Javra de la Electrica - Editorial - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Editorial · Javra de la Electrica

Javra de la Electrica

Claudiu Matei

Claudiu Matei

Ceva de o prostie şi o nesimţire rar întâlnite mi-a fost dat să văd în urmă cu câteva zile când Electrica a întrerupt furnizarea energiei electrice la un utilizator casnic pentru că, din pricina defectuoasei colaborări dintre societatea în cauză şi Poşta Română, în evidenţe omul figura ca restant la plata facturii, deşi o achitase.
După primirea teribilei veşti a alergat într-un suflet la unul dintre ghişeiele Electrica sperând că doamna la care nimerise îi va confirma, din calculatorul în care stă toată ziua cu ochii beliţi, faptul că-şi îndeplinise îndatoririle şi cotizase aşa cum facem fiecare dintre noi, iar electricienii care-i „tăiaseră curentul” se vor întoarce urgent să-şi îndrepte greşeala. Numai că stupoare: calculatorul zicea şi el că omu-i rău platnic şi nu achitase. Degeaba a încercat s-o convingă pe blonda cu barbă de la ghişeu, care s-a dovedit până la urmă a nu fi o doamnă, că toată lumea se înşeală şi el are dreptate. În faţa funcţionarei un client n-are niciodată dreptate mai ales când, ale dracu puşlamale, vin să-i contrazică calculatorul care ştie el ce ştie şi spune că factura nu fusese achitată. Cu aroganţă şi nesimţire omu’ a fost trimis la plimbare, tocmai la aproape 30 de km depărtare de municipiu, la domiciliu, să aducă dovada, dacă bineînţeles o are, lucru de care funcţionara se îndoia cu tărie. Dacă tot se duce şi are şi chitanţa cu care plătise poate căuta şi maşina Electrica, poate îi înduplecă pe electricieni să-l rebranşeze. Dacă vrea electricitate ar fi bine să-i caute şi să-i ia de nicăieri, pentru că un număr de telefon al lor ar fi exclus să obţină pentru că sunt secrete. Omu’ n-a înţeles prea bine dacă electricienii lucrau la un serviciu public sau serviciile secrete de n-a putut obţine un număr de telefon, dar a plecat totuşi să aducă dovada că deja se simţea un infractor ce va cădea în dizgraţia societăţii dacă nu-i dovedeşte „doamnei” că şi-a achitat factura.
Cum electricienii îşi făcuseră treaba şi o tuliseră nerămânând nici urmă de praf în urma lor, s-a întors victorios cu chitanţa în mână la „minunea” blondă a Electrica sperând că va fi tratat cu un pic mai mult respect din partea ei acum că demonstra că fusese de bună credinţă. Greşit! Madam se săturase deja să-i tot vadă faţa şi, cu toată forţa femeii trecute de menopauză, şi-a zburlit la el perii de pe barbă. Dacă vrea electricitate să facă bine să-şi achite acum taxa de rebranşare, după aia rămâne de văzut când vin electricienii să-l reconecteze. Şi ca să şteargă orice urmă a greşelii făcute s-a apucat să completeze datele din chitanţă în prea iubitul ei calculator. Păgubitul a văzut negru în faţa ochilor şi a început să urle din toţi rărunchii ameninţând cu instanţa şi protecţia consumatorului. Femeia l-a anunţat imperturbabil că n-ai cum să câştigi în faţa Electrica în instanţă, iar numărul de la protecţia consumatorului afişat pe perete e pus la mişto că nici acolo nu-şi va găsi dreptatea. Show-ul se desfăşura în faţa altor patru funcţionari care îşi închiseseră ghişeele preferând să tacă mâlc, a unui paznic anemic tolănit pe un scaun şi a altor doi clienţi, care în mod surprinzător, cu o atitudine slugarnică tipică în ultimul timp românilor, au luat apărarea funcţionarei susţinând că nebunul ce rămânsese fără curent o stresează în timpul orelor de program. Nemulţumitul a simţit că-şi pierde definitiv controlul şi dă frâu instinctelor criminale pe care le înfrânează cu greu ori de câte ori are de a face cu un funcţionar cretin aşa că a plecat decis să ceară ajutorul cuiva cu putere de decizie. După vreo patru ore de nervi la limita apoplexiei şi-a găsit în sfârşit dreptatea în biroul unui director al Electrica. Acesta i-a rezolvat prompt problema fără să mai plătească  taxa de reconecare, dar a rămas total insensibil când neîndreptăţitul a pârât-o pe funcţionara nesimţită, aşa că, atenţie, oricare dintre dumneavoastră puteţi ajunge pe mâinile telenovelistei frustrate de la ghişeu.
Şi cum am de mult un dinte împotriva Electrica, de când tot repar electrocasnice distruse de fluctuaţiile de curent şi plătesc facturi nejustificat de mari, vă invit, pe toţi cei care aţi avut probleme cu serviciul amintit să ne contactaţi, în scris sau la redacţie. Asigurăm spaţiu editorial generos.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  17.07.2009. 08:28

Comentarii

Nu conteaza
22.07.2009. 08:07

Foarte interesant subiectul tau despre electrica...poate dupa ce o sa inveti sa vorbesti atunci sa scri un articol in ziar...oricum asta o sa stabileasca persoanele abilitate..dar din pacate acum sunt intr-o vacanta..deci Domnule o sa ne intalnim cu siguranta...daca dumneata m-ai vazut pe mine tolanit pe scaun inseamna ca ai probleme cu vederea..din pacate eu eram langa ghiseu..si la urma urmei care e treaba dumneata unde stau eu si cum stau...ma plateste Scandal de gorj...pot sa stau si in cap...deci sigur o sa ne mai intalnim...nu pe strada la tribunal...cine vorbeste ce nu trebuie trebuie sa si plateasca...La Revedere

molea
21.07.2009. 19:33

sa-i bata Dumnezeu de ntrebnici "

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: