Morega demontează punctual acuzaţiile IPP - Actualitate - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Actualitate · Morega demontează punctual acuzaţiile IPP

Morega demontează punctual acuzaţiile IPP

Deputatul din Colegiul 1 al judeţului Gorj, liberalul Dan Ilie Morega, s-a arătat profund indignat de un aşa-zis studiu făcut de Institutul pentru Politici Publice (IPP) în care apare ca fiind alături de care cei care au absentat cel mai mult în Parlamentul României. Faţă de această situaţie, Morega atrăgea atenţia încă de aproape acum trei luni că majoritatea parlamentarilor sunt dezinteresaţi de cetăţeni, venind în această instituţie numai atunci când este necesar ca ei să voteze electronic, în rest interpelările, dezbaterile şi propunerile legislative sunt abandonate pe gârlă în favoarea interesului personal unde fiecare îşi vede de afacerile sale.

Alin Stroia
redactie @scandaldegorj.ro
 
Acuzaţii trunchiate
 Principala acuzaţie care i-a fost adusă lui Morega de IPP, cum că din 472 de voturi în plen, exprimate prin sistemul de vot, ar fi votat doar de 37 de ori, a fost foarte uşor de demontat de deputatul liberal. În acest sens, liderul PNL Gorj a afirmat că „acele hotârâri care erau benefice pentru oameni şi pentru gorjeni le-am votat fără nicio ezitare, dar nu am votat bugetul pe acest an, dar şi multe alte amendamente şi modificari aberante, aşa cum ar fi creşterea taxelor si impozitelor pentru cetăţeni. Culmea este că eu sunt unii dintre deputaţii care deţine cele mai multe intepelări adresate guvernului şi cele mai multe declaraţii politice, care nu sunt în mod special declaraţii politice în sine, ci mai ales împotriva guvernului actual. Acestea se referă la nemajorarea salariilor profesorilor, la nemajorarea pensiilor cu 45%, dar şi la introducerea impozitelor forfetare care au distrus micile întreprinderi.”
În continuare, Morega a precizat că „dacă eu nu vreau să votez, nu mă obliga nimeni. Cei care au lansat pe media asemenea acuzaţii la adresa mea ar fi trebuit să se gândească la faptul că dacă se făcea prezenţa după asta, eu nu mai luam salariul sau diurna. Astfel, salariul reprezintă prezenţa mea în Parlament, iar acolo există un specimen de semnătură şi nu se poate semna unul pentru altul. Salariul meu este de 4.800 de lei, la fel ca la şi ceilalţi, alături de diurne.”
 
Activitate prolifică în Parlament
 Despre activitatea sa în Camera Deputaţilor, Morega a precizat că „eu am o propunere legislativă ca tinerii care se stabilesc în domeniul rural să primească 20.000 de euro, iniţiativă care acum este pe circuitul parlamentar. Eu, dacă nu eram prezent, nu puteam face atâtea declaraţii şi interpelări: l-am interpelat pe prim-ministru privind continuarea modernizării rurale, am interpelat ministrul de finanţe privind taxa forfetară care, în opinia mea, va duce la distrugerea IMM-urilor, am făcut o altă intepelare care a vizat transformarea comunelor în oraşe, deşi acestea nu erau oraşe decât în proporţie de 10% şi au pierdut astfel multe fonduri europene, am mai depus o interpelare privind exportatorii şi importatorii pentru a evita blocajul economic al acestora, dar şi multe altele. Am mai avut şi o iniţiativă legislativă privind salarizarea preoţilor de la bugetul de stat şi realizarea de case parohiale acolo unde preoţi nu sunt din localitate şi unde nu pot locui, dar şi ca unele din aceste case să fie folosite în interes social pentru cei care au probleme. L-am mai avut în vedere şi pe ministru Transporturilor şi pe premier într-o solicitare privind drumurile din Gorj, şi nu numai, pentru a se aloca fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere ale localităţilor cu potenţial turistic.”
 
Proba verităţii este trecută de Morega
 Adevărul acestor declaraţii ale deputatului Dan Ilie Morega sunt probate de către materialele existente pe portalul on-line al Camerei Deputaţilor. Faţă de o interpelare a lui Morega adresată premierului Emil Boc, Iuliu Păcuraru, consilier al lui Boc a răspuns că „Pe O.G. nr.7, proiectele au fost lansate în 2006, banii alocaţi pe exerciţiul bugetar 2009 sunt în Legea bugetului pe 2009, Legea nr.26, unde la art.4 lit. e) veţi găsi prevăzută suma de 914,2 milioane pentru finanţarea programului de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din spaţiul rural.”
După acest răspuns, a luat cuvântul Morega, care a precizat ironic şi oarecum vădit nemulţumit, că „eu vreau să mulţumesc consilierului de stat pentru răspunsul pe care l-a dat. El priveşte deopotrivă toate localităţile şi toţi primarii, indiferent de apartenenţa politică, şi n-aş vrea să se uite că la nivelul judeţului Gorj, personal m-am ocupat, au fost 43 de asemenea proiecte, din 70 de localităţi, situându-ne da fapt pe locul 10 ca număr de proiecte pe Ordonanţa nr.7 în mod special. În acelaşi timp, vreau să atrag atenţia în modul cel mai sever că, în condiţiile în care nu se continuă lucrările la toate aceste localităţi , ele nu pot, o parte, să acceseze fonduri structurale, pentru că vă dau un exemplu: au rămas câteva lucrări la alimentările cu apă. Nu este alimentare cu apă, nu poţi să accesezi fonduri structurale pe probleme de canalizare şamd, fiind legate între ele. Şi ştim foarte bine, privind asocierea unor lucrări şi alze criterii, ca să poţi să accesezi fonduri structurale.


Morega nu vrea
vorbe goale, ci fapte
În încheierea celor spuse, Morega a mai adăugat că „de aceea, rugămintea este să lăsăm politichia la o parte şi să privim problemele din punct de vedere naţional şi din punct de vedere al importanţei pe care o are fiecare localitate care trebuie, prin asemenea lucrări, să reducă decalajul dintre locaslităţile rurale româneşti şi cele din Uniunea Europeană.
Eu vreau să vă mulţumesc foarte mult pentru răspunsul dat, puţin evaziv. Sper să fie concretizat prin ordonanţa la care dumneavoastră vaţi referit.”
Aşadar, deputatul Dan Ilie Morega şi-a pledat cu succes cauza în faţa tirului demontat de acuzaţii adus de IPP, afirmând totodată că atunci când se ia spre evaluare un lucru sau o situaţie aceasta ar trebui analizată în toate elementele sale, nu numai pe fragmente care sunt prezentate apoi ca fiind un tot unitar.


Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  06.07.2009. 07:20

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: