Pechinezul lui Gorun - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Pechinezul lui Gorun

Pechinezul lui Gorun

Claudiu Matei

Rectorul Adrian Gorun şi-a îmbunătăţit, nu demult, colecţia de trepăduşi cu încă un exemplar ales pe criteriul agresivităţii faţă de oricine se ia de stăpânul său. Tern din toate punctele de vedere, Valentin Popa demonstrează toate calităţile unui pechinez supus celui care-i dă de mâncare, dar obraznic cu străinii care tind să-i pericliteze poziţia prin atac la adresa celui care îl îngrijeşte.

Profesor fără grad didactic

ValentinPopaValentin Popa, purtătorul de cuvânt al Universităţii „Constantin Brâncuşi” şi proaspăt uns director al bibliotecii instituţiei, reprezintă o dovada clară a faptului că în Gorjul de azi, mai ales în ograda lui Gorun, nu competenţa îţi dă să mănânci, ci temenelele pe care le faci omului influent pe lângă care te-ai aciuat.

CV-ul lui Popa nu impresionează nici un elev de-a II-a, fiind extrem de sărac la capitolul „performanţe profesionale”. Popa este poate singurul profesor din Gorj care nu şi-a luat nici măcar un grad didactic.

Înainte de 1989, Popa era un oarecare pe la Centrul de Librării, trăind o viaţă anostă până după ’90 când s-a pripăşit alături de fraţii Gheorghe şi Adrian Gorun în Partidul Alianţa Civică. Prietenia cu cei doi i-a adus lui Popa şi noroc pe plan profesional, acesta devenind profesor de latină la actualul Colegiu Naţional „Spiru Haret”, instituţie de învăţământ la care Gheorghe Gorun este director de ani buni.

La fel de inert ca şi limba pe care a predat-o, Valentin Popa nu s-a remarcat prin nimic şi nici n-a dovedit vreo veleitate, aşa că nu şi-a luat nici un grad didactic, rămânând un profesoraş obscur.

Nu demult însă, norocul l-a mai încercat o dată când rectorul Adrian Gorun l-a numit purtător de cuvânt al Universităţii „Constantin Brâncuşi” şi director al bibliotecii. Popa este acum pe punctul de a mai urca încă o treaptă pentru că UCB scoate la „concurs” un post de lector la Facultate de Ştiinţe Sociale, post cu „dedicaţie”, aşa cum se obişnuieşte în bătătura lui Gorun. Materiile în care Valentin Popa va trebui să exceleze pentru a deveni lector sunt: globalizare şi politici internaţionale; istoria presei; romanistica; modalităţi de comunicare media; limba latină. Cu privire la două dintre aceste subiecte Popa şi-a dovedit deja măiestria în a da chix. El a dovedit cu vârf şi îndesat, în urmă cu ceva timp, că modalitatea sa de a comunica cu presa are o singură formă: agresivitatea faţă de ziarişti. Vrând să-l mulţumească pe Adrian Gorun, purtătorul de cuvânt al UCB le-a făcut jurnaliştilor un cadou inedit de Crăciun – o analiză psihologică a textelor celor care scriu despre neregulile din UCB. Nu s-a mulţumit cu doar atât şi a declarat satisfăcut că în urma acestei analize ziariştii respectivi au probleme la „mansardă”. Cu privire la limba latină lucrurile sunt deja demonstrate.

Popa este acum şi doctorand profitând la maxim de protecţia lui Gorun care, mulţumit de serviciile aduse, l-a ajutat să se înscrie la doctorat la Universitatea „Valahia” din Târgovişte.

Posesor de Aro, şofer de Dogde

Pe lângă cariera sa didactică deloc strălucită, Valentin Popa este şi politician, la fel de obscur şi cu interese ascunse. De-a lungul timpului s-a dovedit un traseist politic care a încercat pe rând: Partidul Alianţa Civică, PNL şi PNŢCD.

Ca şi consilier judeţean din partea PNL, Popa este unul dintre cei patru trădători ai acestui partid care, în loc să-şi voteze propriul candidat, au dat votul pesedistului Călinoiu atunci când s-a pus problema alegerii unui nou preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. Se pare însă că a fost o mişcare deşteaptă din partea sa pentru că Ion Călinoiu şi-a arătat recunoştinţa faţă de gestul său. Soţia lui Popa este acum arhivar la Consiliul Judeţean, iar el membru AGA la SC Parc Industrial Gorj SA. Din punct de vedere politic purtătorul de cuvânt al UCB s-a oprit deocamdată la PNŢCD.

Şi situaţia financiară a lui Valentin Popa s-a îmbunătăţit considerabil în ultimul timp. Posesor de ARO în declaraţia de avere dată la începutul anului 2007, acesta afişează acum un Dogde nou-nouţ cu număr preferenţial. Maşina a costat peste 1,3 miliarde de lei vechi. Prosperitatea purtătorului de cuvânt este deocamdată suspectă pentru că n-ar fi putut să cumpere niciodată o astfel de maşină din salariu de profesoraş de latină, indemnizaţia de consilier judeţean şi ce mai câştigă el pe la UCB. Se zvoneşte însă că l-a lovit şi de data asta norocul moştenind o avere bunicică. Această informaţie este deocamdată neoficială, pentru că Valentin Popa nu şi-a făcut încă publică declaraţia de avere pe 2008.

~ Va urma ~Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  21.01.2008. 01:39

Comentarii

Eugen
16.07.2012. 12:28

Vedeti ca acest Valentin Popa se pare că a fost informator al Securitatii.Verifica-ții și pe frații Gorun, fiindcă unul din ei ar fi fost ofițer de Secu!Ăștia trei sunt periculoși răuu!De Popa veți mai auzi!

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: