Mii de lei din bani publici, în firma verișorului primarului Romanescu. Rotaru, tolerat în funcția de director la Patrimoniu, ca să tacă: Eu nu am nici un amestec în chestiunile astea! - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Mii de lei din bani publici, în firma verișorului primarului Romanescu. Rotaru, tolerat în funcția de director la Patrimoniu, ca să tacă: Eu nu am nici un amestec în chestiunile astea!

Mii de lei din bani publici, în firma verișorului primarului Romanescu. Rotaru, tolerat în funcția de director la Patrimoniu, ca să tacă: Eu nu am nici un amestec în chestiunile astea!

Scandal de Gorj a dezvăluit, în urmă cu o săptămână, cum a băgat primarul Marcel Romanescu, în contul firmei vărului său, Valentin Sichitiu, 600 de milioane de lei vechi, adică toate încasările pe o lună de zile de la parcarea cu plată de la Piața Centrală. Atenția publicului a fost deturnată, interesat, însă spre ”mizilicul” pe care-l încasează firma liberalului Gheorghe Orzan pentru tichetele de parcare, aproximativ 40 de bani. Între timp, Direcția Publică de Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Tg-Jiu a mai direcționat câteva mii de lei către o altă firmă a vărului lui Romanescu, via CEZ, pentru racordarea cu energie electrică a chioșcurilor de taxare din aceeași parcare de la Piața Centrală.

Lecție de diversiune

La scurt timp după preluarea mandatului de primar, în iunie 2017, Marcel Romanescu a declarat că vrea să readucă în patrimoniul municipalității cei 3.900 de mp pe care funcționează parcarea de la Piața Mare, concesionați, în urmă cu 20 de ani, oamenilor de afaceri de la complexul ”Rodna”. Timp de un an de zile, Marcel Romanescu a lăsat impresia că s-a luptat cu consilierii locali PSD-ALDE, pentru preluarea parcării, și a lansat, public, acuze la adresa acestora că sunt mână în mână cu afaceriștii care doresc prelungirea contractului de concesiune. Scandalul a ajuns în instanța de judecată și s-a lăsat și cu plângeri la DNA. În fine, pe 15 decembrie 2018, Primăria Tg-Jiu a preluat parcarea de la Piața Centrală, după expirarea termenului contractului de concesiune al societății comerciale Rodna SRL.

Din acel moment, aplombul de luptător al primarului Romanescu s-a atenuat simțitor, iar peste numai șase zile, pe 21 decembrie, Primăria Tg-Jiu a încheiat un contract cu firma Fevaldan Service SRL, pentru furnizarea și montarea a două ”stații intrare stand alone cu tichete cu cod de bare”, la prețul de 33.745 de lei și a unei ”case asistată de plată”, care a costat 16.575 de lei, adică, în total, 59.880 de lei, prețul incluzând și TVA.

Firma are sediul în satul Rugi, comuna Turcinești și îl are ca unic asociat pe Valentin Vasile Sichitiu, verișorul și vecinul primarului Romanescu, iar cei doi au semnat și contractul de achiziție atribuit prin încredințare directă de către Primăria Tg-Jiu.

Pe 28 decembrie, în ultima zi lucrătoare a anului trecut, societatea a emis factura pentru aparatura de taxare, iar documentul de plată a fost înregistrat la Primăria Municipiului Tg-Jiu, chiar în primele zile ale acestui an.

Merită menționat faptul că, după o lună de la preluarea parcării de către municipalitate, primarul Romanescu a declarat că, în cele 30 de zile s-au făcut încasări de 62.000 de lei. De remarcat faptul că toți banii încasați în prima lună din parcarea de la Piața Centrală au ajuns în contul firmei verișorului edilului.

După ce Scandal de Gorj a devoalat întreaga afacere, surprinzător, atenția publică a fost direcționată, de mare parte din mass-media locale, către liberalul Gheorghe Orzan, a cărui firmă a furnizat 40.000 de tichete de parcare, adică undeva la 40 de bani pentru fiecare carton de parcare, iar contractul semnat de primarul Romanescu cu firma vărului său, pentru 60.000 de lei a trecut în plan secund.

Partea a doua – alte mii de lei pentru firma vărului Sichitiu

Echipamentele de taxare au fost predate Direcției Publice de Patrimoniu (DPP), cea care administrează parcarea de la Piața Centrală, abia pe data de 11 ianuarie a.c..

Lucrurile se complică, în contextul în care, Marian Rotaru, directorul DPP, nu-și mai amintește cu exactitate când a devenit funcțional sistemul de parcare cu tichete și când a luat în primire echipamentele de taxare, se poate vorbi chiar de venituri ilicite. Rotaru spune că din punctul său de vedere nu poate fi vorba de venituri ilicite, chiar dacă de la momentul punerii în funcțiune a sistemului de taxare și până la preluarea efectivă a echipamentelor în patrimoniul DPP au trecut câteva zile. ” Cred că 14-15 decembrie, nu știu exact. Nu cred. Păi ce vi se pare? Din punctul meu de vedere, nu, nu”, a declarat Rotaru.

Cu toate că societatea Fevaldan Service SRL are obiect principal de activitate ”lucrări de instalații electrice”, chioșcurile, în care au fost montate echipamentele furnizate de aceasta, au fost racordate la rețeaua de electricitate de o altă firmă.

Elpromex Consult SRL, societate la care același Valentin Sichitiu, verișorul primarului Romanescu, deține jumătate din părțile sociale, a încasat aproximativ 6.000 de lei, pentru conectarea la reteaua electrică și montare contor a celor două chioșcuri de taxare la parcarea de la Piața Centrală.

Elpromex Consult SRL este un vechi partener al CEZ, iar de această dată banii nu au mai fost plătiți direct de către Primăria Tg-Jiu către firma verișorul primarului Romanescu, ci au ajuns în conturile CEZ care i-a direcționat, ulterior, prestatorului subcontractant.

Directorul DPP recunoaște că instituția a plătit la CEZ pentru lucrările de racordare, dar nu a oferit amănunte în legătură cu firma care a executat, efectiv, operațiunea de racordare și montare a contorului, deși pe parcursul mai multor săptămâni acesta a fost văzut mai tot timpul în parcarea de la Piața Centrală.

”S-au plătit la CEZ. Dă la altcineva să facă legăturile la curent. Nu știu cine și cum le-au făcut. De la firma de la CEZ. Noi am dus documentația la CEZ și CEZ a plătit o firmă care le-a făcut, nu le-am plătit noi. Nu știu exact. Cel puțin eu nu am nici un amestec în toate chestiunile astea”, a ținut să precizeze Rotaru.Marian Rotaru speră că dacă nu oferă amănunte în legătură cu firmele apropiate primarului Romanescu, care s-au abonat la banii publici, din momentul preluării parcării de la Piața Centrală, îi poate schimba opinia edilului care s-a exprimat public, recent, că va lua o decizie în privința directorului DPP, după scandalul ”Pedichiura”, în care acesta a fost implicat în toamna anului trecut.

Justinian NODEARecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  05.02.2019. 02:28

Comentarii

Dan
08.02.2019. 21:36

daca nu era la primarie era totul ok

Okiu
05.02.2019. 19:56

Toți o apă și-un pământ, toți sunt niște hoți...Trebuie să se trezească lumea asta care doarme!

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: