Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană


Secretomanie toatală la Albeni unde familiile Vodă și Sărbătoare sunt, de săptămâna trecută, în carantină la domiciliu iar familia Ivănoiu, care locuiește în vecinătatea școlii din localitate, în izolare, membrii venind din Italia, dar afirmând, inițial, că din Germania. Primarul, în nebunia creată de Coronavirusul din comuna vecină, Prigoria, nu a spus nimic, public, de izolați, deși în fața locuinței lor, se aflau, la finalul săptămânii trecute, echipaje de poliție, jandarmi și chiar o ambulanță venită după probe. În localitate se știe însă că adulții din familia Vodă și Sărbătoare lucrau la depozitul italianului din Bâlteni, depistat cu Coronavirus la întorcerea în Peninsulă.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   03.03.2020. 11:37

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

În cele aproape patru luni scurse de când liberalii au preluat guvernarea, la Gorj, artizanul schimbărilor politice este prim-vicepreședintele filialei județene a PNL, Dumitru Leuștean. După ce și-a impus oamenii săi la conducerea Serviciului de Gospodărire a Apelor, la Secția de Drumuri Naționale și în Consiliul de Administrație de la Minprest Serv SA, Leuștean își plantează un amic și la cârma Registrului Auto Român (RAR) Gorj.

Practic, liberalii îl vor schimbat pe Șerban Predescu de multă vreme din funcția de șef de reprezentanță, fiind considerat un apropiat al președintelui PSD Gorj, Mihai Weber, și înlocuit cu un om agreat de partid, așa că, cel care s-a preocupat pentru promovarea lui Șutru a fost tocmai Leuștean.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   25.02.2020. 10:59

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi


Dumitru Oprea, trimis în judecată pentru fals intelectual într-un dosar instrumentat de procurori cu doi ani în urmă, declarat incompatibil de ANI, a fost promovat director adjunct al Minprest Rovinari, subunitate a CE Oltenia. Pesedistul Oprea a fost angajat în noiembrie 2018 la Minprest ca șef la Departamentul Silvicultură Reparații Auto iar la finalul anului trecut a ajuns al doilea om din Minprest. După plecarea lui Gabriel Giorgi din unitate, acestuia finalizându-i-se în scurt timp mandatul, locul de director general ar putea fi luat de Oprea, agreat de liberalii care au ajuns deja în structurile de conducere ale societății.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   25.02.2020. 10:58

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani


Edilul social-democrat de Licurici a renunțat la începutul acestei luni la mandatul de primar, deși mai avea câteva luni până la finalul celui câștigat în 2016. Primarul Liviu Drăgulescu a lăsat primăria în mâinile viceprimarului PNL și a revenit la vechea sa profesie, de medic veterinar. Drăgulescu, edil aflat la al treilea mandat, a devenit astfel, din februarie, veterinar la Hurezani într-un centru care răspunde de zona respectivă.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   25.02.2020. 10:49

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni


Primarul comunei Ionești și-a angajat nevasta, în toamna anului trecut, la Minprest Rovinari, femeie de serviciu. Pe legătura de partid dintre edil și șeful subunității Complexului Energetic Oltenia, nevasta primarului a primit o mătură la sediul executiv al CEO, loc în care a măturat timp de doar trei luni de zile. După perioada în cauză, Liliana Tătaru a fost trimisă acasă, spre supărarea soțului care și-a expus problema, ofticat, liderilor PSD Gorj, aducându-i reproșuri anagajatorului cu carnet de partid. Situația ce părea fără ieșire s-a rezolvat luna aceasta când nevasta edilului a primit o altă mătură la Sucursala Electrocentrale Turceni.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   25.02.2020. 10:43

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Cazul lăcătușului mort în iulie 2018 la cariera Peșteana Nord ar fi putut deschide ”Cutia Pandorei” în CE Oltenia, în contextul în care rapoartele instituțiilor care au cercetat accidentul de muncă au relevant faptul că acesta s-a produs din cauza unui cablu care i-a prins piciorul bărbatului, s-a încolăcit în jurul lui, l-a tras la tambur acolo şi efectiv i l-a smuls.
În termeni tehnici, tragedia a avut loc pe fondul manipulării de către bărbatul de 49 de ani a unui ”sistem artizanal de ridicare la un dispozitiv MAN ce nu deținea sistem de protecție și frânare”.
Un raport intern, efectuat de o comisie de specialitate din CEO, a scos la iveală faptul că existau deficiențe majore la punerea în practică a brevetelor la Halda 2 Roșia, mai exact a unuia denumit “banda cu viteză variabilă în funcție de încărcare”, iar în cadrul acestei Halde funcționa un flux tehnologic care nu are prevăzut sistem de frânare și prevenție în caz de urgență (?!), cu toate că, compania plătise pentru implementarea acelei invenții în jur de 3 milioane de euro.
Problema este că, din cauza celor implicați în povestea acestui brevet de invenție ineficient, foști sau actuali șefi cu putere de decizie în CEO, nu au fost sesizate organele judiciare sau cel puțin asta susțin surse din companie.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   25.02.2020. 10:35

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu


La Camera de Conturi Gorj s-a depus marți documentul care atestă începerea executării primarului Marcel Romanescu, șeful UAT Târgu-Jiu, în urma sentinței date de Tribunalul Gorj privind organizarea concursului pentru CSM. Pentru punerea în aplicare a sentinței, Dan Marinescu, fost candidat pentru șefia CSM, a urmat calea legală, adică notificarea primarului Romanescu prin executor judecătoresc iar apoi acesta a sesizat și Camera de Conturi Gorj, organism care este obligat să verifice de ce instituția publică nu respectă o hotărâre judecătorească executorie. Marinescu a arătat verificatorilor că prin nepunerea în aplicare a acestei hotărâri se crează, voit, un prejudiciu UAT-ului, prin plata continuă a directorului CSM și a experților sportivi, bani care provin din bugetul local, sumele urmând a fi recuperate de la respectivii.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   12.02.2020. 12:19

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Liderii sindicali reprezentativi din CE Oltenia, adică cei care dețin funcții de conducere și în structurile unor federații, sunt în această perioadă, în negocieri cu administrația companiei, pentru încheierea unui nou Contract Colectiv de Muncă pentru mineri și energeticieni. Cum vor merge aceștia în fața noii conduceri a CEO cu lista de solicitări a salariaților, e greu de spus, în noul context economic al companiei. Oricum, ei vor urmări doar să-și păstreze posturile de inspector sociali și veniturile salariale care nu se pot compara cu cele ale angajaților pe care-i reprezintă.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   12.02.2020. 11:00

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic


Liberalii dau din coate, în această perioadă de criză politică, să-și impună oamenii în funcții de conducere la carierele CEO. La Cariera Lupoaia sunt trei pretendenți pentru funcția ocupată de Petrișor Romeo Mirel, toți fiind crescuți în orgada PNL. Nu numai funcția de șef carieră este scoasă la mezat ci și cea de inginer-șef Energetic, unde tot liberalii vor să-și plaseze un CFL-ist, promovat în funcție de la stadiul de muncitor calificat.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   12.02.2020. 10:00

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Curtea de Conturi a descoperit, în urma controalelor effectuate anul trecut, la mai multe primării din Gorj, că au fost acordate sporuri și venituri nelegale funcționarilor sau acestea au fost calculate peste limita stabilită de lege.
Inspectorii de conturi au depistat și trei primari care și-au acordat sporuri nelegal și au dispus ca măsură recuperarea sumelor de la aceștia. Primarul unei comune a plătit cursuri de formare profesională fără să aibă aprobarea consiliului local, iar un altul a achitat câteva mii de lei pentru zile de concediu care nu s-au efectuat efectiv.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   05.02.2020. 14:00