Record absolut la CE Rovinari - Actualitate - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Actualitate · Record absolut la CE Rovinari

Record absolut la CE Rovinari

Daniel Dumitriu
daniel.dumitriu @ scandaldegorj.ro


Complexul Energetic Rovinari a înregistrat anul trecut un profit de 106 milioane de lei, creşterea faţă de anul 2006, când s-a înregistrat un profit de doar 40 de milioane de lei, fiind una impresionantă. Laurenţiu Ciurel, directorul general al CE Rovinari a declarat că profitul ar fi putut fi mai mare dacă nu s-ar fi realizat provizioaba iar nu esti la servici

ne în valoare de 30 de milioane de lei.

Cel mai mare profit din istoria CE Rovinari a fost obţinut în condiţii nu tocmai favorabile, dat fiind faptul că producţia de energie realizată şi vândută a fost cu 30% mai mică faţă de anul 2006, însă cheltuielile s-au redus. Ciurel a explicat, în cadrul unei conferinţe de presă, secretul reuşitei de anul trecut: „În anul 2006 a fost o supracontractare a producţiei. Au fost încheiate contracte pentru o producţie mult mai mare faţă de cât puteam noi să producem, iar ca să putem onora contractele a trebuit să cumpărăm energie la un preţ mai mare şi să o vindem mai ieftin. De aici au rezultat pierderi foarte mari. În anul 2007, toată energia a fost vândută prin bursă la preţuri foarte bune şi nu s-a mai supracontractat producţia. În plus, cheltuielile s-au redus cu 6%, ceea ce este foarte important”.

Dacă anul 2007 a fost cel mai prolific din existenţa complexului, Ciurel a anunţat că 2008 este unul dificil prin prisma investiţiilor ce urmează a fi făcute: „ O să începem investiţiile de mediu. Este vorba de lucrări de desulfurare pe care complexul trebuie să le efectueze pentru a putea funcţiona. Suntem singura termocentrală din ţară care are un contract semnat pentru efectuarea acestor lucrări. O altă lucrare care va trebui să o facem în acest an se referă la evacuarea cenuşii în sistem fluid dens. Suntem obligaţi să evacuăm cenuşa într-un sistem modern. Pentru acest proiect am alocat 64 de milioane de lei, dar la licitaţie s-a venit cu deviz de 169 de milioane de lei şi, în aceste condiţii, am anulat licitaţia pentru refacerea devizelor. Este anul cel mai greu din istoria termocentralei”, a conchis directorul general.

Pe lângă investiţiile care trebuie făcute în acest an, conducerea CE Rovinari trebuie să facă faţă şi presiunilor sindicale, datorită faptului că sindicatele solicită o mărire a salariilor cu 20%, în condiţiile în care o majorare similară a fost făcută şi anul trecut:

” Eu nu pot să acord o asemenea creştere în condiţiile în care anul trecut salariu a crescut cu 20%, iar productivitatea muncii este în scădere”, a declarat Ciurel.

Într-un viitor apropiat Complexul Energetic Rovinari ar putea face parte dintr-un holding energetic ce va cuprinde Complexurile Energetice de la Rovinari şi Turceni, Hidrolelectrica, filialele Electrica neprivatizate şi unităţile de mentenanţă. Laurenţiu Ciurel a precizat că acest proiect este deocamdată în stadiu de discuţii.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  20.02.2008. 23:37

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: