Satrapul judeţului - Editorial - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Editorial · Satrapul judeţului

Satrapul judeţului

claudiu_m

Claudiu Matei
claudiu.matei @ scandaldegorj.ro

Marin Condescu a devenit de câţiva ani Dumnezeu în Gorj, până şi copilul de la grădiniţă ştiind că este un personaj însemnat care are un cuvânt „greu” de spus în tot ceea ce mişcă în judeţ. Însă apogeul puterii sale pare să fi fost atins de abia acum, sau cel puţin acum este clar pentru toată lumea că el hotărăşte mai ales soarta mineritului gorjean. Noua conjuctură politică îl surprinde pe Condescu în postura de dictator, el fiind cel care a stabilit în detaliu cine si ce post va ocupa în instituţiile din minerit şi nu numai. Acolo unde directorii sunt conform cerinţelor lui Condescu aceştia nu îndrăznesc să numească vreun şef de subunitate fără acceptul tartorelui. Preferinţele sale au devenit literă de lege şi pentru şefii partidelor politice ce fac în prezent jocurile, aceştia respectând cu sfinţenie ordinele primite de la fostul lăcătuş. Umbla vorba prin târg că în prezent preşedintele atât al PD-L, cât şi al PSD este de fapt Marin Condescu şi nimeni nu-i iese din cuvânt.

În urmă cu două zile pesediştii au început anul cu un scandal în cadrul Biroului Executiv Judeţean, scandal iscat din cauza desemnărilor făcute de către Condescu în funcţiile cheie din minerit. Conducerea partidului a acceptat fără proteste cele impuse, însă nu şi cei din biroul executiv judeţean, aşa că s-a iscat un balamuc de pomină în timpul căruia personaje foarte importante s-au declarat extrem de nemulţumite că noile ordine nu sunt acceptate cu plăcere. Unii dintre cei prezenţi declară că se aşteptau la un asemenea scandal pentru că personajele amintite cochetează de ceva timp cu ideea de a părăsi partidul în favoarea PD-L, aşa că s-au dat supărate de moarte pe opoziţia celor din biroul executiv ca pretext al viitoarelor decizii. De reţinut este declaraţia primarului Hanu de la Motru care, conform unor surse, ar fi afirmat cu voce tare în cadrul BEJ: „Dacă trebuie să trecem la PD-L, să trecem toţi!”. Cert este că de mult timp se aude de bisericuţele din PSD, de faptul că fiecare personaj cu funcţie de aici vrea să deţină personal puterea, aşa că există o luptă ferită de ochii curioşilor. La fel de cert este însă şi faptul că şi Condescu aţâţă ostilităţile devenind păpuşarul celor care îi pot satisface interesele. Până acum i-a mers strună şi nu există motive să-i meargă mai rău de acum încolo, ba din potrivă. Toată lumea îi recunoaşte supremaţia şi îi cântă în strune sperând că din ciolanul său mare va lăsa să-i curgă câte o firmitură şi pentru cei supuşi lui.

Recent am participat la un eveniment monden unde Condescu a urcat de câteva ori pe scenă pentru a decerna nişte premii. Sala era în delir şi aplauda frenetic discursurile sale de filozof ratat ce încearcă să demonstreze că al său coeficient de inteligenţă nu este echivalentul meseriei sale de lăcătuş. Prin aplauze însă publicul nu-i recunoştea inteligenţa, ci puterea, aşa că nu mai contează. Să nu uităm totuşi că şi Mischie a fost Dumnezeul judeţului...Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  12.01.2009. 22:48

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: