Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali


Primarul liberal al municipiului Târgu-Jiu a rămas în februarie doar cu doi consilieri personali din patru, colegii săi de partid, Horhoianu și Slivilescu demisionând din funcții, fără prea multe explicații, la finalul lunii ianuarie. Bogdan Horhoianu și-a atins scopul, nevasta sa fiind transferată de la o farmacie la Transloc SA, motiv pentru care i s-a cerut, cu siguranță, să dea un pas înapoi. În ce îl privește pe Slivilescu, pasionat de ciclism și karate, acesta și-a înaintat demisia pentru ca în locul său să acceadă, actualul director al CSM, Robert Bălăeț, pentru care Romanescu a anunțat, săptămâna trecută, că-i pregătește postul de consilier personal, în locul său la CSM urmând să promoveze Ilieș.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   05.02.2020. 13:00

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA


Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au finalizat cercetările în dosarul denumit de presă ”Videochat la saloanele de înfrumusețare” și, la finele lunii octombrie a anului trecut, i-au trimis în judecată pe soții Bianca și Mihai Gabriel Feroiu, cunoscuți practicanți de culturism, sub acuzația de evaziune fiscală.
Anchetatorii au stabilit că, timp de opt ani, aceștia au realizat venituri consistente din videochat, iar banii erau virați de corporațiile din SUA care dețineau site-urile ce găzduiau show-urile erotice în conturile celor doi soți, fără ca aceștia să-i declare în vederea impozitării.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   05.02.2020. 12:00

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”


Un consilier UNPR l-a făcut knockout pe primarul de Săcelu în ultima ședința de CL! Florin Jurebie a fost astfel acuzat că i-ar fi făcut alesului propuneri indecente. Omul i-a arătat obrazul primarului PSD, în plen, și i-a transmis că ar trebui să-i fie rușine. Spre mirarea celor prezenți, Jurebie nu a avut nicio reacție la acuzațiile aduse, asta deși jumătate din cei prezenți în sală râdeau și restul erau în stare de șoc. Unul dintre consilieri a înregistrat cu telefonul incidentul.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   05.02.2020. 11:00

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE


Situație tragi-comică la Cariera Roșiuța, aparținând Complexului Energetic Oltenia. La unitatea de stat care se ocupă cu extracția și producția de cărbune, se vând în paralel și portocale. Asta, în incinta unității, comercianții ambulanți veniți din Mehedinți fiind lăsați să-și vândă produsele direct din mașini. Șeful carierei, Constantin David, preocupat de transportul cărbunelui pentru apropiați este prea puțin interesat de cei care fac un astfel comerț în incinta unității miniere, atâta timp cât și la el mai ajunge câteo ,,portocală
”.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   05.02.2020. 10:00

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!


De săptămâna trecută, Ramona Nodea, denumită de mai mulți politicieni drept ,,primărița’’, după ce aceasta a primit mai multe atribuți exercitate de primarul Marcel Romanescu, a fost promovat într-o nouă funcție. Mai exact, prin dispoziție a primarului Marcel Romanescu, fosta consilieră personală a edilului, angajată între timp în primărie, a fost promovată, prin dispoziție, șefă a Centrului de Informații pentru Cetățeani. Nodea va ocupa postul timp de șase luni.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   29.01.2020. 13:49

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Revocarea lui Sorin Boza din funcția de președinte al Directoratului CE Oltenia de către Consiliul de Supraveghere compus din oamenii PNL și înlocuirea acestuia cu Daniel Burlan a generat reacții extrem de contondente în spațiul public local, în contextul în care noul șef al companiei energetice a fost, ani de zile, exponentul grupului de interese Condescu-Manțog.

De această dată, resortul propulsării lui Burlan se numește Dan Vîlceanu, liderul liberal care, în urmă cu câțiva ani, chiar îl propusese pe actualul șef al CEO să facă parte din comisia de specialişti ai partidului, ce urma să elaboreze o strategie pentru salvarea companiei energetice.

Cât de specialist e Burlan o dovedesc cifrele: 85,6 milioane de lei pierderi a avut SNLO, compania minieră condusă de acesta, la momentul integrării în CEO și datorii la furnizori de peste 100 de milioane de lei; în 2009 și 2010, cât timp s-a aflat la conducerea SNLO, aceasta a înregistrat pierderi care totalizau 134 de milioane de lei.

Dincolo de cifrele seci din situațiile financiare ale fostei companii miniere, Burlan a rămas în memoria minerilor cu promisiunile fantasmagorice din perioada în care a candidat, din partea PDL, la Primăria Motru și a promis construirea unei termocentrale în orașul minier și o alta la Sărdănești.

Paradoxul este că supraveghetorii CEO n-au știut când l-au instalat în funcție pe Burlan că acesta este cercetat penal, pentru delapidare, în dosarul ”Masa caldă”, în care compania energetică s-a constituit parte civilă pentru suma de 2,6 milioane de lei.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   29.01.2020. 13:38

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Om de afaceri gorjean, Iulian Vasile Popescu, a fost prezentat ca un ”tânăr antreprenor de succes”, de către liderii PNL Gorj, la scurt timp după ce a fost susținut pentru o poziție în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia.
Popescu se afla de multă vreme în anturajul liberalilor, doar le acordase consultanță unora dintre ei, așa că la momentul oportun aceștia l-au recompensat cu un post de supraveghetor în structura decizională a CEO, chiar dacă domeniul în care activează nu are nimic în comun cu mineritul și energia.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   29.01.2020. 13:32

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină


Nicolae Rușeț, profesor de matematică la Colegiul Tehnic Motru, promovat de PNL inspector școlar genaral adjunct la Inspectoratul Școlar Județean Gorj de la jumătatea acestei luni, chiulește din 15 ianuarie pe bani publici. O spun chiar proprii săi colegi din unitatea de învățământ, șocați că respectivul și-a păstrat 9 ore pe săptămâna în unitatea de învățământ condusă de soția sa, Adela Rușet. Orele respective sunt făcute de inspectorul adjunct dimineața, când acesta ar trebui să fie, în mod normal, la Inspectoratul Școlar Județean Gorj unde programul de lucru începe zilnic la ora 8.00. Din acest motiv, inspectorul general adjunct este acuzat că semnează, în același timp, condica și la IȘJ dar și la Colegiul Tehnic Motru, încasând bani necuveniți.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   29.01.2020. 13:23

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Primarul municipiului Tg-Jiu, Marcel Romanescu, nu s-a lecuit, după ce Instituția Prefectului – Județul Gorj i-a argumentat, într-un raport, că dispoziția prin care și-a delegat mare parte din atribuții consilierului superior Ramona Nodea, nu respectă prevederile legale, așa că, la începutul acestui an a numit-o pe aceasta ”asistent manager juridic 2” în organismele de implementare a unor proiecte la nivelul orașului.
Practic, prin nouă dispoziții, primarul Romanescu a conectat-o pe Ramona Nodea la banii europeni din tot atâtea proiecte, pentru a-i completa veniturile celei căreia i-a delegat o parte din atribuțiile care-i reveneau ca primar.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   22.01.2020. 10:50

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală


Procurorii gorjeni au finalizat la sfârșitul lunii octombrie cercetările în dosarul penal întocmit în vara lui 2017 privind activitatea de videochat, desfășurată de mai multe tinere în saloane de înfrumusețare din Târgu-Jiu. Anchetatorii au urmărit, de fapt, drumul banilor din străinătate în contul persoanelor care practicau videochat în municipiu, eludând plata dărilor către stat. Au fost luați în vizor atunci soții Gabriel și Bianca Feroiu, care administrau de fapt această afacere. La scurt timp după începerea cercetărilor, ambii au părăsit țara, ca pe bunurile lor, anul trecut, anchetatorii să pună sechestru asigurator. Soții Feroiu, foști sportivi, figurează, în prezent, inculpați pentru evaziune fiscală, într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Gorj.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   22.01.2020. 10:47