Directorul Preoteasa, japcă în banul public - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Directorul Preoteasa, japcă în banul public

Directorul Preoteasa, japcă în banul public

Directorul Preoteasa, japcă în banul publicDirecţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj este o instituţie cu mai multe hibe, scoase la iveală de-a lungul timpului atât de către subordonaţi nemulţumiţi, cât şi de către presă. Cu toată tevatura iscată de fiecare dată, de cele mai multe ori semnalele de alarmă trase au rămas fără răsunet, iar lucrurile au continuat pe acelaşi făgaş greşit ajungându-se în prezent ca directorul direcţiei să hotărască cum se cheltuiesc banii publici, fie că e vorba de achiziţii directe, fără organizarea de licitaţie, fie de neîndreptăţirea subalternilor prin neplata orelor suplimentare.


Daniel Dumitriu

Succes sindical

Un număr de 200 de angajaţi ai Complexului de servicii comunitare pentru copilul aflat în dificultate şi ai Complexului de servicii comunitare pentru copilul cu handicap Târgu Jiu, afiliaţi la Sindicatul Ambulanţa, au primit drepturile salariale restante în valoare de 5,5 miliarde de lei vechi. Salariaţii celor două complexuri au fost privaţi de drepturile salariale integrale timp de trei ani, 2004-2007, pentru că directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilul (DGASPC) Gorj, Constantin Preoteasa, n-a catadicsit să-i remunereze pentru orele suplimentare prestate în intervalul de timp amintit.

Cristi Aldescu, preşedintele Sindicatului Ambulanţa, a acţionat direcţia în instanţă, în numele păgubiţilor, şi a obţinut plata sumelor restante actualizate în funcţie de indicele de inflaţie. Aldescu spune că: „Directorul Preoteasa a încălcat drepturile salariaţilor şi am demonstrat acest lucru prin hotărârea judecătorească dată de Tribunalul Gorj, Secţia Litigii de Muncă, hotărâre care a rămas definitivă la Curtea de Apel Craiova. Liderul de sindicat a declarat că pregăteşte o plângere penală împotriva lui Constantin Preoteasa pentru abuz în serviciu şi deturnare de fonduri, având în vedere că directorul şi-a permis să folosească banii altfel decât în scopul în care au fost repartizaţi. Mai mult decât atât, el promite dezvăluiri incredibile despre modul în care directorii din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilul cheltuiesc banii publici.

În timp ce Aldescu se luptă pentru drepturile celor pe care-i reprezintă, în cadrul DGASPC există un lider de sindicat care provoacă nemulţumire în rândul celor 25 de membrii pe care-i are sindicatul pe care-l conduce. Domnica Gridan, liderul sindicatului de la Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Socială Suseni, se laudă în faţa angajaţilor că este preferata lui Constantin Preoteasa, motiv pentru care orice atitudine îi este permisă, sub protecţia şefului. Astfel, împreună cu acesta, stabileşte salariile de merit şi retribuţiile pentru orele suplimentare în funcţie de preferinţele sale, iar asupra celor care nu fac parte încă din sindicatul său face presiuni pentru a-i convinge să se înscrie. Însă despre Domnica Gridan o să vorbim pe larg într-un număr viitor.

Afaceri dubioase

De-a lungul vremii a curs multă cerneală scriindu-se despre diverse afaceri ilicite în cadrul DGASPC. În timp ce superiorii prosperă în urma unor achiziţii şi licitaţii dubioase, subalternii fură cu neruşinare şi ultima bucăţică de pâine de la gura copiilor şi bătrânilor năpăstuiţi. Dacă ultima practică e veche de pe vremea lui Ceauşescu, în privinţa achiziţiilor de bunuri tehnica se îmbunătăţeşte constant. Un magazinaş de cartier din Polata a făcut bani buni în luna ianuarie a.c. ca furnizor al DGASPC. Direcţia a cumpărat de la Ruximon Construct SRL dulciuri în valoare de 27. 967 lei, fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare la vreo licitaţie, adică prin încredinţare directă. Un contract cu o valoare identică a fost atribuit aceleiaşi firme şi pentru produse lactate. Direcţia a cumpărat tot de la Ruximon şi conserve de legume şi fruncte, în valoare de 6.371 lei, bineînţeles tot cu negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare. Ca şi când nu era de ajuns, s-a mai achiziţionat de la societatea respectivă alte produse lactate pe care s-au achitat 63.571 lei, fără TVA.

O firmă de apartament din Târgu Jiu este şi ea furnizor pentru SGASPC, încasând pentru o singură comandă de scutece pentru copii şi adulţi 82.925 lei, în urma unei negocieri directe fără licitaţie. Pentru folosirea acestui procedeu, direcţia a dat vina pe „o situaţie de urgenţă extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă” . ca şi când era imposibil de prevăzut că este nevoie de scutece pentru asistaţi.

Astfel de atribuiri directe sunt nenumărate la Direcţia pentru Protecţia Copilului, majoritatea ridicând mari semne de întrebare.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  02.05.2008. 23:30

Comentarii

cititor fidel
10.05.2008. 10:56

Claudiu de ce drak nu schimbi ziarul tau, la timp pe internet ca eu nu sunt in oras ca sa cumpar editia tiparita.

2007damaris
07.05.2008. 13:53

sindicatul sanitas condus de dna domnica gridan numara in dgaspc peste 300 de membri nu 25 cum sustine cu nerusinare acest domnbn aldescu si presiuni asupra angajatilor a facut ambulanta si nu sanitasul mai intai informati-va si apoi scrieti
nu mai scrieti tampenii

s24
06.05.2008. 09:18

..nu este adevarat scrieti numai prostii, ineptii si elucubratii, nu mai faceti asticole cu telefonul in mana veniti la fata locului si documentati-va... aurolacilor..??

da
06.05.2008. 06:29

in aceasta institutie ''respectoasa'',cei carora va plac abuzurile,de ce dreac nu va abuzati sexual uni pe alti si astfel...va linistiti!sunteti niste hoti care nu aveti limite,si care va si ofensati dupa toate cele....ex. a.g.p

A.G.P.
05.05.2008. 15:39

Articolul de mai sus este scris de o persoana in necunostinta de cauza;sunt salariata a acestei institutii si ma simt jignita si improscata cu noroi pe nedrept;de asemenea,consider lipsit de calitatea umana elementara persoana care vorbeste astfel de o institutie respectabila,care a dovedit de-a lungul timpului ca este eficienta si serioasa.Regret ca mi-am pierdut timpul citind,absolut din intamplare,acest articol abject,din aceasta publicatie fara valoare informativa,culturala sau de alta natura.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: