Primarul Romanescu a bătut palma cu miliardarii orașului: amanetează parcările din Tg-Jiu pentru 3.000 de voturi. Iată detaliile afacerii! - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Primarul Romanescu a bătut palma cu miliardarii orașului: amanetează parcările din Tg-Jiu pentru 3.000 de voturi. Iată detaliile afacerii!

Primarul Romanescu a bătut palma cu miliardarii orașului: amanetează parcările din Tg-Jiu pentru 3.000 de voturi. Iată detaliile afacerii!


Primarul municipiului Tg-Jiu, Marcel Romanescu, cel care clama, anul trecut, că nu mai scapă de miliardarii care dețineau, în concesiune, terenul de la Piața Centrală, pe care funcționează parcarea Rodna, pentru ca municipalitatea, prin Direcția Publică de Patrimoniu, să administreze afacerea, a antamat, deja, două terenuri, în zona ultracentrală a orașului, unui ONG, cu un capital social de … 1.500 de lei, care aparține unui grup de oameni de afaceri din oraș. Cu alte cuvinte, Romanescu voia să scape de niște miliardari răi, care plăteau 9.000 de lei, lunar, concesiune, ca să le pună la dispoziție, moca, toate parcările din Tg-Jiu, miliardarilor buni. Ce primește Romanescu la schimb? Doar 3.000 de voturi, cam câți angajați are grupul de interese economice, denumit pompos Asociația Oamenilor de Afaceri Gorjeni (AOAG) 2017.

Declarații contradictorii

Edilul municipiului anunța cu emfază, zilele trecute, primul său proiect, și cel mai măreț, de doi ani, de când ocupă fotoliul de primar: două parcări în Tg-Jiu, una supraetajată, în zona Super 2000, la Piața Centrală și alta, subterană, sub parcul din fața Tribunalului Gorj.

”Suntem, în acest moment, în discuții cu Asociația Oamenilor de Afaceri din municipiul Tg-Jiu și cred că din județul Gorj pentru un parteneriat pe care am putea să-l încheiem pe perioada anilor următori, în vederea realizării parcărilor publice din municipiu. Oamenii de afaceri ar fi dispuși, pe un parteneriat public-privat, să realizeze aceste parcări. Urmează ca în perioada imediat următoare, juriștii din cadrul Primăriei Tg-Jiu, coordonați de domnul secretar, să se întâlnească cu oamenii de afaceri și să vadă, exact, cum se poate realiza un astfel de parteneriat pentru realizarea parcărilor”, a declarat Romanescu.

Fiind vorba de o chestiune care privește patrimoniul orașului Tg-Jiu, primarul are nevoie ca 2/3 dintre consilierii locali să-și dea acordul. Realizând că a gafat în prima ieșire publică pe tema asocierii cu miliardarii, în contextul în care eliminase, din start, orice licitație, Romanescu și-a nuanțat declarațiile, peste numai trei zile. ”Această discuție pe care am avut-o cu oamenii de afaceri care se poate concretiza doar în condițiile în care și consiliul local susține un astfel de proiect. Există două posibilități: contractarea unui credit pentru realizarea unor parcări pe bani publici sau această variantă a unui parteneriat, nu știu, juridic, cum va suna acest parteneriat, poate o licitație, pentru realizarea unor parcări în municipiul Tg-Jiu, la care poate participa oricine”, a afirmat primarul.

Poziția AOAG a fost prezentată într-un comunicat de presă din care se înțelege că afaceriștii vor să intre într-un parteneriat cu o instituție incapabilă să-și gestioneze parcările. ” Luând act că optimizarea situației parcărilor din Târgu Jiu și fluidizarea traficului rutier trenează de foarte mult timp, influențând negativ dezvoltarea orașului ca destinație turistică, i-am propus primarului Marcel Romanescu să identifice soluții urgente, în contextul incapacității evidente a Primăriei Târgu Jiu de a gestiona atât parcările cu plată existente la momentul actual, cât și traficul rutier”, se arată în comunicatul remis presei.

Tot în comunicat, afaceriștii dau soluția pentru realizarea de parcări noi în Tg-Jiu: ” Una dintre soluțiile legale de deblocare a situației actuale ar putea consta în încheierea de parteneriate cu entități private, care să dezvolte parcările cu plată existente și să folosească fondurile rezultate pentru amenajarea altor parcări noi”.

Direcția de Patrimoniu, în aer!

Cu alte cuvinte, afaceriștii nu vor scoate nici un ban din buzunar, doar vor eficientiza actualele parcări, iar din veniturile obținute să realizeze altele noi. De 200 de miliarde de lei vechi, adică aproximativ 4 milioane de euro e nevoie pentru edificarea celor două mari parcări, potrivit primarului Romanescu.

Asta înseamnă că, în momentul în care primăria va externaliza parcările, Direcția Publică de Patrimoniu, cea care, în opinia oamenilor de afaceri, a fost incapabilă să le administreze, pierde unul din cele cinci obiective principale specifice pentru care a fost înființată, iar un întreg compartiment dispare.

Cui a arvunit Romanescu o felie din oraș

Este cât se poate de clar, aspect recunoscut de AOAG în comunicatul amintit, că afaceriștii au avut mai multe discuții cu ”decidenții de la nivel central și local” și i-au propus primarului Romanescu să le dea, în administrare, toate parcările din Tg-Jiu pentru a putea edifica parcarea de la Super 2000 și pe cea de la Tribunal.

Practic, Romanescu este de acord să facă un parteneriat public-privat cu un ONG non-profit, cu un capital social de doar 1.500 de lei care să dețină controlul asupra parcărilor din oraș, fără ca instituția pe care o conduce să poată avea garanții că cele două parcări vor fi construite, și fără a avea o perspectivă clară cu privire la termenul în care acestea să fie date în folosință.

Există speculații cu privire la faptul că miza, pentru care primarul îi oferă parcările din Tg-Jiu unui grup de interese economice, sunt cele aproximativ 3.000 de voturi ale salariaților firmelor care au aderat la AOAG și pe care afaceriștii le pot controla.

Cert este că majoritatea celor din AOAG sunt membri în Clubul Rotary Tg-Jiu sau fac parte din lojile masonice din Gorj.


Lelius Stănușoiu, patronul producătorului de mase plastice Crilelmar SRL, cu afaceri de aproape 4 milioane de euro, anul trecut și 116 angajați, este președintele AOAG și rotaryan cu ștate vechi.Dumitru Mărgeloiu este patronul firmei Mecanoelectrica SRL, cu afaceri de 700.000 de euro, anul trecut, și o medie de 20 de angajați. Mărgeloiu deține poziția de vicepreședinte al AOAG și membru al Rotary Club Tg-Jiu.Pe a doua poziție de vicepreședinte al AOAG este poziționat Călin Lemnaru, cu afaceri de 12 milioane de euro, în 2017, și 230 angajați, pe două dintre firmele sale care activează în domeniul restaurantelor și magazine alimentație publică .Lista cu membri fondatori ai asociației este completată cu Nicu Vasile Mitroiu, cel care deține firma CTM Rânca SRL, care a derulat afaceri de 270.000 de euro, cu doar 2 angajați, în 2017. Societatea lui Mitoiu deține un restaurant și o pensiune la Rânca.


Cornel Eftenoiu, patronul Darcom Group SRL, cea care are afaceri în domeniul librăriilor și în energie de 780.000 de euro și 30 de salariați, este și el la loc de cinste printre fondatori.


AOAG se bazează și pe afaceristul Ion Pau, patronul firmai Koncord Trans SRL, care a făcut 1,6 milioane de euro, are 70 de angajați și se ocupă cu fabricarea mobilei.Gabriel Ardereanu, cel care deține Aprilia SRL, cu afaceri de 2,7 milioane euro, cu dulciuri, face și el parte dintre membri grupului de interese economice.Cătălin Dăneț de la CNC Tech SRL și Ion Daniel Voinea, Vonrep SRL, cei care derulează afaceri de 1,3 milioane euro, respectiv peste 1,1 milioane de euro, închid lista membrilor fondatori ai AOAG.


Dăneț este chiar președintele Rotary Club Tg-Jiu, până în acest an, iar Voinea, membru al clubului.


Aproximativ 40 de firme din Gorj au aderat la AOAG, asociație căreia Romanescu vrea să-i predea cheia orașului și să plece acasă.

redactie@scandaldegorj.roRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  07.05.2019. 10:01

Comentarii

Moko
09.05.2019. 22:55

Deci, prin urmare, asadar, Domnule Primar Romanescu, inca Primar, eu nu stiu pentru ce mai stati in fruntea orasului, cand in oras nu se vede nimic concret in mandatul dvs.: cultură = zero; sport = zero; infrastructura = zero; centura ocolitoare = zero; canalizare zona parc piata centrala = zero; scoli = aproape zero; continuare anvelopare blocuri de locuinte = zero; fluidizare trafic = zero; parcari = zero; transport public european = zero; administratie transparenta in primarie = zero; politie locala = zero; angajari fara cumetrii = zero; bine ca nu aveti si spitale in subordine ca si alea era tot = zero; Concluzia: plecati acasa ca palaria primariei este mult mai mare decat capul dvs. care desi nu e mic, e foarte mic pentru fotoliul de primar, si sa nu credeti ca l-as sustine pe Adiță Tudorel pentru ca si el face parte dintr-o grupare masonica, vrem pe cineva din popor, om simplu, dar al dracului, sa nu plece capul in fata mafiei masonice din oras, cineva cu sânge în c.instalație!

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: