Romanescu.

Aceste lucruri care se întâmplă în ograda lui Romanescu pot să-i afecteze iremediabil imaginea de ”preacinstit”, pe care și-a construit-o în ani de zile, de când ocupă funcții publice, însă tocmai cea care ar trebui să-i consolideze această imagine, Anamaria Ianc, purtătorul de cuvânt al primarului, are și ea o rudă apropiată conectată la bugetul municipalității.

Unde se duc banii orașului, când se duc

Elfancons SRL a fost înființată la data de 6 martie 2015 avându-l ca unic asociat pe Laurențiu Dolofan și sediul în Tg-Jiu, strada Garofiței, la etajul 1 al unui bloc din zonă, la apartamentul 9, însă în spatele firmei se află Ionuț Dragoș Oprișe, cumnatul purtătorului de cuvânt al primarului Romanescu, Anamaria Ianc.

În acest fel se explică faptul că, colaborarea cu Primăria Tg-Jiu a început firav, abia în acest an, pe 18 iunie, când i-a fost atribuită, prin încredințare directă, reparația Grădiniței ”Lumea Copiilor”, o lucrare mică în valoare de 6.667 de lei și a continuat cu alte două lucrări minore de reparații și igienizări, în luna septembrie, la alte două grădinițe din municipiu, suma cifrându-se tot în jurul a 6.000 de lei.

Tunul pentru firma soțului surorii purtătoarei de cuvânt a lui Romanescu a fost tras pe 22 august a.c, când Elfancons SRL a câștigat, printr-o prucedură simplificată, contractul pentru extinderea Școlii Generale ”Al. Ștefulescu”, în valoare de 1.164.912 de lei.

De fapt, Elfancons a mers în asociere, pentru acest contract, cu Romtad SRL a omului de afaceri Emil Roman, firmă de casă a primăriei în anii trecuți. Romtad a contribuit cu cifra de afaceri și experiență similară, iar lucrarea, în totalitate, este executată de firma lui Ionuț Oprișe.

Trebuie spus că, în toți anii de când a fost înființată, totalul cifrei de afaceri al firmei se situează cu mult sub valoarea contractelor cadonate, în acest an, de către Primăria Tg-Jiu, cu girul Serviciului de investiții.

Legătura irefutabilă și o condamnare pentru evaziune fiscală

În aparență, între Elfancons SRL și Ionuț Dragoș Oprișe nu există nici o legătură, însă istoricul acestuia de afacerist demonstrează, indubitabil contrariul.

În anii trecuți, Oprișe a fost asociat și administrator al D&C Dioinvest SRL și s-a ocupat efectiv de activitatea firmei Roprindia SRL. Prima societate a fost dizolvată în 2015, iar cea de-a doua, la care unic asociat și administrator era doar soția acestuia, sora purtătorului de cuvânt al lui Marcel Romanescu, este în lichidare judiciară.

În 2017, Ionuț Oprișe a fost cercetat penal și trimis în judecată în două dosare pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, în urma unor afaceri cu firmele unor rromi din Gorj, Dolj și Mehedinți. Cele două cauze au fost reunite la Tribunalul Gorj, iar în luna mai a acestui an, judecătorii l-au condamnat pe cumnatul purtătorului de cuvânt al primarului la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare și un termen de încercare de 3 ani, perioadă în care i-a fost interzis dreptul de a ocupa funcția, de a executa profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii. Acesta este motivul din care Oprișe nu apare, oficial, în documentele Elfancons SRL. Instanța l-a obligat, de asemenea, la plata sumei de 286.795 de lei, în solidar cu cele două firme, D&C Dioinvest SRL și Roprindia SRL, către bugetul de stat, reprezentând obligații fiscale.

De remarcat că, firma D&C Dioinvest SRL a lui Ionuț Oprișe avea sediul în Tg-Jiu, strada Garofiței, la etajul 1 al aceluiași bloc, aceeași scară și în același apartament ”9”, coincidență, exact același cu al Elfancons SRL, societatea conectată, recent, la bugetul public al Tg-Jiului și pe care acesta o controlează prin intermediul lui Laurențiu Dolofan și Dan Calotă, persoane interpuse.

Încă o dovadă în plus...

... la toate acestea este că, însuși Ionuț Oprișe, cumnatul Anamariei Ianc, avea domiciliul la aceeași adresă, din strada Garofiței, după cum reiese dintr-un document emis, anul trecut, de către Administrația Finanțelor Publice Gorj, prin care afaceristul era înștiințat că are de plată suma de 52.000 de lei, în urma angajării răspunderii patrimoniale solicitate de lichidatorul judiciar al uneia din firmele sale falimentare.

Între timp, ca să nu mai poată fi făcută legătura cu Oprișe, firma de construcții Elfancons SRL și-a schimbat sediul la o vilă de pe Strada Dumbrava.

Anamaria Ianc recunoaște legătura de rudenie cu Oprișe, dar nu știe nimic despre apartamentul de pe strada Garofiței și nici dacă cumnatul său se ală în spatele firmei Elfancons SRL.

”Da. Mergem împreună să aflăm. Habar n-am. Dacă vreți, mergem împreună chiar acum să vedem cine locuiește acolo. De ce nu-l întrebați personal”, a declarat purtătorul de cuvânt al primarului Marcel Romanescu.

Silviu StanciuRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  23.10.2018. 00:10

Comentarii

Diana
23.10.2018. 08:09

Doarme din somniferele lui Varvara. Ea conduce primaria. Nu avem primar,avem primarita se pare.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: