Subprefectul Andrei duce dosarul penal de la inspectorat la prefecturã - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Subprefectul Andrei duce dosarul penal de la inspectorat la prefecturã

Subprefectul Andrei duce dosarul penal de la inspectorat la prefecturã

Subprefectul Andrei duce dosarul penal de la inspectorat la prefecturã
Scăpaţi de rigorile legii de către un procuror interesat, penalii inspectoratului şcolar, în frunte cu fostul inpector general Liviu Andrei şi fostul inspector general adjunct Gheorghe Mitescu şi-au reluat statutul de inculpat după ce prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, Laura Gherghe, a mai dat o şansă unei urmăriri penale corecte. Urmărirea penală a fost redeschisă sub îndrumarea altui procuror decât Lavinia Ilie, cea care pentru un viitor liniştit a ales să facă compromisuri în favoarea pedeliştilor de frunte.

Adrian Iovan
adrian.iovan @scandaldegorj.ro

Remeber penal

În ajunul Cărciunului 2008, procurorul Lavinia Ilie s-a arătat extrem de binevoitoare faţă de Liviu Andrei, Gheorghe Mitescu şi comisia care a desemnat-o drept director al Grupului Şcolar Industrial Bâlteni pe Smărădinţa Copaci în urma unui concurs organizat numai pentru ea la câteva zile după ce concursul legal fusese câştigat de către Constantin Deaconescu. În dosarul ajuns pe masa procurorului Ilie, Liviu Andrei era cercetat pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals intelectual, uz de fals şi înşelăciune. Gheorghe Mitescu, alături de întreaga comisie de examinare, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi fals intelectual, iar Smărăndiţa Copaci pentru înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals.

Povestea penală a lui Liviu Andrei este deja celebră el fiind cel care, în pragul unei demiteri eminente din fruntea inspectoratului şcolar s-a apucat de falsificat acte în aşa fel încât să nu se mai întoarcă la catedra unde era titlar în învăţământul liceal, ci pe o funcţie de universitar la o universitate din Arad. Falsurile făcute, precum şi alte ilegalităţi comise de fostul inspector general, au fost descoperite de către Corpul de Control al Prefectului şi astfel s-a ajuns la întocmirea unui dosar penal. Mitescu a ajuns coleg de dosar cu superiorul său după ce ca şi preşedinte de comisie de examinare a organizat de două ori concursul de ocupare a funcţiei de director al liceului de la Bâlteni. Prima dată concursul a fost câştigat corect, dar nu de către persoana agreată de comisie, aşa că acesta a fost reorganizat peste câteva zile şi pentru favorită, Smărăndiţa Copaci, care a obţinut o notă mai mare după ce îşi falsificase adeverinţa care-i atesta punctajul obţinut la evaluările din anii anteriori.

Înapoi în corzile legii

Infracţiunile comise de toţi cei amintiţi au fost strânse într-un dosar penal ajuns pe mâna procurorului Ilie, se pare, nu întâmplător pentru că atât Andrei cât şi Mitescu provin dintr-un partid care ar putea-o ajuta pe Lavinia Ilie să rămâna prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti, sau mai mult, să fie instalată în fruntea celui de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, iar pe soţul său să rămâna în fruntea Gărzii de Mediu. Ambiţiile personale au determinat-o să scoată pe toată lumea de sub urmărire penală, în cazul lui Liviu Andrei susţinând chiar că infracţiunile comise nu au existat. Singura care a ieşit din acest caz un pic mai şifonată a fost Smărădinţa Copaci care a primit o amendă administrativă de o mie de lei, restul nefiind nici măcar amendaţi.

Constantin Deaconescu, cel care a câştigat cinstit postul de director al Grupului Şcolar Industrial Bâlteni a făcut plângere împotriva soluţiei de scoatere de sub urmărire penală, plângere care a fost admisă de către prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Laura Gherghe a dispus reînceperea urmăririi penale în dosar şi repartizarea acestuia unui alt procuror, Sorin Tomoiu, care, de dragul dreptăţii, sperăm să nu viseze niciun fel de funcţie care să-l facă vulnerabil în faţa PD-L-ului din care face parte atât Mitescu, cât şi Andrei.

Între timp, Liviu Andrei a ajuns subprefect al judeţului, iar directorul nedreptăţit Deaconescu a fost repus în funcţia de director al Grupului Şcolar Industrial Bâlteni, funcţia pe care o câştigase „pe bune”.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  17.03.2009. 08:08

Comentarii

alfabet
18.03.2009. 23:18

Pai va spun eu cum e cu Mamba din Carpatii Gorjului
O chelie si-o mustata argintie
Gorjule ce-o sa fie/
Saracie,saracie
Si morala si intelectuala
Mai sa fie?

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: