Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină

Guvernul verifică contractele derulate la Gorj de miliardarii de top ai României

După ce un raport al specialiştilor Comisiei Europene, realizat în urma verificării mai multor contracte pe bani europeni încheiate de unele consilii judeţene, scotea în evidenţă mai multe nereguli, Guvernul României a hotărât să fie verificate şi alte contracte derulate cu fonduri europene. Măsura Executivului a fost luată în urma discuţiilor purtate cu FMI şi UE şi vizează şi unele contracte de achiziţii publice de la Gorj. 
Astfel, contractele încheiate de firmele magnaţilor Ioan Niculae şi Corneliu Pascu, dar şi altele, pentru extinderea şi îmbunătăţirea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Gorj sunt verificate de către Guvern.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   28.08.2011. 21:16

Milioane de euro din gunoiul gorjenilor – 164 de contracte pentru Polaris M Holding

Firma Polaris M Holding, care aparţine familiei Martin, politicieni social democraţi din Constanţa, apropiaţi ai lui Radu Mazăre, are ceva probleme cu lucrările pentru amenajarea centrului municipiului Tg-Jiu, cel puţin aşa susţin unele surse de la Camera de Conturi Gorj. De altfel, instituţia de control a stabilit, relativ recent, că au fost solicitate plăţi pentru unele lucrări neefectuate.
Tot o problemă cu banii, probabil din cauza sumei exorbitante, a avut şi acţionarul Polaris, deputatul PSD Eduard Martin, atunci când a scris în declaraţia sa de avere că firma va încasa pentru lucrările de la Tg-Jiu 15.375.000 de lei, cu 2,2 milioane de lei mai mult decât sumele făcute public în sistemul electronic de achiziţii publice.
Din octombrie 2007 şi până în prezent, firma „roşie” de la Constanţa a încheiat în Gorj nu mai puţin decât  (atenţie!) 164 de contracte, cu toate instituţiile publice şi nu numai.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (3)   19.08.2011. 13:22

90 de milioane de euro de la Gorj, în contul unor magnaţi de top ai ţării

Un program cu fonduri europene, derulat de Ministerul Mediului, i-a atras ca un magnet pe miliardarii ţării tocmai la Gorj.
Deşi capitala e la aproape 400 de km de Tg-Jiu, orăşelele de provincie din judeţ au devenit interesante pentru câţiva magnaţi de top, când au mirosit că e vorba de afaceri în valoare de 90 de milioane de euro.
 Ioan Niculae, patronul Interagro, aflat pe locul I în topul celor mai bogaţi români, Lucian Naidin, alt afacerist aflat în primii 300 de miliardari ai României, sau Corneliu Pascu, apropiat al lui Dan Voiculescu, fost senator PC în legislatura trecută, au contractat câteva lucrări consistente în Gorj.
 Încă de la începutul lui 2010, firme cu cifre de afaceri uriaşe, menţionate frecvent în topurile revistelor de specialitate, şi-au mutat o parte din logistică în judeţul nostru pentru a efectua lucrările de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă de la Tg-Jiu, Motru, Bumbeşti-Jiu, Tg-Cărbuneşti şi Ţicleni.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (1)   19.08.2011. 13:19

Ministrul Oprea l-a îmbogăţit pe băiatul deştept din bucătărie – gorjeanul Ţârcă, afaceri de 22 de milioane de lei cu MapN

Filiala judeţeană a UNPR este în febra ultimelor pregătiri pentru a primi aşa cum se cuvine, la sfârşitul săptămânii, vizita preşedintelui executiv al partidului şi ministrul Apărării, Gabriel Oprea. Adepţii de la Gorj şi Dan Ilie Morega, cel ce urmează a fi uns preşedinte al filialei judeţene, nu sunt însă singurii pentru care venirea fostului plutonier de intendenţă ar putea fi o bucurie. Unui afacerist gorjean specializat în afacerile cu Armata i-ar putea tresări inima la numele lui Oprea mai ales că în ultimul timp, cu toate zecile de milioane de lei câştigate din contractele cu Ministerul Apărării, business-ul său este pe butuci.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (4)   19.08.2011. 13:13

Directorul şi preşedintele CA de la Medserv Min, cercetaţi penal

Despre societatea Medserv Min SA se spune că este condusă de „clica de la Motru”, locul de baştină al lui Daniel Burlan, directorul SNLO. Compania minieră deţine peste 92% din acţiunile Medserv Min, restul aparţinând mai multor sindicate din minerit.
În Consiliul de Administraţie al Medserv Min, ori la conducerea acesteia s-au perindat de-a lungul timpului personaje din cele mai pestriţe, susţinute politic, care nu aveau nici o legătură cu managementul unei unei firme care asigură servicii medicale pentru mineri şi energeticieni. De la începutul lui 2009 aceste personaje au fost înlocuite cu altele susţinute puternic de rubedeniile din SNLO sau sindicate.
Ultimii veniţi în fruntea Medserv Min, preşedintele Consiliului de Administraţie, Valerian Dîrnu şi directorul Speranţa Bălan, au avut de-a face, şi încă mai au, cu braţul lung al legii.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (2)   19.08.2011. 13:08

Cum dosarul Best Recuperare e aproape de NUP,

Fostul director al SNLO, Eugen Davidoiu, şi-a scos la vedere limuzinele şi apartamentul din Bucureşti

-Trei autoturisme de lux şi un apartament în Bucureşti sunt investiţiile lui Davidoiu facute imediat după ce a fost detaşat din funcţia de director general al SNLO

Fostul director general al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, Eugen Davidoiu, nu mai este angajat Senatului României. Davidoiu a fost nevoit să demisioneze din funcţia de şef al Biroului de Achiziţii Publice din cadrul Senatului, la finele anului trecut, din cauza dosarului Best Recuperare Creanţe. Dosarul penal întocmit în acea cauză, adică tinicheaua care a atârnat multă vreme după fostul „general” al SNLO e ca şi rezolvat dacă nu mai există prejudiciu. Fostul director îşi caută acum loc de muncă prin intermediul unui site specializat în recrutarea forţei de muncă.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   19.08.2011. 13:01

„Bomba” lui Daviţoiu din Parcul Central, pericol pentru copii şi turişti

- Afaceristul a încercat să acopere recipientul cu gaz metan plantând arbuşti ornamentali în jurul său

Nicolae Daviţoiu, vicepreşedinte al PDL Gorj, şef al democrat liberalilor din Tg-Jiu, consilier local, dar mai ales om de afaceri, a ştiut să „combine” business-ul cu politica la momentul potrivit. După cum singur recunoştea într-un interviu, „85% din mediul de afaceri din Gorj depinde de politică şi de stat”.
În spatele afacerii lui Daviţoiu din Parcul Central se pot ascunde multe, însă două lucruri nu a putut feri politicianul afacerist de ochii trecătorilor: „bomba” cu gaz ce deserveşte restaurantul acestuia, amplasată în imediata vecinătate a Aleii Scaunelor şi foarte aproape de locul de joacă pentru copii şi haznaua locaţiei, acoperită parţial cu pământ.
Atât recipientul cu gaz, cât şi haznaua, nu au fost văzute de către consilierul local Daviţoiu în deplasările pe care spune că le-a făcut împreună cu colegii din comisia de urbanism pentru a desfiinţa unele construcţii inestetice.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   19.08.2011. 12:53

MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE - Drept la replica Scandal de Gorj 19 august 2011

MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
tel./fax: 021/319 60 22
e-mail: presamapn@mapn.ro


Către directorul publicaţiei Scandal de Gorj
 - Doamnei Neli Matei -


DREPT LA REPLICĂ

Referitor la unele afirmaţii neadevărate apărute în articolul „Ministrul Oprea l-a îmbogăţit pe băiatul deştept din bucătărie – gorjeanul Ţârcă, afaceri de 22 de milioane de lei cu MApN” care fac referire la Ministerul Apărării Naţionale şi la conducerea instituţiei, publicate de ziarul “Scandal de Gorj”, în ediţia de vineri, 19 august 2011, vă transmitem următorul drept la replică:

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   19.08.2011. 12:00

Cine a fost odată-n Gorj / Gabriel Sanda

A fost o vreme, cu mult timp în urmă, aproape în timpuri imemoriale, când viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, Gabriel Sanda, avea mai multă podoabă capilară, mai puţine kilograme şi mai puţină avere, dat fiind faptul că era la începutul carierei de afacerist angajat oficial într-o funcţie publică, la primărie. Deşi nu mai seamănă deloc cu cel care era în urmă cu 9 ani, are la purtător un titlu de conferenţiar doctor universitar, mai multe căsătorii la activ, mai multe kilograme şi mai puţin păr, viceprimarul nu are a se plânge că lucrurile nu mai stau ca în tinereţe.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (10)   10.03.2010. 16:24

<< Prima pagină < Pagina precedentă [253 / 253] Pagina următoare > Ultima pagină >>