Mischie, Manţog şi Morega, incluşi pe lista neagră a dosarelor cu mare risc de prescripţie - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Mischie, Manţog şi Morega, incluşi pe lista neagră a dosarelor cu mare risc de prescripţie

Mischie, Manţog şi Morega, incluşi pe lista neagră a dosarelor cu mare risc de prescripţie

Raportul pe Justiţie al Comisiei Europene arată că lupta anticorupţie este neconvingătoare, marile procese întârzie în instanţe, iar prejudiciile, în multe cazuri, nu sunt recuperate.

Oficialii europeni notează că un număr semnificativ de cazuri importante, în care sunt implicaţi actuali sau foşti demnitari, aşteaptă rezolvarea în instanţă mult peste termenul rezonabil de trei ani, până la o sentinţă definitivă, multe dintre acestea fiind aproape de prescrierea faptelor.

Într-un top al acestor dosare, întocmit de portalul anticorupţie Alianţa pentru o Românie Curată, denumit „Lista fofilarilor”, apar şi cele întocmite de DNA pe numele lui Nicolae Mischie, Ionel Manţog şi Dan Ilie Morega.

Romania trebuie să adopte măsuri urgente pentru a se asigura că deciziile finale vor fi luate rapid în cazurile importante de corupţie şi că prescripţiile sunt evitate în toate cazurile, se arată în raportul CE.

Analizele Comisiei arată că instanţele de judecată au o abordare permisivă si excesiv de precaută în ceea ce priveşte unele aspecte procedurale ridicate de inculpaţi, cum ar fi solicitări de expertize suplimentare, amânarea audierilor ori exceptii de nelegalitate.

Dosarele în care sunt judecaţă fapte de corupţie Nicolae Mischie, Ionel Manţog şi Dan Ilie Morega, au fost trecute pe lista neagră a dosarelor cu mare risc de prescripţie.

2227 zile au trecut de la trimiterea în judecată a lui Mischie

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj a fost trimis în judecată de către DNA în 13 iunie 2005 fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită.

Din materialul probator rezulta că, în perioada 1999-2002, Mischie ar fi pretins de la un om de afaceri executarea unor lucrări de construcţii şi de renovare la trei imobile proprietate personală, valoarea totală a acestora depăşind 4,5 miliarde lei. În schimbul   acestor servicii, fostul preşedinte al CJ Gorj a afirmat că  poate interveni la diverse autorităţi ale statului în vederea obţinerii de către afacerist a unor contracte economice în favoarea firmelor care-i aparţineau.

Cauza, extrem de complexă,  i-a solicitat atât pe procurorii anticorupţie, până la trimiterea în judecată fiind efectuate trei expertize -  tehnică, în construcţii; contabilă; de evaluare a bunurilor mobile, dosarul însumând 14 volume, adică peste 2.500 de pagini, iar rechizitoriul a fost redactat pe aproape 100 de pagini.

Dosarul a fost judecat de către Tribunalul Gorj care l-a condamnat pe Mischie la 4 ani de închisoare, apoi a trecut pentru scurtă vreme pe la Curtea de Apel Craiova, fiind ulterior strămutat la instanţa similară de la Timişoara, unde pedeapsa fostului preşedinte al CJ a fost redusă la trei ani, ca mai apoi, în ultima cale de atac, în martie a.c. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să trimită dosarul spre rejudecare la instanţa de apel. Până la prescrierea faptelor în acest caz ar mai fi vreo doi ani, suficient încât judecata să nu se finalizeze la apel şi recurs, având în vedere că din martie de la verdictul ÎCCJ, CA Timişoara nici nu a fixat termen. 

Manţog a beneficiat deja de prescripţie pentru unele fapte

Ionel Manţog se bucură şi el de aproape acelaşi tratament ca Mischie. De la trimiterea acestuia în judecată au trecut 1777 de zile, suficiente încât până la o hotărâre definitivă faptele pentru care este judecat să se prescrie.

Fost secretar de stat în Ministerul Economiei şi Comerţului, Manţog a fost trimis în judecată de către DNA în septembrie 2006 şi acuzat de fapte asimilate celor de corupţie, abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, fals în declaraţii şi fals sub semnătură privată.

Ionel Manţog a fost condamnat în 4 aprilie, anul acesta, de către Tribunalul Sibiu, la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare şi confiscarea sumei de 147.800 de lei. În acest caz, Manţog a beneficiat deja de prescripţia faptei de abuz în serviciu, iar pentru faptele de fals în înscrisuri a fost achitat. Dosarul se află acum la Curtea de Apel Alba Iulia, Manţog şi DNA acţionând cu apel împotriva deciziei instanţei de fond, primul termen fiind în septembrie. Dacă judecarea cauzei decurge ca până acum, în a doua parte a anului viitor faptele ar putea fi prescrise, iar dosarul ar rămâne fără obiect.

Morega condamnat după doi ani şi trei luni

În cazul fostul deputat PNL Paul Pacuraru şi cel al deputatului Dan Ilie Morega, acuzaţi şi ei de  fapte asimilate celor de corupţie, instanţa a fost un pic mai rapidă şi a dat prima soluţie după 900 de zile de la trimiterea în judecată. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis la finele lunii mai, a.c. condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare a deputatului independent Dan Ilie Morega în dosarul în care acesta este acuzat de trei infracţiuni de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi de instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, în vederea obţinerii unui avantaj patrimonial pentru altul. În acest caz termenul de prescripţie este mai departe de a fi îndeplinit – cinci ani şi jumătate. Cauza se află în apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nefiind stabilit primul termen până acum.

Claudiu Matei



Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  01.08.2011. 08:25

Comentarii

iulia
21.10.2012. 09:36

au furat si o sa tot fure iar MOREGA OSA SI TRAGA SINGUR UN GLONTE IN CAP CU PISTOLUL PE CARE LARE SUB PERNA CAASTA I GINDUL LUI ULTIM DIN ACEASTA VIATA ORI CUM N O SA L PLINGA NIMENI

andrea
18.08.2011. 15:31

toti doamne,pe toti trei tine-i doamne la racoare,ca mult au mai hotit

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: