Ţeparul Mocanu l-a falimentat pe Columbeanu - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Ţeparul Mocanu l-a falimentat pe Columbeanu

Ţeparul Mocanu l-a falimentat pe Columbeanu

Clement-Mocanu-anDescălecarea lui Columbeanu din Cryslerul său luxos, în urmă cu trei ani, la Tg-Cărbuneşti şi trâmbiţarea unei investiţii de vreo 8 milioane de euro le-a dat speranţe mari locuitorilor oraşului şi nu numai.

Aproape 200 de oameni au fost angajaţi într-un timp relativ scurt la firma lui Irinel, acolo unde urma să se producă materialul etichetat drept revoluţionar, „columbeanit”. Numai că, odată cu clădirile şi utilajele lui Clement Mocanu, Columbeanu a preluat şi „succesul” acestuia în falimentarea firmelor aşa că, eşecul nu a fost prea departe, iar protestele angajaţilor neplătiţi l-au adus pe Iri din atenţia presei mondene în vizorul ziariştilor de „social”.

Claudiu Matei
claudiu.matei @ scandaldegorj.ro

Frăţia milioanelor de euro

Prietenia lui Irinel Columbeanu cu mega-escrocul Clement Mocanu a durat atâta timp cât magnatul bucureştean nu a băgat de seamă că era furat sistematic de moldoveanul cu are de american şi acoliţii acestuia. Când şi-a dat seama Iri că afacerea i se duce pe râpă tocmai din cauza celui pe care îl pusese să i-o administreze era deja prea târziu. Dar s-o luăm cu începutul...

Încă de la înfiinţare SC Materia Construct Columbeanu SRL a preluat unele active, terenuri, clădiri, utilaje, a celor cinci firme falimentare ale lui Clement Mocanu. Acesta a fost numit general manager, iar concubina sa, Otilia Semenciuc, administrator.

Odată pusă pe picioare afacerea cu „columbeanit”, care l-a costat pe Columbeanu 9 milioane de euro, bani împrumutaţi de la o bancă grecească, material cu care miliardarul spera să dea lovitura pe piaţa materialelor de construcţii, au apărut şi beneficiarii, numai că.... La finele lui 2007 apar primele semne că marea invenţie a lui Columbeanu are oarece lacune. Au apărut solicitări din partea mai multor beneficiari de remediere a lucrărilor care se deterioraseră într-un timp relativ scurt. Speriat de faptul că afacerea i s-ar putea duce de râpă Irinel împreună cu câţiva specialişti au mers în Spania pentru a se convinge de calităţile „columbeanitului”. Mitul marii invenţii ar fi fost spulberat dacă Irinel nu i-ar fi rugat pe specialiştii care-l însoţiseră să păstreze secret faptul că reţeta după care fusese „inventat” columbeanitul era greşită.

Ţepar până la moarte

Probleme cu beneficiarii a avut Columbeanu şi din cauza lucrărilor prost executate de către una din firmele ţeparului Mocanu. În decembrie 2007, firma lui Mocanu a preluat 120 de oameni de la Materia Construct Columbeanu pentru a executa unele lucrări de construcţii, el fiind de fapt şi unicul distribuitor al columbeanitului.

De altfel, chiar de la începuturile afacerii de la Cărbuneşti, Mocanu îşi făcuse un plan prin care să-l stoarcă de bani pe Columbeanu. El a fost cel care a adus din Germania aşa zilele instalaţii pentru fabrică, în realitate acestea fiind doar nişte fiare vechi, şi tot firmele sale, pe banii lui Iri au „modernizat” halele acesteia. Ţeparul a folosit şi alte metode, dar şi alte persoane, cu care l-au jupuit de câteva zeci de miliarde pe Columbeanu pe care l-a convins să cumpere nişte terenuri inutile şi fiare vechi.

Pasti preferă să nu vorbească

Deşi „columbeanitul” pătrunsese destul de greu pe piaţă, iar specialiştii în falimente, Mocanu şi concubina Otilia, îngropaseră şi această afacere s-a încercat o revigorare a acesteia prin aducerea ca director general a fostului primar de Cărbuneşti, Cristian Toader Pasti.

Acesta nu prea vrea să-şi reamintească de acea perioadă şi crede că a făcut o mare greşeală când s-a decis să accepte oferta lui Columbeanu. „Am avut o relaţie bună cu Irinel Columbeanu şi mi-am făcut datoria acolo însă, am unele principii de la care nu abdic indiferent de situaţie. S-au spus multe minciuni la adresa mea pentru că am descoperit canalele prin care s-au scurs banii lui Columbeanu şi de aceea mă abţin de la orice comentarii. Sper ca activitatea de cercetare să continue şi produsele pe bază de columbeanit să intre pe piaţă”, a conchis Pasti.

Culmea escrocheriei

IMGP7771Mocanu şi-a construit o vilă cu banii şi materialele lui Columbeanu, imobil rămas până la urmă în proprietatea ţeparului.

Miliardarul şi soţia sa au făcut câteva vizite la proprietatea escrocului din comuna Runcu şi au fost încântaţi de acele locuri, aşa că cei doi şi-au dorit o casă în acea zonă. Cel care s-a ocupat de achiziţia terenului şi construcţia imobilului nu putea fi altul decât Clement Mocanu, partenerul de afaceri, din acea vreme, numai că, atunci când relaţiile de afaceri dintre cei doi au luat sfârşit, imobilul de la Sănăteşti-Runcu nu a ajuns în proprietatea soţilor Columbeanu din motive de...ţeapă.

Monica stie?

În incinta firmei lui Columbeanu se află o clădire despre care la prima vedere ai impresia că e sediul administrativ al acesteia. De fapt, clădirea este un mini hotel cu 12 camere, două apartamente şi restaurant la parter. Despre aceasta se spune că ar fi găzduit multe sindrofii ale lui Iri atunci când acesta era venit la moşia de la Cărbuneşti. Unele surse afirmă că, Columbeanu nu a fost lăsat niciodată să înopteze singur acolo, naşul său, Matei Miko, patronul Transilvania Fashion din Cluj, având grijă ca fetele pe care i le aducea magnatului să-i ţină de urât acestuia.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  02.02.2009. 17:37

Comentarii

lascarica
04.02.2009. 07:36

ca ia dat teapa se poate dar ca are vila cu cantina si 12 camere ? ar trebui sa va documentati mai bine .orce fost angajat al lui mocanu stie cite camere are

cititor
02.02.2009. 19:44

Mocanu? Cel mai bun prieten al lui Condescu. Oare de ce nu ma mira?

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: