Regii gândacilor - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Regii gândacilor

Regii gândacilor

Neli Matei

spital-anLumea pestriţă a afaceriştilor gorjeni numără în rândurile sale şi doi fraţi ce au pierdut şirul miliardelor pe care le-au făcut în urma afacerilor cu statul ce le derulează în diverse instituţii publice din judeţ. Grei şi la propriu şi la figurat, fraţii Giurcău prosperă de ani de zile fără probleme, chiar dacă uneori ilegalităţile pe care le comit cu ajutorul unor autorităţi locale mai ajung în faţa opiniei publice. Sancţionaţi doar cu anularea vreunei licitaţii câştigate, sau întocmirea unui raport nefavorabil de către un organ abilitat, Alexandru şi Claudiu Giurcău înfiinţează şi falimentează firme pe bandă rulantă şi vlăguiesc statul sugându-i sume imense de bani.

Exterminatorii fondurilor publice

Spitalul Municipal Motru s-a înscris în luna martie a.c în lunga listă a instituţiilor care n-ar fi putut scăpa de gândaci fără ajutorul firmelor fraţilor Giurcău. Fiind nevoie de dezinsecţie şi deratizare, spitalul a organizat o licitaţie, de ochii lumii, aşa cum se obişnuieşte tot mai des, la care au participat trei firme dintre care două aparţin celor doi, Alexandru şi Claudiu Giurcău. Lucrarea, în valoare de 300 de milioane de lei vechi, a fost câştigată de SC Adaregent SRL Bumbeşti-Jiu, societate înfiinţată nu demult de către familia Giurcău în alt oraş decât Târgu-Jiu pentru a distrage atenţia organelor fiscale de la multitudinea de societăţii create pentru o perioadă scurtă în care să producă bani şi după aceea abandonate în faliment fără a mai plăti dările către stat care se ridică la câteva miliarde de lei vechi.

Punând în practică o procedură verificată pe alte instituţii, fraţii Giurcău au aplicat şi de data asta „reţeta”, adică, cu concursul responsabililor din spital, au fost trecute în caietul de sarcini şi în contract suprafeţe care nu corespundeau realităţii, fiind mărite tocmai pentru a încasa cât mai mulţi bani pe cât mai puţină muncă.

Sergiu Săbiescu, directorul Spitalului Motru a declarat că s-a făcut un pic de caz pe această lucrare cum că suprafeţele facturate nu corespund cu cele supuse dezisecţiei şi deratizării, dar comisia de recepţie a mai măsurat o dată şi a constat că totul este în regulă. Deşi a ţinut să sublinieze că nu există probleme, directorul a devenit prundent când l-am întrebat numele preşedintelui de comisie, spunând că nu-şi aduce aminte şi a terminat conversaţia nu înainte de a preciza că la licitaţie au participat „cel puţin” trei firme, aşa cum prevede lege. Însă obişnuit cu omisiunile a uitat să amintească că două dintre acestea apaţin aceloraşi oameni de afaceri, ceea ce nu mai prevede legea, ci chiar consideră ilegal.

Şeful serviciului de achiziţii, Janina Uretyan, o doamnă care nu face diferenţa dintre încredinţarea directă şi selecţia de oferte a fost şi de mai puţin folos decât şeful spitalului. Depăşită probabil de situaţie, sau poate înghiontită de şef, a confimat doar numele firmelor ce au participat la licitaţie, printre care Adaregent şi Danina Serv SRL, cele două firme ale fraţilor Giurcău, după care a încheiat scurt: „faceţi adresă dacă mai vreţi informaţii”. Sunt totuşi suficiente date care să demonstreze ilegalitatea comisă, de alte informaţii în plus se pot interesa însă organele de control care ar trebui să demoleze „imperiul gândacilor” construit de către familia Giurcău pe banii statului.

Primăria Bâlteni, vaca de muls a fraţilor Giurcău

O afacere identică ca şi procedură au desfăşurat fraţii Giurcău şi la Primăria Bâlteni prin SC Anetistar SRL, o altă firmă a lor, acum aflată în faliment. Firma care-l are ca patron pe Alexandru Sever Giurcău, s-a ocupat, în anul 2007, de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie la instituţiile din Bâlteni. Anetistar a fost invitată la negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare altături de SC Danynnys Company, firma fratelui său Claudiu Mădălin, care nu s-a obosit nici să depună ofertă de preţ ştiind că lucrurile erau deja aranjate. Fără certificat de atestare fiscală depus la dosar, Anetistar a obţinut lucrări de dezinsecţie în valoare de aproape 14.000 de lei. Suprafaţa supusă dezinsecţiei a fost de 45.000 mp, conform actelor, numai că la o măsurătoare mai amănunţătă s-a dovedit că era vorba de doar 7.600 mp, restul de 37.000 mp. fiind trecuţi doar pentru a umfla nota de plată.

Astfel de exemple sunt dese în cariera de afacerişti a celor doi fraţi, acestea fiind în prezent cercetate de către procurorii gorjeni.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  04.08.2008. 15:20

Comentarii

Drumetul
08.08.2008. 11:47

D-le redactor de cateva zile la Balanesti se fac lucrari la un drum de acces in satul Blidari, activitate la care sunt angrenati toti tractoristii contra a mari sume de bani.
Rugamintea mea ar fi daca doriti si aveti putin timp disponibil veniti sa vedeti cum coloane de tractoare transporta cate o roaba de balast contra a 100 lei/cursa.
Sa nu mai vorbim de faptul ca acest balast este luat din albia raului Amaradia fara nici un fel de autorizatie de mediu.
Sunteti singurii care aveti curajul de a biciui mafia, loviti-o si la Balanesti.
Succes.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: