La coadă pentru ajutorul de încălzire - Actualitate - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Actualitate · La coadă pentru ajutorul de încălzire

La coadă pentru ajutorul de încălzire

La coadă pentru ajutorul de încălzire Localnicii din Tismana, Gorj, au folosit ziua de ieri, de Sfânta Maria Mică, pentru a depune cereri la primărie ca să beneficieze de ajutorul de încălzire. În numai două ore, peste 150 de cetăţeni trecuseră pragul instituţiei, numărul fiind cu mult mai mare decât cel al solicitanţilor care şi-au depus dosarele pe parcursul întregii săptămâni trecute.

Dara Pumneanu
dara.pumneanu @scandaldegorj.ro

Sărbătoarea de ieri, de Sfânta Maria Mică, a fost pentru localnicii din Tismana o bună ocazie de a-şi face timp să ajungă la primărie pentru depunerea dosarelor în vederea obţinerii ajutorului de încălzire pentru sezonul rece.

Câteva sute de persoane, majoritatea vârstnici, au luat drumul spre sediul instituţiei încă de la primele ore ale dimineţii. Cei mai grăbiţi dintre localnici au ajuns în faţa uşilor unităţii chiar înainte de deschiderea acestora. „Au fost mulţi oameni în vârstă pentru că bătrânii se trezesc cu noaptea-n cap, aşa este la ţară. Cred că au vrut să fie siguri că prind rând şi au venit odată cu angajaţii.“ a afirmat un funcţionar public.

Biroul de evidenţă a populaţiei a devenit neîncăpător, aproximativ 40 de persoane aşteptau în încăperea de la parterul clădirii, pe holul instituţiei şi chiar în faţa unităţii administrative. Deşi programul de depunere a solicitărilor a demarat de ceva vreme, numărul total al solicitanţilor nu a depăşit 80. Ieri însă, la numai două ore de la începerea programului, numărul celor care trecuseră pragul instituţiei era de peste 150.

„Mâine o să urle câinii pe-aici“

Conducerea primăriei s-a văzut nevoită să suplimenteze numărul angajaţilor serviciului care se ocupă cu preluarea dosarelor, cinci funcţionari de la serviciul financiar-contabil au fost puşi să ajute la completarea dosarelor şi a cererilor pe care mulţi dintre solicitanţi nu le puteau întocmi singuri. „Am luat de la serviciile unde sunt câte 4, 5 angajaţi, pentru că nu ne aşteptam să vină atâta lume, astăzi e sărbătoare şi toată lumea s-a înghesuit azi. Mâine urlă câinii pe-aici.“ a spus Costel Buzoian, primarele localităţii Tismana.

Oamenii care au stat la cozi, ce aminteau de vremea comunismului spun că au ales ziua de Sfânta Maria Mică să-şi rezolve problemele cu primăria pentru că în zi de sărbătoare nu poţi muncii. Mulţi dintre ei au mers la primărie direct de la biserica ce se află peste drum de sediul instituţiei administrative. „Eu venii de la biserică, am 71 de ani şi trei milioane cât am pensia nu-mi ajung pentru mâncare şi pentru lemne de iarnă. Bărbatul e bolnav şi trebuie să îngrijesc şi de doi nepoţi, că măsa i-a lăsat şi a plecat în Italia.“ spunea Maria Popescu, o bătrână din localitate.

În funcţie de veniturile pe care le au, cetăţenii pot beneficia de ajutoare pentru încălzire cuprinse între 75 şi 250 lei, pentru cele cinci luni de iarnă. Oamenii spun că sumele sunt binevenite, mulţi dintre ei neavând decât pensii foarte mici.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  09.09.2008. 13:17

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: