Greblã i-a donat fiului sãu apartamentul din Bucureşti, pentru a încasa bani pe cazare de la Senat - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Greblã i-a donat fiului sãu apartamentul din Bucureşti, pentru a încasa bani pe cazare de la Senat

Greblã i-a donat fiului sãu apartamentul din Bucureşti, pentru a încasa bani pe cazare de la Senat


Senatorul de Gorj, Toni Mihail Greblă este un membru preţios al Parlamentului României, nu nepărat datorită valorii şi calităţilor sale profesionale, ci din cauza cheltuielilor pe care forul superios în stat le face cu cel care deţine şi funcţia de şef al Comisiei Juridice. Cunoscut ca un om al banului la nivel de judeţ – se pare că nu de toată lumea având în vedere că a fost ales senator -  Greblă a cheltuit într-o jumătate de an de mandat cât cheltuieşte într-un an o comună cu reabilitarea drumurilor. Dacă senatorul gorjean merită atâta risipă financiară ar trebui să cântărească bine electoratul înainte de a-i mai da voturile la alegerile următoare, deoarece, cu siguranţă va mai vrea o tură.


Toni Mihail Greblă a devenit senator anul trecut, pe listele PSD, continuând astfel seria de funcţii importante pe care le-a deţinut de-a lungul carierei sale, pentru că, spun unii a avut informaţiile necesare pentru a fi la locul potrivit în timpul Revoluţiei din 1989. Transformat dintr-un avocat de provincie într-un om politic de succes, Toni Greblă a cucerit anul trecut electoratul cu un discurs politic folosit de toată lumea: apărarea intereselor energetice şi ale exploatării cărbunelui, atragerea investitorilor şi dezvoltarea economică substanţială a judeţului. Că pe gorjenii încă nu-i dau banii afară din casă cum le-a promis senatorul pesedist e sigur, dar nu acelaşi lucru se poate spune şi despre el, care cum s-a văzut în Parlament a început să ia toate măsurile necesare pentru a câştiga cât mai mult.

Şi mâna Greblă se făcu’

Fiind de notrietate faptul că parlamentarii primesc un purcoi de bani pentru cazarea în capitală, Greblă a trecut urgent la înstrăinarea, în acte, prin donaţie, a apartamentului pe care până atunci îl deţinuse în Bucureşti. A găsit repede doritor în persoana fiului său, Silviu, care nu i-a mai dat voie să-l folosească, aşa că, pentru a-şi exercita funcţia pentru care gorjenii l-au trimis în Parlament a trebuit să-şi caute o gazdă.
În declaraţia de avere a lui Greblă, la începutul mandatului, dată pe 15 decembrie, anul trecut, proaspătul senator a scris în dreptul apartamentului din Bucureşti „în curs de înstrăinare”. Greblă s-a mişcat destul de repede şi, printr-un vicleşug juridic, a pus în aplicare, chiar în acea lună, planul care-i conferea dreptul de a încasa banii pentru cazare în Bucureşti. Încă din ianuarie parlamentarul a putut să încaseze câteva mii de lei pentru că-i donase apartamentul, pe care-l cumpărase în Bucureşti, în urmă cu cinci ani, fiului său, aşa cum reiese din declaraţia de avere a acestuia din luna mai a acestui an.
Cazarea parlamentarului gorjean a costat din ianuarie până în iunie aproape 50.000 de lei, începând cu o chirie mai modestă de 6.000 într-o lună şi culminând cu 9.000 de lei. Pe lângă banii de cazare, Greblă a primit indemnizaţie de peste 5.000 de lei pe lună şi diurnă pentru deplasări de aproape 15.000 de lei pentru cinci luni.  
 Dispus la cheltuieli cu nemiluita din sacul fără fund al Parlamentului, Toni Mihail Greblă toacă lunar aproape 5.000 de lei pentru materiale de întreţinere a biroului senatorial pe care-l deţine, alţi aproape 800 de lei ducându-se pe utilităţi. Angajaţii biroului sunt plătiţi gras consumându-se lunar pentru salariile lor în jur de 5.500 de lei.

Cheltuitor, dar modest

La un calcul simplu,  pentru senatorul gorjean s-au cheltuit, pe cele cinci luni de mandat, peste o sută de mii de lei, fără ca Gorjul să fi văzut în acest timp vreun investiror adus de Greblă care să investească măcar cât a risipit statul pentru întreţinerea sa ca parlamentar român.
Banii strânşi din indemnizaţii, diurne, cazare şi din alte beneficii ale funcţiei de senator se pare că sunt păstraţi cu grijă la ciorap, Greblă neachiziţionând nimic în plus faţă de anii trecuţi, astfel că este în continuare proprietarul unei jumătăţi de casă în Tg-Jiu şi a unei jumătăţi de garsonieră, tot în municipiu. Conform declaraţiei de avere, fostul prefect de Gorj deţine şi două maşini, una având ca an de fabricaţie 2000, iar cealaltă 2003. 
Sumele încasate datorită actualului post pe care-l deţine n-au ajuns însă nici pe mâna vreunei bănci, singurul depozit bancar al senatorului, de 120.000 de lei, datând din 1998.
Cu toate că declaraţia de avere a acestuia lasă impresia unui trai modest, în comparaţie cu al altora de aceeaşi teapă, cheltuielile făcute din postura senator demonstrează că Toni Greblă nu se uită la bani atunci când consumă din buzunarul statului.   

Neli Matei
neli.matei @ scandaldegorj.roRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  18.09.2009. 14:12

Comentarii

Praduit
17.05.2010. 12:39

Guvernanti taiati toate drepturile parlamentarilor, fara birouri, secretare, soferi, chirii in Bucuresti. fiecare la locul de munca isi face treaba singur.Sa fie tratati ca toti salariatii, sa vina la serviciu cu troleul, sa stea cu chirie dar sa si-o plateasca singur.sa fie slujbasi ai celor care i-au votat si sa lupte pentru dreptate si bunul mers al societatii, nu pentru interese personale. Totii parlamentarii care va imfruntati din sudoarea oamenilor care muncesc cinstit veti plati pacatele voastre pe pamnant. O sa va curatati cite unul . Prea va bateti joc de popor. Luati din pensiile si salariile mai mari de 4000 lei. Asa e cinstit .

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: