Primarul Pienaru protejat de directorul Camerei de Conturi, Ion Popescu - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Primarul Pienaru protejat de directorul Camerei de Conturi, Ion Popescu

Primarul Pienaru protejat de directorul Camerei de Conturi, Ion PopescuCamera de Conturi Gorj a refuzat zilele trecute să verifice ilegalităţile comise de către primarul comunei Bumbeşti-Piţic pasând elegant problema la alte instituţii pentru ca buna relaţie pe care o are directorul acesteia, Ion Popescu, cu Ion Pienaru să nu fie periclitată de îndeplinirea atribuţiilor de serviciu ale celui dintâi. În cazul în care Camera de Conturi şi-ar fi făcut treaba ar fi găsit în documentele financiar-contabile ale primăriei suficiente dovezi ale faptului că primarul pune întotdeauna mai presus de interesul comunităţii interesul personal.     

Directorul Popescu nu vrea să audă de ilegalităţile lui Pienaru
O sesizare amplă cu privire la modul în care primarul Ion Pienaru îşi bate joc de banul public a ajuns nu demult la Camera de Conturi Gorj, instituţie care are ca atribuţii clare, printre altele, verificarea gestionării patrimoniului public şi privat al statului şi cheltuirea fondurilor de investiţii de către primării. În sesizare se făcea referire la cheltuirea a aproape şapte miliarde de lei vechi, bani proveniţi din alocaţii de la Guvern şi Consiliul Judeţean Gorj pentru construirea unui drum, într-un mod original care sfidează legalitatea. Licitaţia pentru câştigarea lucrărilor la drumul respectiv s-a organizat cu dedicaţie pentru SC Ancorad SA Craiova, societate agreată de către primar, proiectul a fost modificat nefiind pe placul aceluiaşi primar, lungimea drumului a fost scurtată şi materialele folosite la un alt drum care trecea prin faţa casei secretarului primăriei, iar recepţia lucrărilor făcută în mod necorespunzător. Aceeaşi sesizare mai conţinea date şi despre trecutul penal al primarului Ion Pienaru, trecut care ar fi determinat orice instituţie de control să verifice cele sesizate, însă nu şi Camera de Conturi al cărui director, Ion Popescu, s-a eschivat trimiţând jalba la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj şi Inspectoratul Teritorial în Construcţii Sud-Vest Oltenia – Serviciul Control, Calitate, Lucrări de Construcţii şi aşteptând din partea acestora o informare cu privire la cele constatate.
Interesul poartă fesul
Directorul Ion Popescu a evitat verificarea celor semnalate nu din cauză că atribuţiile de control ale Camerei de Conturi ar fi fost depăşite, ci din cauza unor motive meschine. Popescu este posesorul unei vile în satul Bălceşti-Petecei, în comuna Bengeşti-Ciocadia, vilă la construirea căreia a pus umărul şi primarul de la Bumbeşti-Piţic prin intermediul firmelor cu care s-a construit pe bani publici prin comună. Aşa stând treaba era omeneşte normal ca Ion Popescu să nu lovească tocmai în omul care l-a ajutat, însă nu şi legal. Legal era ca, la primirea sesizării, Camera de Conturi să verifice aspectele semnalate şi, în caz că se confirmau, atunci să tran­smită cazul spre rezolvare Parchetului. A preferat însă să se spele pe mâni din start nesocotind îndatoririle de serviciu, în favoarea unei amiciţii cu cel pe care trebuia să-l controleze.
Buldoexcavator funcţional doar în acte
Dacă Ion Popescu, implicit Camera de Conturi Gorj, şi-ar fi făcut datoria ar fi găsit şi alte lucruri interesante care au fost trecute cu vederea la controalele anterioare. De exemplu, date despre modul în care au fost vândute mijloacele fixe de transport ale fostei Zoopomicola în perioada în care Pienaru era viceprimar şi despre cum acestea au fost împărţite de către el şi acoliţii săi. Tot pe vremea când era viceprimar, Pienaru s-a ocupat, ca reprezentant al primăriei, dar şi ca reprezentant al intereselor proprii, de executarea a trei staţii de autobuz pentru care a primit 30 de milioane de lei vechi. Nici până în prezent lucrarea nu a fost recepţionată şi nimeni nu a remarcat că Pienaru a lucrat el cu el, ca viceprimar şi ca mandatar al unei firme private.
La fel de interesante sunt şi actele financiar-contabile ale primăriei cu privire la buldoexcavatorul achiziţionat în noiembrie 2008, la un preţ de peste patru miliarde de lei vechi cu scopul de a fi închiriat cetăţenilor care au nevoie de un astfel de utilaj. Buldoexcavatorul n-a funcţionat nici măcar o oră de la achiziţionare, zăcând în curtea primarului, însă primăria înregistrează lunar acte conform cărora acesta consumă motorină şi i se face periodic schimbul de ulei. Gurile rele spun că utilajul n-a fost pus încă la treaba pentru că fiul primarului se califică în prezent pentru folosirea acestuia. Cu toate astea în catastifele primăriei există chiar şi documente care demonstrează, fictiv bineînţeles, că buldoexcavatorul a fost folosit şi până acum. 
Însă aceste lucruri au toate şansele să rămână îngropate între pereţii Primăriei Bumbeşti-Piţic atâta timp cât directorul Camerei de Conturi Gorj ţine mai mult la relaţia cu Ion Pienaru decât la funcţia pe care o ocupă şi la îndeplinirea, conform legii, a atribuţiunilor de serviciu. 
Neli Matei


Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  16.05.2009. 00:00

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: