Făget are prieteni cu imunitate. Signovince, protejată de greii PSD - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Făget are prieteni cu imunitate. Signovince, protejată de greii PSD

Făget are prieteni cu imunitate. Signovince, protejată de greii PSD

Relaţia contractuală dintre SC Signovince SRL, firma de protecţie şi pază a fostului şef al SRI Gorj Ion Făget şi Complexul Energetic Rovinari se dovedeşte a fi destul de păguboasă pentru complex dacă e să ţinem cont de furturile destul de dese săvârşite în curtea unităţii de sub nasul agenţilor de pază sau cu complicitatea acestora, după caz. Paza defectuoasă, alături de lipsa autorizării tehnice a dispeceratului şi lipsa unui contract actualizat între cele două părţi nu vor afecta însă buna colaborare şi pe viitor atâta timp cât Făget va găsi disponibilitate la indivizi din cadrul complexului, dar mai ales la personaje politice influente dispuse la sprijin necondiţionat proporţional cu vizitele fostului şef al SRI la Bucureşti.


Director şi trepăduş în slujba Signovince

Legătura dintre Complexul Energetic Rovinari şi  Signovince, are la bază investiţii serioase în legături trainice cu diferite personaje puternice care pot ajuta societatea să presteze în continuare pentru complex chiar dacă, în acest an nu mai există încheiat un contract în acest sens, dar şi cu trepăduşi ce mânuiesc cu dexteritate pixul atunci când vine vorba să ascundă sub preş mizeriile din unitatea fostul securist şef.
Cel care a cadorisit Signovince cu protecţia şi paza CE Rovinari este fostul director general al complexului Laurenţiu Ciurel.
Moralist şi preocupat de soarta obiectivulului strategic naţional pe care-l conducea doar în faţa camerelor de luat vederi, Ciurel a fost Moş Crăciunului lui Făget în decembrie 2008 încredinţând paza complexului către Signovince, contra a 26 de miliarde de lei vechi, în urma unei negocieri directe fără participarea unei alte firme contracandidate. Pentru această favoare răsplata lui Laurenţiu Ciurel nu a fost cu siguranţă o poezie spusă de Ion Făget ca semn de gratitudine pentru cadoul primit...
După nicio lună de zile de la perfectarea contractului directorul general al CE Rovinari a fost demis, însă pentru reprezentanţii Signovince nu a fost un motiv de îngrijorare, în unitate fiind şi alţii dispuşi oricând la o colaborare bine motivată.
Florin Badea, şeful Serviciului Administrativ din cadrul Complexului Energetic Rovinari n-a rezistat tentaţiilor venite din partea firmei de protecţie şi pază devenind loial intereselor lui Făget.
Conform unor surse, Badea face minuni atunci când vine vorba de ascuns prejudicii şi la confirmarea orelor prestate de către agenţii de pază. Pe vremea când Ciurel cernea încă treburile complexului din postura de director general, din unitate s-au furat 30 de tone de ţeavă de cupru, acesta susţinând că firma de protecţie şi pază, adică Signovince, nu are nicio o vină pentru că nu a prins hoţii, marfa ieşind pe poartă cu acte în regulă. Ce a uitat Ciurel să spună a fost că actele respective fuseseră întocmite de către Florin Badea la fel de prieten cu Făget ca şi el. Dosarul furtului, ce însumează un prejudiciu de trei miliarde de lei vechi, se află la DNA, din septembrie anul trecut, inculpate fiind cinci persoane, angajaţi atât ai complexului dar şi ai Signovince, cu toate că Ciurel încercase să-şi scoată din cauză protejaţii.


Firma de protecţie şi pază, în strânse legături cu PSD

De la povestea cu ţeava din curtea complexului au tot avut loc furturi. De exemplu, în urmă cu trei luni au dispărut fără urmă 24 de ghirlande de role de bandă şi, deocamdată, nu se ştie nimic de vreo sesizare făcută poliţiei cu privire la acest furt.
Florin Badea ştie de ce.  În urmă cu trei săptămâni povestea s-a repetat. De data asta fiind vorba, oficial, de două tone de fier vechi. Neoficial însă au dispărut şase tone dar Badea şi-a făcut datoria faţă de prietenii săi de la Signovince şi a mânuit cu îndemânare pixul atunci când a trebuit să consemneze cantitatea furată. Surse din cadrul complexului spun că la fel de bine se pricepe Badea şi la bifarea orelor efectuate de către agenţii de pază, atât de bine încât pontează persoane care nu mai lucrează de mult pentru Signovince. Sursele citate au declarat că aceste pontaje, care se fac încă de la încheierea contractului dintre firma de pază şi complex, sunt necesare pentru că dosarul iniţial de participare la licitaţia de atribuire trebuia să conţină un anumit efectiv de personal, efectiv care a fost „umflat” încă de pe atunci, acum doar continuându-se tradiţia pentru bunul mers al relaţiei contractuale.
În cinstea excelentei colaborări între Florin Badea şi Signovince, şeful administrativului face vizite dese la sediul firmei de protecţie şi pază unde are întâlniri între patru ochi cu Ion Făget, angajaţii find obligaţi să aştepte pe hol. Ce se discută la aceste întâlniri nu se ştie dar e lesne de ghicit, cert este însă că Badea recunoaşte că i se abat paşii în firma lui Făget, dar are şi o explicaţie pentru acest fapt: „Eu colaborez cu Signovince! Cum să nu mă duc pe la ei pe la sediu? Am fost de cince-şase ori pentru un sigur lucru: acte pentru DNA. Am luat nişte procese verbale în legătură cu furtul de ţeavă”. O explicaţie mai stupidă nici că se putea găsi având în vedere faptul că DNA, conform legislaţiei, solicită în mod oficial actele de care are nevoie, nu le procură printr-o parte implicată în dosar, aşa cum este cazul lui Florin Badea.
Şeful administrativului are explicaţii la fel de lipsite de substanţă şi pentru acuzaţia că ar diminua în acte cantităţile de materiale furate din cadrul complexului dar şi pentru pontările fictive pe care le face:”500-600 kg or mai fi dispărut, dar am procesele verbale întocmite de agentul de pază, în rest nu ştiu poate o fi dispărut din partea de minerit de care nu mă ocup eu. Într-adevăr pontajele le fac eu şi cele 21 de posturi din CE Rovinari sunt acoperite. Cum adică să pontez persoane care nu există? Eu respect un contract”.
 Dacă este vorba de contractul încehiat între CE Rovinari şi Signovince sau despre cel verbal perfectat între el şi Ion Făget care are la mijloc interese personale, Badea nu a mai făcut precizări.
Laurenţiu Ciurel şi Florin Badea nu sunt însă singurele persoane care l-au servit vreodată pe Ion Făget. Gurile rele spun că acesta întreţine o relaţie, destul de costisitoare, cu doi parlamentari PSD: Victor Ponta şi Toni Greblă. Fostul şef al SRI Gorj face deseori vizite de „curtoazie” la Bucureşti pentru a-i vedea pe cei doi. Şi cu partidul din care Ponta şi Greblă fac parte, Făget are o relaţie foarte bună în campania electorală trecută susţinând financiar ambiţiile PSD-ului, lucru care i s-a dovedit până la urmă benefic. Aceeaşi alegere, din punct de vedere politic, a făcut-o şi Laurenţiu Ciurel, el fiind fidel PSD chiar dinainte de a deveni director  general al CE Rovinari, mărturie fiind celebra sa filă din agendă care demonstra cotizaţiile către partid şi personaje din cadrul acestuia, dar şi contractul cu casa de avocatură Şova, în urma căruia Ponta a încasat câteva miliarde. Finalitatea sa a fost în cele din urmă răsplătită, Ciurel devenind recent vicepreşedinte al organizaţiei politice amintite.

Neli MateiRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  17.06.2010. 10:27

Comentarii

ionut
17.11.2014. 10:14

Ei iau 2000lei 3000 lei pe un agent de sec si ne da si noua 700 si bagam ture de 24ore

ionut
26.05.2014. 09:21

cum poti sa te lauzi cu aceasta unitate de paza cind ag. au salariu de 620 ron la 240-264 ore si o amarita de tinuta . mai ginditiva cu ce va laudati.....!!!!!!!

bobi21
10.04.2014. 18:32

o sa te prinda si pe tine DNA ul atunci nici dracu nu te mai scapa bani nu tin de cald la pirnaie huooooooooooooooooooooo

bobi
10.04.2014. 18:29

o sa te prinda si pe tine DNA ul atunci nici dracu nu te mai scapa bani nu tin de cald la pirnaie huooooooooooooooooooooo

vasyspo
20.03.2014. 05:41

Talvescu de cand a fost numit director la signovince tortioneaza ag de securitate ,pune subalternii sa i vaneze pe agenti nu da salariile la timp si pe care le da sunt de mizerie si intarziate .Nu se gandesc ca au si oamenii datorii ,facturi de platit si greutati in familii dar poate Dumnezeu ii vede daca ei cred ca ar putea trai cu asa mizerie de salariu si ala in doua etape si intarziat.,mai nou acum trimite oamenii acasa o luna fara plata

Gigel
05.02.2012. 12:52

Ioane, cand erai la SRI te interesau sustragerile din CE Rovinari, acum esti ,,paznic la oi,,. Ce face banul dintr-un om?

ion
17.04.2011. 19:11

cea mai tare firma din tg-jiu

Iulian Dutan
31.12.2010. 11:28

Sunt hoti si vor sa isi faka averii pe carca noastra...sunt niste nenorociti..Dutan Iulian

Iulian Sambotin
31.12.2010. 11:27

Firma este buna,eu lucrez akolo dar conducerea este de *******,,,sunt niste hoti ordinari..dau salariu de mizerie si asta e rau

madalina
13.10.2010. 14:25

ESTE O FIRMA DE RAHATI POATE FAGET NU E DE VINA DAR DE AR STI EL CE FAC CATEI LUI CEI MICI ISI BAT JOC DE TOTI OAMENII DE LUCREAZA ACOLO NISTE JIGODII HOO JOS FIRMA SIGNOVINCE SA VINA SEFI CALUMEA LA CONDUCEREA EI NU NISTE SMECHERI SI HOTI LEPRELE DRACULUI .

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: