BĂSESCU ŞI SALATA DE ISTORIE, PĂPĂDIE, DROGURI ŞI PROSTITUATE! - Opinii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Opinii · BĂSESCU ŞI SALATA DE ISTORIE, PĂPĂDIE, DROGURI ŞI PROSTITUATE!

BĂSESCU ŞI SALATA DE ISTORIE, PĂPĂDIE, DROGURI ŞI PROSTITUATE!

Beţia puterii le ia minţile oamenilor politici şi îi aduce în starea de a delira în văzul tuturor, ca într-o imagine apocaliptică a „sfârşitului istoriei”, cum ar spune Fukuyama, pentru că într-o lume bântuită de fantomele crizei şi de tentaţia depăşirii oricărei logici a unei argumentări pertinente pe coordonatele unei comunicări substanţiale, un preşedinte care se îmbată cu iluzii pe „socoteala” curvelor şi a drogaţilor, cu siguranţă va rămâne în analele istoriei ca un personaj emblematic al teatrului absurdului!
Să precizăm că în urmă cu patru luni, Traian Băsescu declara într-o şedinţă de guvern că are convingerea că dacă intră pe Google, orice copil află cum e cu păpădia şi cu salata, aşa cum poate afla despre istoria antică şi Herodot. Cu toată pledoaria sa “legănată”, şefului statului i-a jucat feste tocmai memorarea cunoştinţelor, prin care învinuia munca dascălilor, pentru că a greşit cu…un veac, pur şi simplu, anii de domnie ai lui Neagoe Basarab, servindu-ne…salată de istorie, păpădie şi altele!

 Aş reaminti faptul că în ultimele zile ale vieţii sale, Napoleon mărturisea cu tristeţe că „puterea omenească” i-a luat minţile, dar de minunile credinţei niciodată nu s-a lepădat, lucru explicabil, în ultimă instanţă, dacă ne gândim la ceea ce ar însemna „ sic transit gloria mundi” în versiunea locatarului de la Palatul Cotroceni, care doar pozează în lăcaşurile credinţei! Ca să fim ceva mai expliciţi, să amintim cititorilor că este vorba de o comisie prezidenţială care a lansat pe piaţa ştirilor de senzaţie Raportul denumit pompos: “Riscuri şi inechităţi sociale şi demografice în România”, raport integral asumat de către Traian Băsescu, la care au lucrat specialiştii preşedintelui, apar şi două “lucrături” controversate privind legalizarea prostituţiei şi dezincriminarea consumului de droguri, într-un demers care nu se doreşte nicidecum “o pledoarie” pentru cauza curvelor şi a drogaţilor, ci, un fel de “analiză ştiinţifică” a unor soluţii miraculoase pentru ieşirea ţării din criză!

Membrii comisiei au reuşit să dezvăluie cu lux de amănunte şi cum va funcţiona industria sexului pe bani, mai ales că în momentul achitării, clientul va primi bon fiscal, iar statul va percepe impozitul care se cuvine, mai ales că sumele care vor intra în buget din acest tip de impozit, vor fi considerabile, având în vedere că, din estimările lor, 24.000 de românce practică azi în vestimentaţie sumară şi cu mult entuziasm “la şosea”, cea mai veche profesie, prostituţia. În acelaşi document “cu cântec” desprins parcă din repertoriul Madonnei, se estimează că ar exista aproximativ 28.000 de consumatori de droguri ilegale, majoritatea lor fiind în Bucureşti (24.000), iar dintre aceştia, aproximativ 17.000 sunt consumatori de droguri injectabile, aproximativ 80% fiind de sex masculin. În acest context, în raport se propune dezincriminarea consumului pentru a fi aduşi “la suprafaţa” mării înspumate şi a talazurilor neliniştite aceşti toxicomani. Suntem invitaţi să credem că e vorba despre dezincriminarea consumului de droguri, nu a traficului, pentru a aduce la «suprafaţă» consumatorii, mai ales că recent s-au deschis în multe oraşe ale ţării (Braşov, Bacău, Galaţi, Hunedoara, Brăila, Iaşi, Bucureşti), chiar magazine care vând produse etno-botanice cu acelaşi efect ca drogurile ilegale uşoare, deşi efectele lor sociale nu par a fi vizibile!! Se apreciază că incriminarea consumului şi a consumatorilor ar produce efecte secundare grave, precum refolosirea seringilor, care conduce la transmiterea unor boli grave, motiv pentru care vestita comisie propune instalarea în cartierele cu mulţi dependenţi de droguri injectabile, chiar a unor automate cu fise şi cu seturi sterile de injectare, la fel ca în unele ţări europene, pentru a preveni refolosirea seringilor. Cealaltă problemă arzătoare abordată de către Comisia prezidenţială este prostituţia, în condiţiile în care numărul celor care practică această activitate aducătoare de profit rămâne o enigmă pentru autorităţi. Se propune cu entuziasm un gen de legalizare a sexului comercial, nu şi a intermediarilor de servicii sexuale, ca o posibilitate de control a bolilor cu transmitere sexuală. Impunerea unei astfel de măsuri, în absenţa unei analize bazate pe experienţa altor state şi în funcţie de particularităţile României, ar putea genera, totuşi, efecte nedorite, ceea ce înseamnă că înfiinţarea de servicii şi centre de specialitate prin intermediul cărora femeile care practică sexul comercial să poată beneficia, pe lângă serviciile de asistenţă medicală, socială, psihologică, şi de prezervative oferite gratis, ar ameliora situaţia acestora şi le-ar creşte substanţial încasările!

Dar, stimaţi concetăţeni, dacă se întâmplă uneori să căutăm şi veşti bune, experienţe încurajatoare, prilejuri de optimism, poate că glosăm mereu, exasperaţi, pe marginea neajunsurilor, netrebniciilor, catastrofelor mai mici sau mai mari de care ne izbim pe scena politică, pe stradă, în viaţa cotidiană, iar în cele din urmă, statistic vorbind, poate suntem îndreptăţiţi să inventariem fără odihnă cazuri care ne sar în ochi la fiecare pas, iar spiritul critic e mai la îndemână şi mai bine primit decât semnalarea cu substrat a salatei-ghiveci, mai ales că, psihologic vorbind, orientarea perpetuă a atenţiei către negativitate e destrămătoare şi chiar stresantă când avem în vedere doar salata de istorie, păpădie, droguri şi prostituate. În intervenţiile sale, Patriarhia Română respinge hotărât legalizarea prostituţiei, invocându-se, pe bună dreptate, faptul că demnitatea persoanei, instituţia sacră a familiei şi moralitatea publică sunt complet ignorate!

Ca la festivalul umorului sec, Traian Băsescu cere ca raportul să fie dezbătut „lucid şi onest”, pe motivul că legalizarea prostituţiei şi dezincriminarea consumului de droguri „nu e o pledoarie, un atac la valori, ci o analiză ştiinţifică”(sic??!!), mai ales că “prostituţia există, nu o creăm acum noi în România. Ca orice lucru care există, este mult mai bine să fie reglementat decât să nu fie reglementat”, iar în astfel de condiţii, din cauza distorsionării mediatice a raportului comisiei deja vestite, chiar focalizarea excesivă asupra acestor două teme umbreşte raportul şi multitudinea de probleme examinate de către experţi, iar prin variantele propuse, poate se va încerca limitarea consumului de droguri şi răspândirea bolilor cu transmitere sexuală, dovedindu-se, vezi, Doamne, o analiză ştiinţifică a acestor grave fenomene.

Dovadă, în acest sens, o reprezintă precizarea pe care autorii înşişi o fac repetând obsesiv, că “o serie de studii realizate în state care au legalizat deja prostituţia, arată că măsura nu a avut efectele sperate în reducerea consecinţelor negative ale sexului comercial asupra persoanelor implicate”, iar în astfel de condiţii, Preşedinţia mai precizează că variantele propuse de către comisie trebuie să fie dezbătute public “lucid şi onest”, cu participarea clasei politice, a reprezentanţilor comunităţii medicale, ai celei juridice, ai cultelor şi ai organizaţiilor neguvernamentale. Unii dintre trompetiştii din dealul Cotrocenilor sunt de părere că este nevoie de noi reglementări în ceea ce priveşte prostituţia şi consumul de droguri, dar nu se hazardează să pledeze deschis pentru legalizarea lor! Ei apreciază că prostituţia există, nu o creăm acum noi în România, iar, ca orice lucru care există, este mult mai bine să fie reglementat decât să nu fie reglementat. Se întreabă retoric, pe la colţurile Palatului, oare, cei care sunt împotrivă, ce vor să facă, să se prefacă mereu că nu există, iar bolile să se propage cu o viteză uluitoare? Se afişează cu cinism, dorinţa de a propune dezbateri publice, reflecţii, analize în vederea găsirii celor mai bune soluţii în raportul cu specificul, cu tradiţiile şi necesităţile României pentru aceste chestiuni(!!), chiar dacă marea majoritate a populaţiei se declară împotriva legalizării prostituţiei din considerente de ordin etic şi respinge ferm ideea suplimentării veniturilor statului prin această metodă, care accentuează procesul de degradare şi face ca o fiinţă nobilă ca omul să reprezinte o sursă de venit pentru afacerişti, ignorându-se probleme mult mai grave ale societăţii. Aşadar, în timp ce Băsescu ne propune salata de istorie, păpădie, droguri şi prostituate, fiecare dintre noi simte cu amărăciune cum se strică sufletul, mintea şi stilul, iar în astfel de condiţii, e recomandabil ca, măcar din când în când, să devenim tonici, binevoitori, să recuperăm forţa de a identifica şi a afirma binele, acolo unde îl întâlnim, să ne bucurăm de reuşite, pentru a mai uita ce înseamnă promisiunile electorale!

prof. Vasile Gogonea
redactie@scandaldegorj.roRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  05.10.2009. 06:37

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: