Subprefectul penal - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Subprefectul penal

Subprefectul penal

Subprefectul penalNumit subprefect de Gorj în urmă cu câteva luni, Sorin Gabriel Arjoca nu e nimic altceva decât unul dintre mulţii funcţionăraşi ce avansează pe criterii politice sau de influenţă şi care împânzesc administraţia publică din întreaga ţară. Deşi activează de mult în cadrul prefecturii, despre Arjoca se ştie doar că, scriptic este pregătit pentru munca în administraţia publică, însă faptic nu a excelat niciodată. Şi ca şi când nu ar fi de ajuns, subprefectul Gorjului are şi un trecut care nu face cinste unui înalt funcţionar public şi pentru care plăteşte acum cu o parte din salariu de subprefect. În urmă cu ceva vreme, pe când Arjoca nu visa la statutul de înalt funcţionar public fiind unul din mulţii oameni de afaceri din judeţ, el şi-a bătut asociata, o belgiană care îl suspecta că o înşelase, motiv pentru care îl acţionase în judecată. Arjoca a luat-o la bătaie, considerând că astfel o va determina să renunţe la proces şi, implicit, la drepturile sale, numai că planurile lui au dat greş, iar acum un executor judecătoresc îi ciunteşte din salariu, pentru că nu a vrut de bună voie să plătească pentru greşelile trecutului.

Neli Matei
neli.matei @scandaldegorj.ro

Subprefectul şi-a transformat asociata în sac de box

Sorin Arjoca şi Claire Beatrice Chavée au fost asociaţi, în anii ’90, în SC Soclaire SRL, care deţinea fostul bar Zodiac, de pe strada Mihai Eminescu din Tg-Jiu. În martie 1995 între cei doi au intervenit nişte litigii civile care l-au determinat pe Arjoca să reacţioneze violent. Pentru că nu s-au putut înţelege amiabil pentru a-şi rezolva problemele apărute şi femeia îl acţionase în judecată, Arjoca a luat-o la bătaie pe belgiană lovind-o peste mâini, picioare şi faţă. La vremea respectivă Chavée bănuia că partenerul său de afaceri o escrocase. După incidentul dintre cei doi, femeia a depus o plângere penală pentru lovire împotriva lui Sorin Arjoca, plângere însoţită de un certificat medical cu 6-7 zile de îngrijiri medicale. Ajunsă de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu în instanţă, plângerea a fost retrimisă la Parchet pentru că intervenise un nou element: Arjoca era suspectat şi de tâlhărie, pentru că femeia reclamase că i s-au sustras, prin violenţă, geanta cu documente şi bani. Acuza s-a dovedit nefondată, iar dosarul a ajuns din nou la judecătorie unde Sorin Arjoca a fost condamnat pentru lovire la 1,5 milioane de lei amendă penală şi 3 milioane de lei daune morale. Doi ani mai târziu, printr-un noroc, amenda penală a fost graţiată printr-o lege nou apărută, numai că sentinţa dată în dosar a fost casată în urma recursului făcut de Parchet şi cauza a fost trimisă din nou spre rejudecare.

Subprefectul a fost din nou pe punctul de a scăpa de consecinţele violenţei sale în 2002 când Judecătoria Târgu-Jiu a dispus încetarea procesului penal împotriva sa pe motiv că a intervenit prescripţia răspunderii penale. Mai mult decât atât instanţa a respins şi acţiunea civilă a belgienei, însă femeia a făcut recurs la tribunal, iar acesta a fost admis pentru că: „în mod nelegal instanţa de fond a respins acţiunea civilă privind acordarea cheltuielilor de judecată”.

După patru ani de naveta România-Belgia, Claire Beatrice Chavée s-a considerat în sfârşit răzbunată după ce, în 2003, Sorin Arjoca a fost obligat de magistraţi la plata a 10 milioane de lei daune morale şi 93,6 milioane de lei cheltuieli de judecată, având în vedere că femeia cheltuia la fiecare deplasare câte 15 milioane de lei pentru biletul de avion. Subprefectul a ignorat procesul neprezentându-se niciodată în instanţă, fiind reprezentat de fiecare dată de către un avocat.

Din 2003 şi până în prezent, el nu a catadicsit să-şi plătească cele 103,6 milioane de lei pe care-i datorează femeii, ajungându-se în situaţia în care Claire Beatrice Chavée a apelat la un executor judecătoresc care să pună în aplicare hotărârea judecătorească.

Acum, lunar, subprefectul bătăuş plăteşte pentru întrăzneala de la pocni o femeie cu o parte din salariu, pe care executorul judecătoresc o opreşte regulat.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  25.08.2008. 12:18

Comentarii

Costin
11.05.2012. 19:14

Mare om a lasat cresa vecina fara loc de joaca ca sa-si intregeasca proprietatea... inspector guvernamental:))?

Catalin
29.08.2008. 01:44

nu ma complic pt ca nu vizitiez siteul decat foarte rar...
oricum, v-ati gasit de cine sa va luati... cred ca nu mai aveti subiecte. sa fim seriosi, e prima data cand avem un conducator de judet ajuns in functie pentru ca este un profesionist desavarsit.

profesionalismul ziarului lasa insa de dorit....

marcel
28.08.2008. 12:24

Cataline, poate ne dai si un exemplu de asftel de femei cu care s-a purtat "lejer si elegant"? E casatorit? Cu nevasta la fel se poarta - "lejer"??? Adica bruscand-o?

catalin
27.08.2008. 08:53

astea sunt bazneli...
oricum Arjoca e un om de nota 10 si este cel mai pregatit functionar, nu din Prefectura ci din Gorj.
nu stiu daca a bruscat pe acea femeie dar cred ca la un moment dat tuturor ni s-a intamplat. eu cred ca se descurca mult mai lejer si elegant cu femeile.....

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: